БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 – Майсторски клас на тема „Совиньон блан“

БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 – Майсторски клас на тема „Совиньон блан“

Снимка: http://www.cmsauvignon.com/

David Cobbold – водещ френски еножурналист и експерт ще проведе майсторски клас на тема „Совиньон блан“ в рамките на ІІ Бургаски фестивал на виното. Обучението ще се проведе на 30 юли от 10.30 часа в изложбен център „Флора“ в Бургас. Ще бъдат представени вина Совиньон блан от Южна Африка, Австрия, Чили, Хърватска/Словения, Франция, Италия, Нова Зеландия и България.

David Cobbold е британец, който през 1973 г. се премества да живее във Франция. От 1983 г. насам в продължение 15 години работи като търговец на вино. През последните 18 години той има свой бизнес като писател и еножурналист, както и като лектор и преподавател на винарски теми за професионалисти и любители чрез Парижката винена академия и винените клубове.
Освен статиите, които публикува в различни специализирани издания във Франция, Канада, Великобритания, Япония и Индия, той е съавтор на повече от 20 книги за виното. Бил е главен редактор на 3 списания: ‘Flavours from France’, ‘The Wine Review of France’, и английската версия на ‘La Revue du Vin’. През последните 10 години той има редица радио и телевизионни участия в специализирани програми. Преди 5 години той стана съосновател на френски сайт, посветен на виното, за който пише редовно (www.eccevino.com). Той е редовен блогър на винарски и други теми на неговия блог ‘More than just wine’ и на колективния винарски блог ‘Les 5 du vin’.
Като един от световните експерти в дегустацията на вино и по-специално на Совиньон блан, той е член на журито на Concours Mondial du Sauvignon
http://www.cmsauvignon.com/en/photo-gallery.
Вход с билети


Снимка: https://les5duvin.wordpress.com