Брой 16 на DiVino Magazine е вече на пазара!

Брой 16 на DiVino Magazine е вече на пазара!

Новият брой на DiVino Magazine представя една обширна тема, за която все повече се говори, но малко се знае. Никога досега темата за био, биодинамичните и натурални вина не е била толкова актуална и затова отделяме й отделяме подобаващо се място в списанието. Все повече хора започват да се интересуват от произхода и чистотата на храната си и да се замислят върху начина си на живот. Затова и избрахме да погледнем по-задълбочено към понятия като био и органик във винопроизводството.

Темата за био вината ни отвежда и в една от новите български изби – Орбелус. Първата биореколта излиза през 2009 и за сравнително краткия период досега Орбелус показва последователност и стриктно придържане към философията, която се следва. Наскоро беше открита и нова изба, оборудвана за производство на биовино и изградена в хармония с мястото, от което идва гроздето.

Една от тематичните дегустации в новия брой на DiVino Magazine е посветена на българския сорт рубин. Потребителски интерес към съвременния стил чистосортови вина от него се появи още преди петнайсетина години, но оттогава нещата коренно се промениха. През 2010 в анкета, проведена сред читателите на DiVino, рубинът се оказва най-харесваният български сорт, като изненадващо изпреварва традиционните местни лидери мавруд и мелник. Как изглеждат актуалните вина от този сорт и блендовете с него четири години по-късно, ще научите от брой 16 на DiVino Magazine

От страниците на списанието ви срещаме с Десислав Звънчаров – човекът, създал един от най-добрите ресторанти у нас, „Преди 10“. Освен актьор по образование, той е неуморим търсач в безкрайните дебри на кулинарното изкуство и това си личи в концепцията на ресторанта.

Брой 16 на DiVino Magazine ви кани на пътешествие из винена Сицилия и ви среща с г-жа Ларош от Domaine Laroche, един от най-големите производители на вино в Шабли.

Източник: divino.bg

Like
Love
XaXa
Wow
Neutral
Sad
Angry

Подобни статии