Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!

Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!

Преобладаващият цвят в новия брой на DiVino Magazine е розово. Не само, защото е лято и сега се търси най-много розе, а защото да се пие розе става все по-модерно. Голямата тема на брой 15 на Divino Magazine е Прованс, с цялото винено и кулинарно разнообразие на тази толкова романтична френска област. Представяме ви 22 провансалски розета, които може да намерите на българския пазар и които доказват защо да се пие „прованс” е шик!

Все по-добри стават и българските розета. Ако до преди няколко години те бяха с наситени цветове в малиново-ягодовата или вишнево-черешова гама, днес преобладават по-бледите гами, а вината стават все по-свежи и елегантни. На страниците на Divino Magazine ще намерите селекция от над 30 български розета, които внасят още по-лятно настроение през топлите месеци.

В брой 15 ви срещаме и с най-популярния винен сорт – шардоне. Ще разберете на какво се дължи тази негова репутация и защо България не остава по-назад от тази световна тенденция. Предлагаме ви и дегустация на близо 30 от най-добрите български шардонета.

От страниците на списанието ви каним на гости на една от сравнително новите, но вече утвърдили се с качествените си вина български изби – Шато Копса.

Новият брой на Divino Magazine ви отвежда на пътешествие из едновременно близката географски, но непозната в много аспекти Турция. Мнозина биха наредили виното сред последните неща, с които свързваме югоизгочната ни съседка. Виното обаче за пореден път може да се окаже мост, който да ни свърже с нещо, колкото близко, толкова и непознато.

В друг един слабо познат свят ни пренася срещата с Йордан Дъбов. Освен изключително увлекателен събеседник, той е и единственият у нас лицензиран кафе-инструктор и майстор бариста от Европейската асоциация за специално кафе, международен съдия и член на журито на най-престижния конкурс в света на кафето.Тези и много други интересни теми може да намерите в новия брой на Divino Magazine.Списанието търсете в следните обекти!

Подобни статии