Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Балкански Международен Винен Конкурс се завръща за своето 13-то издание, този път в две държави

Балкански Международен Винен Конкурс се завръща за своето 13-то издание, този път в две държави

В своето тринадесето издание, Балканският международен винен конкурс открива нови възможности, като се разширява в две държави с дълбоки винарски традиции – България и Турция. Това разширение не само отразява нарастващото международно значение на конкурса, но също така подчертава амбицията за по-нататъшно признаване и утвърждаване на разнообразието и качеството на вината от региона.

В сърцевината на тазгодишното издание на конкурса са две водещи фигури в индустрията, символизиращи силата и иновациите на женското предприемачество във винената индустрия – Цветелина Николова от Katarzyna Estate и Зейнеп Арча Саллиел от Arcadia Vineyards. Техните усилия и визия за устойчиво развитие през годините служат за вдъхновение за цялата индустрия.

Цветелина Николова, стояща зад успехите на Katarzyna Estate, е непоколебима към своя ангажимент към отглеждане на лозя и производство на вина, които отразяват богатството на българския винен регион. Нейната работа подчертава важността на иновациите и стремежа към създаването на винено изживяване от световна класа.

Зейнеп Арча Саллиел, управляваща Arcadia Vineyards, е пионер в прилагането на устойчиви методи в турското винарство, допринасяйки по този начин за опазването на околната среда и създаването на вина с отличителен характер.

Галина Нифору, председател на Българската асоциация на винените износители и основател на конкурса, споделя: „Тазгодишното издание на Балканския международен винен конкурс за първи път в своята история се провежда в две държави – България и Турция. Това е значима стъпка в мисията ни да популяризираме богатството,  разнообразието и дълбочината на винената култура на Балканите. Отдаваме почит на изключителните лидерски умения и устойчивите практики на личности като Цветелина Николова и Зейнеп Арча Саллиел, които не само демонстрират високото качество на балканските вина, но и демонстрират иновативния дух на жените предприемачи във винения сектор. Разширяването на конкурса е израз на нашата решимост да създаваме и развиваме все повече нови търговски отношения и да промотираме нашето богато винено наследство на международно ниво.“

Международният винен конкурс и фестивал на Балканите действа като ключова платформа, която улеснява срещите и създаването на нови бизнес взаимоотношения между различните участници във винения сектор – от производители и дистрибутори до вносители. Организиран ежегодно в различна балканска страна, конкурсът играе важна роля в популяризирането на страната-домакин и нейните винени традиции. Решението конкурсът да се проведе в две държави подчертава богатото разнообразие и културно наследство на балканските вина, откривайки нови пътища за развитие и сътрудничество в региона.

Повече информация: www.balkanswine.eu

5.0/5.0 Article rating
3 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии