Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология

Статии: Сортове, райони, технология

Защо виното се съхранява в бъчви?
Снимка

След процеса на ферментация, при който захарта се превръща в алкохол и въглероден диоксид, повечето вина трябва да се оставят да узреят, за да добият своя оптимален вкус .


Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование
Снимка

В Тоскана вино се прави от векове на фона на хълмовете, кипарисите, маслинените дръвчета и древните села с вековна история.


Топ 5 на най-големите производители на вино в света
Снимка

Светът на виното бавно се променя. През последните няколко десетилетия световното производство на вино се преориентира...


„Анжелус Естейт“ (Angel’s estate) гони признание за перла на българското винарство
Снимка

„Анжелус Естейт“ е акционерно дружество с основни акционери фамилия Ангелови, собственици на „Градус“. Винарската изба е разположена край с. Баня, Новозагорско, върху 14 000 кв. м разгъната площ, от които половината са вкопани под земята.


Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?
Снимка

Комерсиално култивираното грозде попада в две категории: предназначено за сурова консумация под формата на плод и такова за производство на вино.


Бутилиране на вино в домашни условия
Снимка

Вие сте майстор, който е произвел вино достойно да остане в годините назад. Браво !


За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко
Снимка

Един от основните начини да анализираме и говорим за едно вино е като обсъдим външния му вид, тегло и плътност.


Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино.
Снимка

Някой някога е казал, че розето е мъжествена и изтънчена напитка. Може и да не ви се вярва, заради неговия розов цвят, но сега поне събудихме любопитството Ви.

Тагове

София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015, DiVino.Taste 2017 представя прочути винарски региони, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Серии, Брой 16 на DiVino Magazine е вече на пазара!, “Yes Chef“ - „Една от великите кулинарни истории на нашето време.“, Vinoar - Пийте за здраве !, Особености на консумацията на алкохол по света, За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко, Голямата пролетна дегустация - SPRING WINE TASTING, Има нещо странно в това вино, Deja Vu 2015 - Minkov Brothers, Най-популярните червени вина, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Агнешко: с розе или червено?, Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde, Кои са лозаро-винарските райони в България?, За бъчвите и виното, За бъчвите и виното, Хиляди литри вино се изляха за традиционната „битка на виното” в Испания, IMAGE Reserva White 2015 - Villa Bassarea, Бургаски Винен Фестивал 2016 Карта / Wine Fest Burgas 2016 map, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" марки, Ден на виното на река Дунав, Дегустация на белгийски шоколад с български вина за първи път на ВИНАРИЯ 2017, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Дървена бутилка пресъздава отлежаването в барик, "Аромати от сърцето на дома" на Йоана, VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион, Дъб и вино – неповторима комбинация, Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив, Августиада 2016 награди, Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, AplauZ Chardonnay 2013 - Villa Melnik, IMAGE Reserva White 2015 - Villa Bassarea, Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове