Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология

Статии: Сортове, райони, технология

Защо виното се съхранява в бъчви?
Снимка

След процеса на ферментация, при който захарта се превръща в алкохол и въглероден диоксид, повечето вина трябва да се оставят да узреят, за да добият своя оптимален вкус .


Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование
Снимка

В Тоскана вино се прави от векове на фона на хълмовете, кипарисите, маслинените дръвчета и древните села с вековна история.


Топ 5 на най-големите производители на вино в света
Снимка

Светът на виното бавно се променя. През последните няколко десетилетия световното производство на вино се преориентира...


„Анжелус Естейт“ (Angel’s estate) гони признание за перла на българското винарство
Снимка

„Анжелус Естейт“ е акционерно дружество с основни акционери фамилия Ангелови, собственици на „Градус“. Винарската изба е разположена край с. Баня, Новозагорско, върху 14 000 кв. м разгъната площ, от които половината са вкопани под земята.


Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?
Снимка

Комерсиално култивираното грозде попада в две категории: предназначено за сурова консумация под формата на плод и такова за производство на вино.


Бутилиране на вино в домашни условия
Снимка

Вие сте майстор, който е произвел вино достойно да остане в годините назад. Браво !


За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко
Снимка

Един от основните начини да анализираме и говорим за едно вино е като обсъдим външния му вид, тегло и плътност.


Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино.
Снимка

Някой някога е казал, че розето е мъжествена и изтънчена напитка. Може и да не ви се вярва, заради неговия розов цвят, но сега поне събудихме любопитството Ви.

Тагове

Заповядайте на ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2014, Aureos merlot 2009 reserve Винарна Свищов, DiVino.Taste 2016 поставя акцент върху регионалния характер на вината, Kera Tamara Chardonnay 2013 Maryan Winery, НАД 15 ХИЛЯДИ ПОСЕТИХА ГРАДЪТ НА ВИНОТО В ПЪРВИТЕ ДВА ДНИ НА ВИНАРИЯ 2015, Новите вина на Вила Мелник за 2016, Въпрос с повишена трудност !, Merlot 2013 - Dives Winery, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015, Тероар - еп.2, Топ 10 за 2015 на Wine Spectator, Вила Мелник, София се превръща отново в столица на българското вино!, 12 от най-впечатляващите винарни по света, Вино и стил - еп.5, Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор, БЪЛГАРИЯ Е В ТОП 10 НА ВИНЕНИТЕ ДЕСТИНАЦИИ В СВЕТА, Каскада от събития представя България преди Световния винен конкурс 2016, Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона !, Аншоа, розмарин и вино – тайната на вечния живот?, Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, Излезе новото издание на „Дегустацията, или как да опознаем виното“, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste, Вино за вегетарианци…Хмм!?, Жените които пият две чаши вино на ден имат по-добър секс отколкото тези които не пият, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, Винария 2012, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Вълшебното вино Малбек, Bergule – Chardonney & Viognier 2012, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Villa Melnik, AplauZ Chardonnay Sur Lie 2015 - Villa Melnik, AplauZ - Merlot & Syrah Reserve 2011 Villa Melnik

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове