Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното

Статии: Култура на виното

България с най-високото отличие от световен конкурс за високоалкохолни напитки
България с най-високото отличие от световен конкурс за високоалкохолни напитки  - winebg.info

„За първи път Spirits Selection присъжда своята най-голяма награда на български напитки“, коментира Кристоф Сепулведа от „Пробежекс“, представителят на конкурса за България.


Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт
Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт - winebg.info

В заключителната вечер на 40-тия юбилеен световен конкрес по лозарство и винарство й бяха връчени диплома „Магистър на науките по Винен мениджмънт“ и международна диплома


Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс
Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс - winebg.info

Българските производители на алкохол изпращат мостри за участие в един от най-авторитетните международни конкурси за спиртни напитки в света - Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. 17-то издание на Конкурса ще се проведе от 22 до 24 август в Чили, град Ла Серена. Крайният срок за регистрация и изпращане на мостри е 23 юни 2017 г.


Коя ще бъде напитката на 2017 година ?
Коя ще бъде напитката на 2017 година ? - winebg.info

Освежаващо като бяло вино, но с наситеността на червеното, оранжевото вино се радва на все по-голяма популярност и се очертава да се превърне в напитката на 2017 г.


Ден на виното и любовта 14 февруари
Ден на виното и любовта 14 февруари

На 14 февруари отбелязваме два празника, които съчетават в себе си виното и любовта. Днес е ден на всички лозари или известен още като Трифон Зарезан, в чест на свети Трифон.


ЧЕТВЪРТИ БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ
Снимка

Обратното броене до старта на четвъртото издание на Балканския фестивал на ракията и спиртните напитки започна и вече с нетърпение очакваме така желания празник в началото на зимата и дегустациите, с които ще ни посрещнат участниците.


България може да бъде известна не само с ракия и вино
Снимка winebg.info

Наградиха родните производители, спечелили 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles


Божоле нуво - 2016
Снимка winebg.info

Виното се характеризира с розово-виолетов оттенък и силно изразен плодов вкус. Поднася се леко охладено (около 13°C).

Тагове

AplauZ Chardonnay 2013 - Villa Melnik, Виното намалява шансовете за забременяване, 1 милион евро за колекция редки вина, 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?, Най-популярните червени вина, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия, Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, Празничното настроение идва с Craft Beer Taste!, Български совиньон блан, реколта 2012, Как да разберем “Натуралните вина”, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, Как да си гледате на… вино?, Участници - Сомелиер на годината 2017, Divino magazine - брой 6, Особености на консумацията на алкохол по света, Австрия в бяло, Златните ритони от „Винария 2016“ представи на специална дегустация сомелиер No 1 на България за 2012 година Вихрен Велков, От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017, Съпътстващата програма - WINE FEST BURGAS 2015 изложбен център "Флора", Колко и как да пием вино, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Вила Mелник, Приключи Балкански винен фестивал 2015, какво дегустирахме и какво научихме., Electo Selection Cabernet Sauvignon 2012 Вила Любимец, 11 романтични идеи за винен туризъм в България, Компоненти на дегустацията II: Носът, И бялото вино е полезно за сърцето?, Кога отлежалото вино е по-хубаво?, Галина Нифору ден преди Августиада 2015, Rose - 2016 Orbelia Winery, Рапърът Джей Зи си купи елитна марка шампанско, Яна Петкова: Един живот не стига за хубавото вино, Rubin 2013 - Santa Maria, 5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове