Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Оцетът на милиардера от Бенджамин Уолъс

Оцетът на милиардера от Бенджамин Уолъс

Оцетът на милиардера от Бенджамин Уолъс - winebg.info

Новоиздадената от Gourmet Publishing документална книга „Оцетът на милиардера“ разследва скандалната афера с най-скъпата бутилка вино в света. Приковаващият разказ проследява какво се случва с бутилка Château Lafite 1787 от Бордо — вероятно закупена някога и притежавана от Томас Джеферсън, известен със своята страст към виното. Дали наистина тази бутилка е била погребана в парижка изба за повече от двеста години? Или е излязла на бял свят от таен нацистки бункер? Или пък изпод ръцете на дяволски умел фалшификатор?

Докато Бенджамин Уолъс прави разследване, за да разплете загадките, читателят се среща с цяла плеяда от интересни играчи — от прочутия британски винен аукционер Броудбент, човекът с най-опитното небце в света, който коментира вината като красиви жени, през ексцентричния магнат на винените чаши Георг Ридел, до маниакалния колекционер на вино Харди Роденщок, открил бутилката.

По следите на истината авторът ни води от Лондон и Щатите, през Цюрих, Бордо, Мюнхен и почти цяла Европа, като предлага една хипнотична история за скъпи вина и дегустации, винено колекционерство, търгове и страсти.

„Оцетът на милиардера“ на Издателство „Гурме“ представя една вероятна измама – може би най-значимата и майсторската след фалшификацията с дневниците на Хитлер; това е книга, която ще зарадва и вдъхнови не само ценителите на виното, но и всички читатели, които просто умеят да се насладят на една добре разказана история.

“Фините детайли – букетът, тялото, нюансите, финалът – превръщат тази книга в трайно удоволствие, което се преживява и запаметява дълго след отгръщането на последната страница. Бен Уолъс е разказал една впечатляваща история по великолепен начин, с лек и умел литературен подход, с безпогрешен изследователски инстинкт. От всички интересни истории за търговията със скъпи вина, тази интригуваща сага най-безрезервно заслужава да бъде наречена „класика“.

— Саймън Уинчестър, писател, автор на „Професорът и Лудият“
Книгата може да закупите в книжарниците или онлайн от тук

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Виното като любовник, Cor Caroli Rose 2015 Afuzov Winery, Дефиле на младото вино 2016, Седми рожден ден на БАСВ в стил Roaring Twenties, Продукти на "Домейн Менада" серия Дамена, Най-добрият сомелиер на България за 2013 е Пламен Димитров, За сиренето и виното, Видове винени сноби и как да се справяме с тях, Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, Седмото издание на „Дефиле на младото вино” 23 - 29 ноември 2015 Пловдив, Готвим бъдещето с GastronomiX 2017, И замириса на..., Най-добрите храни-приятели на вино, Панорамни снимки на винарски изби от цял свят, Лошата реколта вдига продажбите на бутилирано вино, White Cuvee Barel Fermented 2015 - Maryan Winery, Viognier 2014 - Spiritus Sanctus, Какво да направим с неизпитото вино?, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, Rigid Elm Rose 2015 - Nisovo, Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, Ползата от червеното вино била преувеличена, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, Наградиха победителите от „Световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Колекционерите на вино се насочват към портото, Операция на Европол срещу мрежа за фалшиви вина от Romanee-Conti, Ранна мелнишка лоза, Китайски винен тигър, Машина превръща водата във вино за три дни, Изследвайте планетата на виното с DISCOVER.VINO WORLD 2018, Разрешено ли е виното по време на пости ?, 7-те грешки, които любителите на виното правят най-често, Ръст на изложителите на БАТА АГРО 2018, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове