Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017

Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017

Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017 - winebg.info

Червеното вино Angel's Share Syrah 2016 на старозагорската винарна Мидалидаре естейт намиращо се в с. Могилово грабна първата награда на Фестивала за вино и културно наследство Августиада, който се проведе в Стара Загора. Според производителите то е насочено към хората, които имат винена култура, консумират редовно и търсят добри вина, но не са склонни да плащат висока цена за това.

Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017 - winebg.info

Сребърната награда отиде при бялото сухо вино на винарна TODOROFF - 4 FRIENDS - Шардоне, Мускат и Совиньон Блан 2016, а на трето място посетителите на изложението класираха Istar Траминер на винарна „Бонония естейт”.

Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017 - winebg.info

Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017 - winebg.info

Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017 - winebg.info

И трите награди бяха връчени от новата Царица на Августиада Мартина Танева.

Над 30 винарски изби показаха най-новите си продукти на шестия Фестивал на виното и културното наследство. Той се организира от Търговско-промишлена палата Стара Загора и „Ойнорама консултинг”, с подкрепата на община Стара Загора.

Освен на хубаво вино, посетителите на изложението се насладиха и на кулинарните специалитети представени от традиционния партньор Метро Академия с шеф Юри Велев и старозагорската фирма Аякс. Проведе се майсторски клас „Непознатите винени съкровища на Гърция”, воден от Галина Нифору. Гала вечерята беше по традиция в Държавна опера Стара Загора и премина с концерт-спектакъл и стилна вечеря във фоайето на Операта, на която организаторите на Августиада раздадоха пакети и почетни грамоти от спонсори и партньори.

В рамките на фестивала в зала 33 на Регионален исторически музей се проведе Семинар (жива лаборатория) и бе открит щанд за биоикономика по проект BioSTEP. Изложението представя разнообразие от продукти, които съдържат компоненти, произведени от възобновяеми суровини или чрез биологични процедури-рокли, направени от млечни остатъци, чаши за кафе от кафена утайка или подметки за маратонки от оризови люспи и други. Традицонната конференция пък бе посветена на българското вино и винения туризъм.

Трима от гласувалите посетители на изложението, изтеглени по жребий получиха бутилка от виното, което спечели първо място на Августиада 2017. Това са Пепа Запрянова, Стефан Капитанов и Веселин Методиев.

Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017 - winebg.info
ANGEL'S SHARE SYRAH 2016
ВИНО, ДОСТОЙНО ЗА АНГЕЛИ!
Реколта: 2016
Лозов масив: местност Дабовец
Сорт: 100% Сира
Още от древни времена се знае, че небесните ангели слизат всяка нощ на земята, за да вземат своя дял от бъчвите, пълни с божествената напитка - била тя вино или уиски. И понеже крилатите създания са безплътни и скромни, техния дял, наричан „ангелски“ (Angel`s share) e само няколко процента от обема на бъчвите, които производителите после с радост допълваме. Дали се надяваме по този начин да умилостивят боговете или смятаме, че тази амброзия ще се върне чрез небесните създания към растенията, от които зависи целият ни труд, не е толкова важно. Главното е, че по-голямата част от божествената напитка, достойна за ангелите, остава за нас – хората.
Вдъхновени от тази небесна история, виното Angel`s Share, изцяло от Сира е вече в наличност - наслади му се!

Използвани са материали от: Link, Link, Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Как чашата помага на виното, Световните винени сортове, Aureos merlot 2009 reserve Винарна Свищов, TCHERGA 10* Red 2013 - Домейн Менада, Enigma Experience 2010 - Malkata Zvezda, Музеят на виното, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, Петото юбилейно издание на Балканския Международен Винен Конкурс и Фестивал 2016 стартира със силна съпътстваща програма, Сира в бутилката, Какво всъщност е "натурално вино"?, ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg, Riverside Chardonnay 2015 -Manastira Winery, LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино, Version - Plaisir Divin Cabernet Franc 2012 Винпром Асеновград, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, Как говори цветът на виното, 16 класически шардонета от Шабли, Как да се насладим на истинското вино, БАТА АГРО 2017 - Стара Загора, Как да се справим с безсънието, White Cuvee Barel Fermented 2015 - Maryan Winery, Брой 16 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Гръцката изба Сигалас от остров Санторини грабна Гранд Трофея на петото юбилейно издание на Балканския международен винен конкурс ( BIWC ) 2016, „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, Odrysia Gris 2015 - Arcadia Vineyards, Защо виното се съхранява в бъчви?, Divino magazine - брой 6, Кино и вино – Международен София филм фест 2015, На път ли е Българското виното да влезе в червената книга със застрашени видове., Излезе брой 7 на DiVino Magazine!

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове