Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Хайде на училище…по бира!

Хайде на училище…по бира!

Хайде на училище…по бира - winebg.info

Събитието, с което стартира сезона на станалите вече традиционни дегустации в пространството през магазин Vintage Club в търговския център на кулите Софарма (срещу КАТ София) е не друго, а Биреното училище на DiVino!
Защо бирено училище? Защото образованието и по-задълбоченото познание във всяка област предполагат по-отговорни и осъзнати консуматори, които накратко наричаме ценители. А мисията на DiVino е да създава култура и кръгове от ценители. В тази връзка разширяващият се пазар на крафт бира у нас също има нужда от определено ниво на познание.
Какво ще научите на биреното училище? Ще ви се предостави възможност да опитате основополагащите стилове в съвременното крафт пивоварство. Те ще бъдат представени от двама български производители и двама вносители. Това са лагер бирите, вайцен бирите, английските ейлове и белгийските ламбик, стронг ейл и бланш бири. Всеки от стиловете освен това ще бъде обяснен и с теоритична част - кратка лекция от по 20 минути.

КОГА?
28 септември 2017 (четвъртък) между 16:00 и 20:00 часа.

КЪДЕ?
Софарма Бизнес Тауърс търговски център, етаж 2, пространството пред магазин Vintage Club.
София, бул. Лъчезар Станчев 5 (кулите срещу КАТ София).

КАК?
Форматът отново е дегустация с вход, като срещу входа си всеки посетител ще получи десет талона за дегустация, с които ще може да опитва от всички представени бири. 50 мл от всяка бира могат да струват 1 или 2 талона (1 талон = 1 лев). Входът е 10 лв. при предварителна продажба от Vintageclub.bg и 12 лв. на място. Можете да закупите неограничен брой допълнителни талони.

Лекционна програма на училището:
17:30 – 17:50 Представяне на стила Lager и микропивоварна Veritas. Лектор: Юрий Сидоренко, Veritas
18:00 – 18:20 Представяне на стила Weizen и миркопивоварна Jagerhof. Лектор: Стефан Джурков, Jagerhof
18:30 – 18:50 Представяне на стиловете Lambic, Blanche и Belgium Strong Ale от магазин 1001beers. Лектор: Михаил Григоров, BiraBar.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

La Bella 2015 - Rose Katarzyna Estate, Да поговорим за вино и храна, Звукът на виното, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine, 3 - те най-скъпите вина !, Ethno Chardonnay 2010, Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт, Десертни бели сортове, За доброто вино - да се вслушаме във вътрешния ни глас, Rose Wine Expo 2016 - истинските ценители на съвършенството, Презентации и майсторски класове на Discover.Vino World 2017, София ще се превърне в Балканска столица на виното на 28-29 май 2016, Вино и красота на Августиада 2016, “Yes Chef“ - „Една от великите кулинарни истории на нашето време.“, Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate, Вино, секс и още нещо ..., ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, Villa Bassarea Chardonnay 2015, 50 повода да празнуваме българското вино, Три български червени вина за края на лятото, Divino magazine - брой 6, Rose - Cabernet Sauvignon 2015 - TOHUN Winery, Rubin 2013 - Santa Maria, Повече от 5000 души посетиха четвъртото издание на DiVino.Taste, Трифон Зарезан – празник на лозята и виното, 24-членно жури ще оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2017, ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, Как ние възприемаме виното?, 6-ото издание на DiVino.Taste приключи, но приятните спомени остават задълго, България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, Ранна мелнишка лоза, За първи път на DiVino.Taste: вината на изложителите ще могат да се купуват, Участници - Сомелиер на годината 2017, С дъх на рубин под Трихълмието, 71 процента от участвалите в „Световното по вино“ български винопроизводители взеха медали

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове