Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Видео Вино » За пръв път на български език световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел от издателство Gourmet Publishing

За пръв път на български език световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел от издателство Gourmet Publishing

За пръв път на български език  световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел  от издателство Gourmet Publishing  - winebg.info

Романът е класически шпионски кулинарен трилър в два неразделни тома: книга 1 и книга 2, където са описани дръзките приключения заедно с изисканите готварски рецепти на Томас Лийвен, таен агент по неволя.

Капризите на съдбата отвеждат далеч от любимия му Лондон Томас Лийвен - любимец на жените, миролюбец и кулинар - и той е принуден против волята си да работи като таен агент на цели четири държави: Англия, Франция, Германия и Съединените щати - по време на и след Втората световна война.

Кулинарната част на романа включва рецепти за изисканите менюта, които Лийвен приготвя за своите приятели или понякога за враговете си по време на разнообразните му премеждия. Умението на тайния агент да приготвя вкусна храна решава в благоприятна посока немалко от сложните ситуации, в които го вкарва животът. А да си топ шпионин по време на Втората световна война и в периода след нея е твърде сложно и тежко, особено ако си заклет пацифист като Томас Лийвен.

Считан за литературно съкровище, романът “Може и без хайвер” на Йоханес Марио Зимел става международен бестселър малко след като е издаден за пръв път. През 1961 по него е създаден игрален филм, а през 70-те романът има и телевизионна адаптация в серии, всяка от които завършва с кратко готварско шоу! Чести са сравненията с Джеймс Бонд на Ян Флеминг и с романите на Джон льо Каре, но творбата на Зимел е още по-богата, и то не само заради интересната кулинарна част. Историята е разказана с хумористично-ироничен тон, а главният герой определено не желае да има нищо общо с тайните служби, правителствените институции или с убийствата и години наред той е изобретателен таен агент – изцяло против волята си.
По какъв начин Лийвен успява да надхитри своите германски, британски, френски и американски висшестоящи, а същевременно да спаси много хора, и то без да отстъпва от представи си за морал и чест… точно това изгражда един от най-забавните и оригинални шпионски трилъри в световната литература.

Кулинарните авантюри на Лийвен са разказани със също толкова интересни и внимателни подробности, с каквито са изпъстрени и шпионските му авантюри. Така те дават възможност и вдъхновение на читателите да приготвят всяка от рецептите. Колкото до жените, е, накрая той среща онази, единствената... Ще разберете повече, ако прочетете този увлекателен трилър.

Със своите талантливо написани романи, характерни с непреходна актуалност и обществена значимост, както и с детските си книги, роденият във Виена и живял в Цюрих Йоханес Марио Зимел (1924 - 2009) се нарежда сред най-успешните съвременни автори в света. Книгите му са издадени в 40 държави. Носител е на Почетния кръст на Австрия първа степен за наука и изкуство, а през 1991 е удостоен от ООН с награда за върхови постижения в писателската общност.

За пръв път на български език  световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел  от издателство Gourmet Publishing  - winebg.info За пръв път на български език  световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел  от издателство Gourmet Publishing  - winebg.info


Романът “Може и без хайвер” е разделен в две книги за удобство при четенето. Двете книги са неразделни и поотделно не изграждат смислова и художествена цялост.

Книгата може да закупите в книжарниците или онлайн тук: https://www.vintageclub.bg/product/mozhe-hayver-komplekt-yohanes-mario-zimel-1912

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

ARTISTIQUE 2013 - Домейн Менада, Sensus 2009 Spiritus Sanctus, Топ 10 за 2015 на Wine Spectator, Любка и Никола Зикатанови за Вила Мелник, DiVino.Taste 2013 Програма, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Винен салон - Rose Wine Expo 2017, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Kera Tamara Chardonnay 2013 Maryan Winery, Две винарски изби си поделиха голямата награда – Златен Трофей на Балканския международен винен конкурс 2015, Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, И бялото вино е полезно за сърцето?, Въпрос с повишена трудност !, Какво всъщност е "натурално вино"?, Александра Естейт Розе 2013 Мурведър и Гренаш, Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша, Ранна мелнишка лоза, WINEPROFILE 2017 - Фестивал на Виното, Фестивал утвърждава Варна като гурме дестинация, Kera Tamara Chardonnay 2013 Maryan Winery, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, Merlot 2013 - Dives Winery, Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, Над 7500 посетители дневно идват на мегафорума в Международен панаир Пловдив, Motif - Melnik 55 2014 - Via Verde, Компоненти на дегустацията III: Вкусът, Стая и шампанско в Ню Йорк за 25 хил. долара, Най-добрият сомелиер на България за 2013 е Пламен Димитров, Винарска изба Брестовица, Вино и стил - еп.1, Rigid Elm Rose 2015 - Nisovo, Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, Компоненти на дегустацията II: Носът, Брой 16 на DiVino Magazine е вече на пазара!

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове