Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Summer.Taste Просеко & Зехтин - празнувайте лятото!

Summer.Taste Просеко & Зехтин - празнувайте лятото!

Summer.Taste Просеко & Зехтин - празнувайте лятото! - winebg.info

Когато става дума за италианско пенливо, в съзнанието на повечето любители на вино изниква чаша златисто игриво просеко. И няма как да не е така. Чаша просеко е добър старт за следобедните срещи по италиански и перфектна компания за многобройните варианти на антипасти. Освен това просеко е номер едно пенливо вино от Италия по производство и износ.
Дали фрицанте или спуманте, просеко (важно е да се уточни) е и географско име, и сорт грозде, и тип вино! Само че от 2009 насам с използването на името просеко италианските производители трябва да бъдат по-внимателни. Prosecco обозначава вино с контролирано наименование за произход (DOC и DOCG). Prosecco DOC има строго дефиниран географски произход - провинциите Венето и Фриули-Венеция Джулия. Просекото от областта Конеляно Валдобиадене е с най-високия статус, който може да бъде присъден на италианско вино – DOCG (контролирано и гарантирано наименование за произход). За да се избегнат усложненията, възникващи от припокриването на имената на виното и сорта просеко, който се отглежда на много по-обширна територия в Италия, за обозначаване на сорта вече се използва един от синонимите му – Glera (глера).
За да установите качествените прилики и разлики в просеко от различните зони и в различни стилове, ние от DiVino ви даваме отлична възможност през това лято!

Заповядайте на 6 юли 2017, четвъртък, на нашето събитие Summer.Taste Просеко и Зехтин 2017 в търговския център на кулите Софарма, където ще се проведе най-голямата дегустация на просеко в София за сезона.

Вина от най-добрите италиански производители на просеко ще ви очакват, но заедно с тях сме приготвили и още иненади! Ще има дегустация на някои видове от най-специалните зехтини с благороден произход – вълшебно изражение на средиземноморското слънце и климат. Лично вносителите ще разкажат особеностите и историята на всеки един от продуктите.
Течното злато, както още финикийците наричали зехтина, понякога е извлечено от плодовете на вековни или дори хилядолетни дървета. Също като виното, зехтинът представлява древен еликсир, но докато лозите едва доживяват сто години, дълголетието на маслините ни позволява да ядем и да правим зехтин от плодовете на дървета, изхранвали хората преди две и повече хилядолетия.

Известен в миналото у нас като „дървено масло“ зехтинът носи значителни ползи за здравето, което се потвърждава от стотици научни изследвания. А и никое друго олио не притежава такъв вкусов диапазон – стотиците сортове маслини и различните условия на отглеждане правят зехтина изключително разнообразен. Така се ражда възможността да се съчетават качествата на даден зехтин с конкретно ястие, както се прави и с вината. И още: зехтинът е единственото традиционно олио, което се приготвя по толкова прост и натурален начин. Но, за да носи ползи за здравето ни и удоволствие за небцето, зехтинът трябва да е extra virgin и да е с високо качество!
На събитието ви очакват и още удоволствия като прясно изпечен хляб от Ивелина Иванова, директор на Кулинарно училище Меню, както и изложба, посветена на зехтина.

Току-що издаденият от Gourmet Publishing шпионски кулинарен трилър на Йоханес Марио Зимел “Може и без хайвер” ще бъде представен и ще се предлага със специална отстъпка. Книгата, която е международен бестселър, се публикува за пръв път на български език.

Кога:
6 юли, четвъртък, 16:00-20:30 часа
Къде:
Sopharma Business Towers, Търговски център, етаж 2, пред Gourmet Publishing
Вход:
10 лева (стойността на билета се приспада при покупки в магазин Vintage Club по време на събитието).

Билети може да закупите и онлайн на: https://www.vintageclub.bg/product/summer-taste-2017-bilet-kniga-1916
Summer.Taste Просеко и Зехтин 2017 ви очаква!

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Защо да хапваме грозде, Cabernet Franc 2013 - Spiritus Sanctus, Как да бутилираме виното?, Най-популярните червени вина, Розето и модата, Как ние възприемаме виното?, Midalidare ROCK in the wine valley, IMAGE Reserva Red 2014 - Villa Bassarea, Телиш/Кастра Рубра, Новите лица на ризлинг, Sense of Tears Rose 2013 Maryan Winery, Събират мостри на български ракии за престижен световен конкурс, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, Мерло барик 2012 е единственото българско вино със златен медал Decanter, Кино и вино – Международен София филм фест 2015, Young § Crazy 2014 - Вила Мелник, Основни правила за етикет и протокол на масата, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, Aplauz - Мерло Резерва 2010 Вила Мелник, DiVino Guide Българските вина 2016 е в помощ на всеки любител на виното, Rubin 2013 - Santa Maria, Българско сирене за българско вино !, Правят град на виното, ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 - 7 май 2017, Цените на виното по света, AplauZ Chardonnay 2013 - Villa Melnik, И замириса на..., Новите вина на Spiritus Sanctus за 2017, Ден на отворените врати Gourmet Publishing, Посетители превзеха Винария 2017, София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015, Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове