Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info

Той е Георги Ванков почти на 27 г., от гр. Варна. Завършил агрономство и технология на виното. Има няколко винени кампании в България – „ВИ Варна“, Нова Зеландия – „Вила Мария“, Австралия - "Зилзи Уайнс". В момента работи като технолог в семейната фирма, произвеждаща винарски консумативи за малките и домашни винопроизводители. Амбицията му е да развие бъдещия си винен проект – „Изба Одесос“.

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info

#ВарнаWINEkend 2017 е второто издание на различното винено събитие, което организирам.
2016-та година реших да събера колеги и приятели за уикенд във Варна, което прерасна в идея за дегустация, а по-късно в идея за събитие, имащо за цел да привлече различен тип публика – младежката аудитория. Резултатът ( с минимални средства от страна на участниците и огромен ентусиазъм от всички миналогодишни ВИНОвници ) : 4-часова дегустация, 10 изби, над 60 вида вино, около 1000 посетители и безброй усмивки. След приятните емоции и стотиците отзиви от изложители и посетители, е невъзможно да оставим събитието еднократно.
Като второ издание, разполагащо с повече площ и възможност за покупка на вино, амбицията ми е да представя двайсет изби, съответно и вината за дегустация ще бъдат двойно повече, надявам се и посетителите.

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info

Акценти: Събитието е без вход. Срещу възвращаем депозит от 5 лв. всеки посетител ще получи стъклена чаша и ще има възможността да опита и закупи вина от различни региони на страната, като ще наблегнем на местните сортове, които би трябвало да са истинското лице на винена България.

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info
Идеята ми е да построя мост между две страни на младото поколение – колегите, които работят във винената индустрия и младите хора, които имат желание да опознаят света на виното, но не са имали досега възможността да го направят. Според мен това е един широк кръг от хора, който не бива да бъде подценяван. А за да се привлече вниманието на един млад човек днес, трябва да се подходи по един по-различен и нестандартен начин, да се говори на неговия „език“.
Мястото на събитието е Винен бар Морска тераса, Крайбрежна алея, Варна на 22-ри юли от 20:00 ч.

Използвани са материали от: The Wine Inside

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Продукти Spirits Sanctus - Sensus, Sensus ver. 2, BIWC 2015 участници, Винарска изба Шато Бургозоне спечели наградата на exporter.bg „Златната изба на България“ за 2016 г., 120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград, Истинското вино - бариера пред рака!, Въпрос с повишена трудност !, Истинското вино - бариера пред рака!, Ден на виното и любовта 14 февруари, ПОТЕНЦИАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ И ВИНОПРОИЗВОДСТВО Е ОГРОМЕН е мнението на чуждестранни и български дегустатори в Concours Mondial de Bruxelles 2016, Видове винени сноби и как да се справяме с тях, РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ, За доброто вино - да се вслушаме във вътрешния ни глас, Пекин става световна столица на виното през 2018 г., ХХV МЕЖДУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ЗА ЛОЗАРСТВО И ВИНАРСТВО „ВИНАРИЯ”, Дегустация: златното шардоне на България, Хит в Дубай: Безалкохолно вино с 24-каратово злато, Bergule Melnik 2013 - Villa Melnik, Blanc Cuvee 2012 Villa Yustina / Вила Юстина, DiVino Топ 50 за 2015, Пловдив става вино столица през ноември, Винени червени сортове, И замириса на..., ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, Чушки със сирене - с какво вино да ги комбинираме?, 12 от най-впечатляващите винарни по света, ДИРЕКТОРЪТ НА CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES ТОМА КОСТЕНОБЪЛ ЩЕ ВРЪЧИ ЛИЧНО НАГРАДИТЕ НА 18 БЪЛГАРСКИ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ, В Израел ще пресъздадат виното на Исус, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, Експертите са типичен пример за винената мода., Златния киликс при Черноморско Злато - Rose Wine Expo 2017, К7 Каберне Совиньон 2013 - Балар / K7 Cabernet Sauvignon 2013 Balar, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, Легендите за чукането с чаши

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове