Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info

Той е Георги Ванков почти на 27 г., от гр. Варна. Завършил агрономство и технология на виното. Има няколко винени кампании в България – „ВИ Варна“, Нова Зеландия – „Вила Мария“, Австралия - "Зилзи Уайнс". В момента работи като технолог в семейната фирма, произвеждаща винарски консумативи за малките и домашни винопроизводители. Амбицията му е да развие бъдещия си винен проект – „Изба Одесос“.

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info

#ВарнаWINEkend 2017 е второто издание на различното винено събитие, което организирам.
2016-та година реших да събера колеги и приятели за уикенд във Варна, което прерасна в идея за дегустация, а по-късно в идея за събитие, имащо за цел да привлече различен тип публика – младежката аудитория. Резултатът ( с минимални средства от страна на участниците и огромен ентусиазъм от всички миналогодишни ВИНОвници ) : 4-часова дегустация, 10 изби, над 60 вида вино, около 1000 посетители и безброй усмивки. След приятните емоции и стотиците отзиви от изложители и посетители, е невъзможно да оставим събитието еднократно.
Като второ издание, разполагащо с повече площ и възможност за покупка на вино, амбицията ми е да представя двайсет изби, съответно и вината за дегустация ще бъдат двойно повече, надявам се и посетителите.

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info

Акценти: Събитието е без вход. Срещу възвращаем депозит от 5 лв. всеки посетител ще получи стъклена чаша и ще има възможността да опита и закупи вина от различни региони на страната, като ще наблегнем на местните сортове, които би трябвало да са истинското лице на винена България.

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info
Идеята ми е да построя мост между две страни на младото поколение – колегите, които работят във винената индустрия и младите хора, които имат желание да опознаят света на виното, но не са имали досега възможността да го направят. Според мен това е един широк кръг от хора, който не бива да бъде подценяван. А за да се привлече вниманието на един млад човек днес, трябва да се подходи по един по-различен и нестандартен начин, да се говори на неговия „език“.
Мястото на събитието е Винен бар Морска тераса, Крайбрежна алея, Варна на 22-ри юли от 20:00 ч.

Използвани са материали от: The Wine Inside

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Италианският списък, Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste, Местно време, БНТ2 Благоевград - 10 юли 2013, С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан, Melnik 55 - Logodaj Winery 2015, Панорамни снимки на винарски изби от цял свят, Фотогалерия: Най-добрите розета бяха отличени за трети път, Музеят на виното, Каталог на българското вино 2013, DiVino.Taste 2017 представя прочути винарски региони, В салона на виното за 15-и път, Bergule – Chardonney & Viognier 2012, Местно време, БНТ2 Благоевград - 10 юли 2013, Ветеранът актьор Жерар Депардийо се снима във френски филм който се сравнява с хитовия "Отбивки"., ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018, Roze Wine Expo 2016 новото старо лице на българското вино, Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!, Spancha Melnik 55 Rupel Winery 2016, 3 - те най-скъпите вина !, Как да разчетеш етикета на шампанското, Пет грешни мита за българското вино, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, Как чашата помага на виното, “Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме, Футуристичен винен бутик, Вълшебното вино Малбек, Австрия в бяло, Black Label Cabernet Sauvignon 2015 - Terra Tangra, 10x - Въпрос на нос, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, Вино с марката Шалкенбош, Monogram Cabernet Sauvignon 2009 Villa Yustina, Вино и стил - еп.2, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Aureos merlot 2009 reserve Винарна Свищов

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове