Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info

Той е Георги Ванков почти на 27 г., от гр. Варна. Завършил агрономство и технология на виното. Има няколко винени кампании в България – „ВИ Варна“, Нова Зеландия – „Вила Мария“, Австралия - "Зилзи Уайнс". В момента работи като технолог в семейната фирма, произвеждаща винарски консумативи за малките и домашни винопроизводители. Амбицията му е да развие бъдещия си винен проект – „Изба Одесос“.

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info

#ВарнаWINEkend 2017 е второто издание на различното винено събитие, което организирам.
2016-та година реших да събера колеги и приятели за уикенд във Варна, което прерасна в идея за дегустация, а по-късно в идея за събитие, имащо за цел да привлече различен тип публика – младежката аудитория. Резултатът ( с минимални средства от страна на участниците и огромен ентусиазъм от всички миналогодишни ВИНОвници ) : 4-часова дегустация, 10 изби, над 60 вида вино, около 1000 посетители и безброй усмивки. След приятните емоции и стотиците отзиви от изложители и посетители, е невъзможно да оставим събитието еднократно.
Като второ издание, разполагащо с повече площ и възможност за покупка на вино, амбицията ми е да представя двайсет изби, съответно и вината за дегустация ще бъдат двойно повече, надявам се и посетителите.

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info

Акценти: Събитието е без вход. Срещу възвращаем депозит от 5 лв. всеки посетител ще получи стъклена чаша и ще има възможността да опита и закупи вина от различни региони на страната, като ще наблегнем на местните сортове, които би трябвало да са истинското лице на винена България.

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info
Идеята ми е да построя мост между две страни на младото поколение – колегите, които работят във винената индустрия и младите хора, които имат желание да опознаят света на виното, но не са имали досега възможността да го направят. Според мен това е един широк кръг от хора, който не бива да бъде подценяван. А за да се привлече вниманието на един млад човек днес, трябва да се подходи по един по-различен и нестандартен начин, да се говори на неговия „език“.
Мястото на събитието е Винен бар Морска тераса, Крайбрежна алея, Варна на 22-ри юли от 20:00 ч.

Използвани са материали от: The Wine Inside

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Пловдив става вино столица през ноември, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, Със силно международно участие започна конкурсът за Винария 2014, 3 вина бяха отличени с престижния приз „Златен ритон“ в тазгодишния конкурс на „Винария“, За осми път Rose Wine Expo събира розовите вина на България, "Платинум Брандс" стъпи на българския пазар с вина на 12 изби от цял свят, Един следобед с Михаил Марковски и сомелиерите на България, Rose Angelica 2016 - Chateau Copsa, Syrah 2013 - Gulbanis Wine, Terra Tangra Cuvee 2006, Винарска изба Марян, 4 Friends Cuvee Todoroff 2016, Изследвайте планетата на виното с DISCOVER.VINO WORLD 2018, DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !, Има два вида жени, Микро дегустация на мега Пиемонте, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, Готвачката на Химлер, В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?, Международни дегустации „Наградени вина и високоалкохолни напитки“ Винария 2015, Aplauz - Мерло Резерва 2010 Вила Мелник, Основни правила за етикет и протокол на масата, Legio I Sauvignon Blanc 2015 - Svishtov Winery, Spiritus Sanctus - Merlot 2015, 10 причини да пием розе, Записването за участие в състезанието за титлата "Сомелиер на годината" приключи !, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, Награди на Балканския международен винен конкурс (BIWC 2018), Какво ще опитате на WiFo, Винотерапия за красота, БЪЛГАРИЯ Е В ТОП 10 НА ВИНЕНИТЕ ДЕСТИНАЦИИ В СВЕТА, Продукти на "Вила Юстина", Rose - 2016 Orbelia Winery, Винарна Свищов

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове