Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Пресконференция - шести Балкански винен фестивал 2017

Пресконференция - шести Балкански винен фестивал 2017

Шести Балкански винен  фестивал 3-4 юни 2017  Гранд Хотел София - winebg.info

На 3 и 4 юни ще се проведе шестото издание на Балканския винен фестивал, единственото събитие в България, на което може да се опитат вина от всички Балкански страни.
България ще бъде представена от 55 от най-добрите си изби, като тази година ще има много нови учасници. Вина от амфори отлежали в морето от Хърватска, свежи бели вина от Словения, румънски вина от Дунава, гръцки вина от остров Санторини, Пелопонес и Науса, турски вина от няколко от най-добрите изби, известни македонски и сръбски изби – очаква ви ИСТИНСКА БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА!
За всички, които искат да знаят повече за виното за собственото удоволствие, за професионалистите, работещи с вино или просто за тези, които искат да впечатлят партньора си, когато поръчват вино в ресторант – мястото на срещата е известно!

Фестивалът ще отвори врати точно в 12:00 часа на 3 юни в градината на Гранд Хотел София.
BIWC 2017 ще предложи една истинска Балканска фиеста с над 500 вина за дегустация по време на фестивала, Балканско гурме и силна съпътстваща програма по време на изложението.
По време на изложението ще може да закупите вината, които сте харесали директно от изложителите на преференциална цена!
Само на BIWC ще си дадат среща четирима Masters of Wine ( 300 души в целия свят!)
Ето и някои от заглавията на майсторските класове:
Мистериозната ТАМЯНКА – Балканското винено съкровище с лектор Род Смит MW ще ни потопи в света на един от най-ароматните сортове на Балканите – прекрасен избор за горещите летни дни.

Шести Балкански винен  фестивал 3-4 юни 2017  Гранд Хотел София - winebg.info


Председателят на BIWC Константинос Лазаракис MW ще изнесе майсторски клас с вълнуващото име В името на КСИНОМАВРОТО. Наложил се като един от най-тренди винени сортове в южната ни съседка, Ксиномаврото може безпроблемно да си съперничи с Баролото на Италия и Пино Ноара на Бургундия. Елате и се уверете!

Най-доброто от БАЛКАНИТЕ - персоналните фаворити на Каролайн Гилби MW ще бъдат представени от Каролайн Гилби MW.

Simply …THE BEST - Румъния – толкова близка и толкова малко позната с лектор Хория Хаснас ще ни представи неговата селекция от най-добрите румънски вина.

Българските вина ще бъдат представени с два майсторски класа: Местните БЪЛГАРСКИ сортове през погледа на Вили Гълъбова - едно чудесно пътешествие с местни български сортове и в Търсене на българската винена идентичност на Марин Атанасов, изнасян многократно в САЩ пред американската публика с небивал успех.

На 4 юни от 17 часа ще се изтегли и печелившия от голямата награда на BIWC 2017 – винен уикенд за двама в Uva Nestum Wine & Spa и Гърция! Всеки може да участва срещу закупен билет за Фестивала!
С билета си подкрепяте световната кампания, стартирала за пръв път в България #winelover against cancer. Не пропускайте Балканската винена фиеста в София на 3 и 4 юни!


Билети в мрежата на евентим и тикетпро. Повече информация на сайта на събитието: http://www.balkanswine.eu/bg/pages/Festival/Tickets

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“, Какво не знаем за червените вина, Най-скъпо продаденото бяло вино, Orange wine 2015 - Villa Melnik, Midalidare ROCK in the wine valley, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Десертни червени сортове, Приключи Балкански винен фестивал 2015, какво дегустирахме и какво научихме., Домейн Менада, Каталог Августиада 2015, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА гр. Варна 2015, Въпрос с повишена трудност !, Колекционирането на вино като инвестиция, Contour Pinot Noir 2011- Изба Карабунар, Ден на виното и любовта 14 февруари, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Серия SPANCHA 2016 - Rupel Winery, Пресконференция - шести Балкански винен фестивал 2017, Виното помага и на бъбреците, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА – една история с вкус Варна, 21 – 23 април 2017, Пазителят на вълшебните качества на бутилираното вино, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2011 Вила мелник, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции, Wines of The Ages 2017 - Пловдив, Цените на виното по света, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, „Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing, Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното, Големите вина от пино ноар, Blanc Cuvee на Вила Юстина със злато от Канада, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, Музеят на виното, TCHERGA 10* Red 2013 - Домейн Менада

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове