Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс

Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс

Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс - winebg.info


Био спиртни напитки ще се състезават за първи път на 17-то издание на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles в Чили


София, 29 май 2017 г.
Българските производители на алкохол изпращат мостри за участие в един от най-авторитетните международни конкурси за спиртни напитки в света - Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. 17-то издание на Конкурса ще се проведе от 22 до 24 август в Чили, град Ла Серена. Крайният срок за регистрация и изпращане на мостри е 23 юни 2017 г.
„Участието в престижния конкурс е изключителна възможност да привлечем вниманието на световните потребители към българските спиртни напитки и да спечелим тяхното доверие,“ коментира Меглена Михова от „Пробежекс“, официалният партньор на Конкурса в България. „Родните производители получават реален шанс да увеличат продажбите си и да си улеснят стъпването на нови пазари“, допълва тя.
Мострите ще бъдат оценявани от 74 опитни експерти от 23 националности и ще бъдат представени пред изявени имена от сектора - търговци, журналисти, технолози, специалисти от браншови организации. Част от програмата на Конкурса тази година ще бъде миксиране на коктейли с български ракии, спечелили медали от миналогодишното издание на Конкурса.
Наградените марки алкохол ще получат международна известност и ще бъдат представени на водещи търговски изложения и медийни събития по света.

Високоалкохолните напитки се състезават в категориите: уиски, коняк, бренди, ракия, ром, водка, джин, писко, грапа, байжиу и текила и др.
За да отличи компаниите, които избират алтернативни начини за производство, за първи път тази година Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles открива нова категория – био спиртни напитки.
Българските компании спечелиха седем медала - четири златни и три сребърни на миналогодишното издание на Конкурса, което се проведе в Мексико, град Текила. Освен за родната ракия, България взе медали и за нетрадиционните за страната ни напитки – водка, джин и текила.

Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс - winebg.info

„Медалите за България от Spirits Selection се увеличават с всяка изминала година, коментирa Меглена Михова. „През 2015 г. страната ни извоюва четири отличия, а през 2016 - седем. Най-важното обаче е, че и през двете изминали години имаме успеваемост над средната – около 40%, което показва, че поддържаме високо качество в производството на алкохол.“
Регистрацията за участие в Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles 2017 се прави на интернет адрес: http://www.spiritsselection.com/en/registration/#_registration
Мострите се изпращат в България, на адрес: M&M Militzer & Muench BG Co Ltd., София 1336, ул, Андрей Германов 11, тел: +35929845177, email: ventsi.vatchev@mumnet.com.
Крайният срок за регистрация и изпращане на мостри е 23 юни 2017 г.
Таксата за участие за една мостра е 186 евро, като при повече от 3 мостри от един производител, се ползва отстъпка.

1200 мостри от 48 страни се бориха за отличие в миналогодишното издание на Spirits Selection. Конкурсът се организира за първи път през 1999 г., като част от най-престижния независим винен конкурс в света - Concours Mondial de Bruxelles. Поради големия интерес, от 2003 година събитието за спиртните напитки се провежда самостоятелно. Последните четири издания се състояха в Мексико (2016), Китай (2015), Бразилия (2014), Тайван (2013).

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Дом на виното в София, Излезе брой 9 на DiVino Magazine!, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, Мавруд 2008 "Винарска изба Брестовица", Chardonnay barrigue Santa Maria 2013, Divino magazine - брой 6, Истинското вино - ловец на свободни радикали!, Riverside Мускат Отонел 2013 Винарска изба "Манастира", 100 милиона литра повече ново вино през тази година, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, В салона на виното за 15-и път, 71 процента от участвалите в „Световното по вино“ български винопроизводители взеха медали, Vinoar - Пийте за здраве !, DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области, Merul Rose 2015 - Rumelia Wine Cellar, Брой 17 на Divino Magazine е вече на пазара!, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, Riverside 2015 - Manastira Winery, В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?, Заповядайте на ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2014, България може да бъде известна не само с ракия и вино, Castellum - Cabernet Sauvignon 2013 - Carabunar Winery, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, Любка и Никола Зикатанови за Вила Мелник, Експертите са типичен пример за винената мода., Пазителят на вълшебните качества на бутилираното вино, И замириса на..., Варна е на второ място по консумация на вино след София, USB Wine - изтеглете вино направо от лозята!, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, Записването за участие в състезанието за титлата "Сомелиер на годината" приключи !, Spancha Sangiovese 2016 - Rupel Winery, УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, "Платинум Брандс" стъпи на българския пазар с вина на 12 изби от цял свят

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове