Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Discover.Vino World представя: вината от Италия и Франция на българския пазар

Discover.Vino World представя: вината от Италия и Франция на българския пазар

Discover.Vino World представя: вината от Италия и Франция на българския пазар- winebg.info

Месец май вече настъпи, а с него наближава и голямата винена обиколка на света! Първото издание на Discover.Vino World събира огромното разнообразие от чуждестранни вина, които се предлагат на българския пазар. На 12 и 13 май 2017 ще ви отведем на вълнуващо пътешествие из най-интересните винарски райони по света.

И през изминалата 2016 г., производител №1 на вино в света продължава да е Италия! Съвсем заслужено, по време на изложението-дегустация Discover.Vino World, най-много ще са производителите именно от Италия, която ще се представи със 170 вина. Каквото и да се каже за тази страна, като винена дестинация, няма да е достатъчно. Безспорен факт е, че тя се нарежда сред най-любимите места на винените пътешественици. По време на Discover.Vino World ще бъде представено огромното разнообразие на вина от емблематични райони като Пиемонт, Лигурия, Емилия Романа, Алто Адидже, Венето, Фриули Венеция Джулия и др. Ще научите защо местните наричат Бароло – кралят, а Барбареско – кралицата на Пиемонт.

Италия произвежда повече различни видове пенливо вино от всяка друга страна в света и всички те идват от северните райони на страната. Discover.Vino World ще ви срещне с тях и разбира се, със звездата на областите Венето и Фриули Венеция Джулия – просеко.

Няма да останат разочаровани и почитателите на легендарните зони на Тоскана - Chianti, Chianti Classico, Brunello di Montalcino и т.н. Заедно с тяx сили ще премерят мускулестите червени вина на Юга - неро д'Авола и алианико.

Discover.Vino World представя: вината от Италия и Франция на българския пазар- winebg.info

Другата голяма географска зона по време на Discover.Vino World се полага на Франция - с над 110 вина. Французите може да отстъпват с малко пред производител №1, но едва ли някой смее да оспорва вековната им връзка с виното.

На 12 и 13 май, в Сан Стефано Плаза, ще бъдат представени емблематичните Бордо, Бургундия, Шампан… Ще се потопим в романтиката на по-южните Прованс, Долината на Рона и Лангедок, но без да забравяме изискания Елзас и магическата Долина на Лоара. Мерло, каберне совиньон, сира, пино ноар, шардоне и совиньон блан – всички тези световноизвестни сортове водят началото си именно от Франция и по време на Discover.Vino World ще имате възможност да опитате едни от най-добрите образци, произведени в родината им.

Билети за събитието може да закупите на място или онлайн на: http://www.vintageclub.bg/category/sabitia-37

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Винарски изби се превръщат в туристически атракции, Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017, Riverside Мускат Отонел 2013 Винарска изба "Манастира", Червено вино и бели зъби... Възможно ли е?!, Chardonnay AplauZ Villa Melnik - 2013, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, Как да се ориентираме на винения пазар, 7-те грешки, които любителите на виното правят най-често, Тероар - еп.2, Merlot & Syrah Reserve 2014 - Four Friends, Riverside Chardonnay 2015 -Manastira Winery, За първи път на DiVino.Taste: вината на изложителите ще могат да се купуват, ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018, САЛОН НА СОМЕЛИЕРИТЕ 2018, Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Spiritus Sanctus - Merlot 2015, Винарска изба Шато Бургозоне спечели наградата на exporter.bg „Златната изба на България“ за 2016 г., Вино и стил - еп.1, Как виното научи Пирло на футбол, Три български червени вина за края на лятото, Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите, ДИРЕКТОРЪТ НА CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES ТОМА КОСТЕНОБЪЛ ЩЕ ВРЪЧИ ЛИЧНО НАГРАДИТЕ НА 18 БЪЛГАРСКИ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ, 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?, Cheval de Katarzyna - 2016, White Cuvee Barel Fermented 2015 - Maryan Winery, Terra Tangra Winery, Вино и майсторлъшки мезета превземат Мелник, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Santa Maria - Cabernet Sauvignon & Petit Verdot & Merlot 2012, Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, Посетители на Августиада 2013 получиха награди, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Гроздовите семки са извор на здраве, Класически картини пресъздадени с вино, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове