Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша

Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша

Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша- winebg.info

Вина от цял свят, които са на пазара у нас, могат да бъдат опитани на Discover.Vino World

На 12 и 13 май 2017 (петък и събота) виненото събитие на пролетта ще ви отведе на вълнуващо пътешествие из най-интересните винарски райони по света. Пространството на втория етаж в Сан Стефано Плаза (на улица Сан Стефано 22, срещу входа на БНТ) ще бъде разделено на няколко основни зони, спрямо най-важните винени райони на света.

С повече от 450 различни чуждестранни вина Discover.Vino World обхваща невероятното разнообразие от стилове и произход, сортове и производствени техники в световното вино.

Най-силно ще бъде представена Италия – със 170 вина за дегустация! Другата голяма географска зона разбира се, се полага на Франция с над 110 вина. Останалите производители от Стария континент ще може да намерите в зона Другата Европа, където са представени Испания, Португалия, Германия, Австрия, Гърция, Турция… Новият свят ще покаже над 80 вина за дегустация от Нова Зеландия, Австралия, ЮАР, Аржентина, Чили и Калифорния.

Освен регионалните, на Discover.Vino World ще има и две други секции, основани на принципа на два типа вино, станали особено популярни у нас – това са зоните розе и пенливи вина.

Събитието е особено подходящо за сомелиери, ресторантьори, хотелиери, търговци и други професионалисти, чиято работа е свързана с виното, тъй като вносителите имат амбицията на покажат както най-новите си продукти, така и най-качествените и интересни вина от своето портфолио. Всички винени ценители и любители също ще намерят в Discover.Vino World една безценна възможност да се запознаят с нови вкусове и аромати сред богатството от световни вина.

Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша- winebg.info

Накратко:

Какво?
Discover.Vino World 2017

Кога?
12 – 13 май 2017

Къде?
Сан Стефано Плаза, ул. Сан Стефано 22

Работно време
12 май 2017
14:00 до 16:00 часа - закрити дегустации за търговци, ресторантьори и преса
16:00 до 21:00 часа - открити дегустации (вход с билети)

13 май 2017
11:00 до 20:00 часа - открити дегустации (вход с билети)

Билетите с предварителна продажба се продават онлайн на Vintageclub.bg
или на място във всички магазини от веригата Casavino, както и на място, по време на самото събитие.

Организатор на за Discover.Vino World е Gourmet Publishing, което стои и зад най-големия форум на българското вино – DiVino.Taste. Gourmet Publishing организира повече от 10 събития Discover.Vino за дегустация на чуждестранни вина, посветени на различни региони от света.

Идеята за Discover.Vino World е на едно място да бъдат представени най-интересните вината от цял свят, внасяни у нас.

Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша- winebg.info

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Най-скъпо продадените вина в света, Майсторски клас с Алекс Гийсен, Giesen Wines, Най-добрият сомелиер на България за 2013 е Пламен Димитров, Mavrud Reserve 2012 - Villa Melnik, Monogram Cabernet Sauvignon 2009 Villa Yustina, Брой 16 на DiVino Magazine е вече на пазара!, България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, Серия SPANCHA 2016 - Rupel Winery, Речник на дегустационните термини, Продукти на Винарна Свищов, Ден на отворените врати Gourmet Publishing, Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции, VINOAR - Organic Aronia, 4 Seasons Summer Gewurztraminer - 2015 Villa Yustina, Телиш/Кастра Рубра, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, Технология за производство на червено вино, Rose 2014 - Santa Maria, Има нещо странно в това вино, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА – една история с вкус Варна, 21 – 23 април 2017, Rose Wine Expo 2016 - истинските ценители на съвършенството, Винените курсове на Midalidare Rock in the wine valley, Как да се насладим на истинското вино, Дегустация на белгийски шоколад с български вина за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Alexandra Estate, Roze Wine Expo 2016 новото старо лице на българското вино, Дефиле на младото вино 2016, Седмото издание на „Дефиле на младото вино” 23 - 29 ноември 2015 Пловдив, София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015, Топ 10 на най – скъпите вина в света, Разпознавате ли хубавото вино, 10 причини да станете любител на виното, За втора поредна година връчваме наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове