Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Кулинарни предизвикателства на фестивала „Вино и храна“

Кулинарни предизвикателства на фестивала „Вино и храна“

Кулинарни предизвикателства на фестивала „Вино и храна“- winebg.info

"Виното прави всяко меню специално, всяка маса по-елегантна и всеки ден по-цивилизован" - Андре Симон

Успешната комбинация на подходящото вино с определени храни води до по-наситеното усещане на вкусовите характеристики на ястията, респективно великолепният вкус на вълшебния еликсир може да се прояви с пълна сила при правилен подбор на конкретни храни.

Кулинарни предизвикателства и семинари за здравословното хранене на българина през вековете
Петото издание на Фестивал „Вино и храна“ във Варна от 21-ви – 23-ти април отново ще ни предизвика с менютата на топ шеф-готвачи и интересни лектори. На изложението участват повече от 45 изби от цяла България, вносители на вина от света и производители на регионални храни.

Посетителите ще могат да дегустират над 350 български, френски, италиански, южноафрикански и други специално подбрани за изложението вина, селекция от висококачествена лимитирана серия уискита. Суджуци и луканки от Балкана, сирена с трюфел, изпечен на място домашен хляб и още много продукти, които ще предизвикат интереса на любителите на хубавите храни и напитки.

Фарс от глиган с трюфел, парфе от шоколад с теменужки, домашен хляб от 100% био лимец с домашен квас е малка част от менюто в зона „Ресторант“.

Изложението ще предлага и ‘’зона на открито’’ - бургер приготвен на Big Green Egg BBQ и селекция от крафт бири.
„Българската традиционна кухня – храната на столетниците“ е само един от съпътстващите семинари.

Пълната програма и повече информация за събитието можете да откриете на www.winefoodfestival.eu

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Spancha Sangiovese & Merlot & Cabernet Sauvignion 2016 - Rupel Winery, Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017, Aplauz - Мелник 55 Резерва 2011 Вила Мелник, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: Енигма, Как виното научи Пирло на футбол, ЧЕТВЪРТИ БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ, Ветеранът актьор Жерар Депардийо се снима във френски филм който се сравнява с хитовия "Отбивки"., 10 причини да пием розе, Каскада от събития представя България преди Световния винен конкурс 2016, Discover.Vino представя специалните вина!, Рекордно слаба реколта очакват в Европа, Вино и стил - еп.6, Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, Как да сервираме и консумираме бяло вино?, Агнешко: с розе или червено?, Беса Валей, ЧЕТВЪРТИ БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ, Monogram Cabernet Sauvignon 2009 Villa Yustina, Как спретнали хитър номер на дегустатори на вино, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Илиян Петракиев - Сомелиер на 2016 годината, Топ 10 на джаджите за любители на вино, Бутилиране на вино в домашни условия, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, Гроздовите семки са извор на здраве, Angel - Syrah & Merlot 2014 - Angel's Estate, DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино, На път ли е Българското виното да влезе в червената книга със застрашени видове., Merul Rose 2015 - Rumelia Wine Cellar, Българско сирене за българско вино !, Илиян Петракиев - Сомелиер на 2016 годината, Шест български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2017, Contenplations Rose 2016 - Katarzyna Estate

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове