Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон

Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон

Българските независими лозаро-винари  с достойно представяне в Лондон - winebg.info
За трета поредна година Българска Асоциация на Независимите Лозаро-винари (БАНЛВ) проведе серия от събития в Лондон, които запознаха търговци, ресторантьори, сомелиери и винени консултанти с българските занаятчийски вина и хората, които стоят зад тях.
На търговска дегустация, състояла се на 24 март в галерията към посолството ни в Лондон, бяха представени вината на 12 от членовете на БАНЛВ - Иво Върбанов, Орбелус, Росиди, Шато Бургозоне, Винарна Братанов, Вила Мелник, Боровица, Трастена, Еолис Естейт, Шато Коларово, Шато Сунгурларе и Тракийски Легенди. Над 120 посетители от винения бранш, сред които Richard Hemming MW (винен консултант и журналист, пишещ за сайта на Джансиз Робинсън), Stephen Hobley (Decanter Magazine), Sonia & Nevil Blech (Wine Behind the Label), Juan Carlos Rincon (журналист), Keith Grainger (консултант) и други винени професионалисти имаха възможност да опитат най-доброто от последните реколти на винопроизводителите.
Голям интерес предизвикаха местните български сортове, както и вина, произведени по специални технологии, следващи занаятчийски енологични практики. Посетителите останаха приятно изненадани и от работата на българските винари и с класическите сортове, както чистосортови, така и в купажи.

В коментар за преживяването, което вината дават на потребителите Steven Spurrier - председател на борда на журито на DECANTER DWWA сподели: „I do not believe in "Value for Money". I believe in "Value for Pleasure”!
Българските независими лозаро-винари  с достойно представяне в Лондон - winebg.info

В съпътстващо събитие, провело се в най-новата локция на VAGABOND WINES - верига независими винени барове с награда от DECANTER, вината на избите бяха представени пред по-широка публика. Освен традиционните посетители и клиенти на заведението имаше силно присъствие на българи, живеещи в Лондон и дегустацията предизвика голям интерес. Всеки представител на изба имаше възможност да представи вината си лично и да разкаже за особеностите в производството им, начина на отглеждане на лозята и спецификите на района.
„Винаги съм обичала българското вино, но това, което имах възможност да опитам тази вечер, наистина задмина всичките ми очаквания! Къде мога да намеря тези вина в Лондон? Нямам търпение да се прибера и да мога да споделя това, което опитах тази вечер с приятели!“- сподели с нас Марина, която беше гост на събитието. Управителите и персоналът на VAGABOND също останаха очаровани от представените вина и допринесоха за прекрасната вечер с гостоприемството си и ентусиазма, който демонстрираха към българските вина.
Българските независими лозаро-винари  с достойно представяне в Лондон - winebg.info

Българската Асоциация на Независимите Лозаро-винари, в която към момента членуват 30 изби, представлява и защитава интересите на независимите лозаро-винари в България, включително на ниво европейски парламент, посредством членството си в Европейската конфедерация на независимите лозаро-винари CEVI, промотира качествотото и автентичността на българското вино, произведено „от тероара“. Всяка година асоциацията участва с дейности свързани с лозаро-винарската политика и съдейства на своите членове при организиране на участия в местни и международни изложения.

„За първа година сме членове на Асоциацията и сме наистина впечатлени от добрата организация и посетителите, пред които имахме възможност да покажем продукцията си. Много съм щастлив, че има събтия, които работят за добрия имидж на българските вина зад граница и обединявайки ресурс и усилия имаме възможност да се представим като едно цяло, символ на качество и преди всичко на България.” – споделят едни от най-младите членове на БАНЛВ.

Българските независими лозаро-винари  с достойно представяне в Лондон - winebg.info
Българските независими лозаро-винари  с достойно представяне в Лондон - winebg.info
Българските независими лозаро-винари  с достойно представяне в Лондон - winebg.info

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Пино Гриджо - с много лица, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Отновo е време за DiVino.Taste!, Sense of Tears rose 2015 - Maryan Winery, Три аржентински вина от малбек, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда, Грузинци правят вино в глинени съдове, заровени в земята, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Компоненти на дегустацията I: Окото, Four Friends Chardonnay 2013, Пресконференция - шести Балкански винен фестивал 2017, Акценти в програмата на DiVino.Taste 2014: вината от северното поречие на Рона, 7-те грешки, които любителите на виното правят най-често, Колко добре действа на тялото ви греяното вино, Angel's Estate Rose 2016, Винарска изба “Манастира”, Виното и звездите, Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”, Какво не знаем за червените вина, От домашно вино може да пропееш, но и да ти прилошее, DiVino.Taste 2016 предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина, Заповядайте на ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2014, 5 магазинa за вино които ще ви изумят, Cabernet Franc 2013 - Spiritus Sanctus, ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 - 7 май 2017, Midalidare ROCK in the wine valley, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, Хиляди литри вино се изляха за традиционната „битка на виното” в Испания, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Винената бутилка, Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс, Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, Шато Копса, Винарска изба "Ямантиев"

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове