Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Посетители превзеха Винария 2017

Посетители превзеха Винария 2017

Посетители превзеха Винария 2017

Хиляди посетители превзеха щандовете на „Винария 2017“ в 11-а палата на Международен панаир Пловдив. Те дегустират висококачествени вина, предложени им от 60 производители от 18 държави. Особен бе интересът към щандовете на избите, спечелили „Златни ритони“ и медали от престижния международен конкурс за вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки „Винария 2017“, организиран от Националната лозаро-винарска камара съвместно със Съюза на енолозите в България и в партньорство с Международен панаир Пловдив. Наградените вина привлякоха вниманието и на световните експерти Карлайн Гилби MW (мастер оф уайн), която следи развитието на българското винарство вече 20 години, и Маркус Берлингов от Германия, който е сомелиер No 1 за 2013 година.

Посетители превзеха Винария 2017

Градът на виното, който обединява и изложението за храни „Фудтех“, се превърна в притегателен център за пловдивчани и гости от страната и чужбина. По уличките се срещаха посетители от Англия, Италия, Германия, Франция, Сърбия, Македония, Русия, Молдова, Китай, Турция. Те дегустираха вина, предложени от производители и дистрибутори, избираха ги и ги купуваха в обособения магазин за напитки на преференциални цени. Сред атракциите бе дегустацията на сортови вина от библейски времена, която се проведе за първи път на „Винария“. Магистърът по технология на виното и винен маркетинг Николета Дикова представи едни от най-древните сортове вина, отлежавали в амфори, произвеждани в Италия, Армения, Грузия и Чили. Истински фурор сред технолози и винени професионалисти предизвика сортът „Арени“, oт който според експертите Ной е засадил първата лоза. Смятан е за най-благородния от арменските вина.

На щандовете на „Фудтех“ може да се опитат разнообразни колбаси и деликатеси, сирена, кашкавали и млечни продукти, лютеници, туршии по домашни рецепти, сладкиши, торти и богат асортимент изкушения. Изложителите представят и богат асортимент от кафе и напитки за ободряване, както и козметични продукти.

Посетители превзеха Винария 2017

Специални гости на „Винария 2017“ бяха звездите от радио и телевизионния ефир Димитър Туджаров – Шкумбата, д-р Мирослав Ненков, Михаил Дюзев и Иво Райчев. Те раздаваха автографи и се снимаха с многобройните си фенове на щанда на фирма „Леопард Трейдинг“ ООД. Водещите от радио „Дарик“ дегустираха не само специалната марка вино „Приятели мои“, произведена за хора, които обичат доброто настроение, компании и качествени напитки, но и се радваха на уютната атмосфера в Града на виното.

Посетители превзеха Винария 2017

В зоната на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет за поредна година се измерват нивата на кръвна захар и холестерол. Тази сутрин се проведе здравословна работилница за деца. В нея се включиха и Гери, Сами и Катето, които имат диабет, но при днешното изследване показаха добри нива на захарта. Те приготвиха италиански каноли с помощта на Франческо Ла Гиглия. Всички участници в здравословната работилница получиха вода без захар с плодов вкус “Best”, халва „Дюсена“ и лакомства.

Градът на виното ще посреща любителите на висококачествени напитки и деликатеси към тях до 14 часа на 26 февруари в 11-а палата на Международен панаир Пловдив.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Spancha Sangiovese & Merlot & Cabernet Sauvignion 2016 - Rupel Winery, AplauZ - Merlot & Syrah Reserve 2011 Villa Melnik, Divino magazine - брой 1, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, Розе - Малката Звезда 2012, Джейми Гууд: “Тук сме, за да разкажем историята”, Пловдив става вино столица през ноември, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, Version - Plaisir Divin Cabernet Franc 2012 Винпром Асеновград, Най-нелепите въпроси за виното, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, 5 магазинa за вино които ще ви изумят, Петият юбилеен Балкански винен конкурс и фестивал 2016 стартира с много силна програма, Продукти на Вила Мелник: „Bergulе”, Melnik 55 - 2016 - Orbelia Winery, GastronomiX 2016, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда, Канадец прави вино от домати, Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад", Четвърто издание на Фестивал на виното Бургас е от 28 до 30 юли, Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“, Оцетът на милиардера от Бенджамин Уолъс, Rigid Elm Rose 2015 - Nisovo, Брой 17 на Divino Magazine е вече на пазара!, Лятото и виното, Bergule Melnik 2013 - Villa Melnik, Експертите са типичен пример за винената мода., Discover.Vino World 2018 представя: огромното разнообразие от розови и пенливи вина!, Бакхус организира първия уличен гурме фестивал в България - “StrEAT Fest”, Експертите са типичен пример за винената мода., Български тероари, 5 основни етапа за начинаещи винолюбители ПРЕДИ дегустация, GastronomiX 2016, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА гр. Варна 2015, Ранна мелнишка лоза

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове