Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017

Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017

Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017

Над 150 изби от 18 държави се представят в 25-ото издание на международната специализирана изложба „Винария“. Градът на виното, който пресъздава атмосферата на възрожденските къщи, е по-голям и разнообразен. В него демонстрират своите нови колекции над 60 български и чуждестранни винопроизводители. За трета поредна година той посреща посетителите със зони за дегустации, за гурме демонстрации, за презентации и майсторски класове, както и с места за отдих и магазин, където ценителите могат да купят вина на цени на производителите.

„Третото издание на единствения на Балканите мегафорум за агробизнес, храни и напитки излиза извън параметрите, заложени преди време. Тази година в него се представят над 700 фирми от 33 страни, като една четвърт са нови изложители“, каза във встъпителното си слово председателят на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив д-р Иван Соколов. Той посочи, че „Винария“ и „Фудтех“ не спират своя възход и са престижна сцена на храни, вина и спиртни напитки, допълнена и с атмосферата на Апенините в зоната „Вкусове от Италия“.

Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017

„Градът на виното и форматът за съчетаване на изложенията за храни и напитки доказа своята жизнеспособност. Изключително добри вина са представени и на международния конкурс за вина, винено бренди, ракии и спиртни напитки, съпътстващ „Винария“. Тази година премина силно с участието на 360 проби от България, Молдова, Македония, ЮАР, Азербайджан, Русия и Турция“, каза председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев. Той уточни, че акцент са местните сортове, защото в тази ниша има огромен потенциал за развитие и това ще помогне да бъде изграден добър имидж на родните вина, за да бъдат наложени по-лесно на чуждестранните пазари.

От своя страна изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев заяви, че можем да се гордеем с това, което произвеждаме. Винарските изби в страната увеличават своите пазари, подобряват качеството на виното, което произвеждат, и създават добър имидж на родното вино по света. Доказателство за това са получените над 150 златни отличия от международни конкурси на български винопроизводители само през 2016 година, като 107 са от Concours Mondial de Bruxelles“, подчерта инж. Красимир Коев. Той посочи, че през последните 10 години нито една бутилка българско вино не е компрометирала качеството си на световния пазар. Именно затова през юни България е определена за домакин на Световния конгрес на лозарите и винарите.

„Хубавото вино не може без добро мезе“, каза председателят на Асоциацията на месопреработвателите Атанас Урджанов. Той заяви, че в сектора не само се въвеждат съвременни технологии и оборудване, които подобряват качеството на храните, но има четири продукта – филе „Елена“, луканка „Панагюрска“, врат „Тракия“ и роле „Трапезица“, които са част от списъка за защитени хранителни продукти в ЕС.

Председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева обяви една от най-големите атракции за „Винария“ - „Шоколад и вино“, на която ще се дегустира висококачествен белгийски шоколад с различни български вина. Посетителите на изложението ще имат възможността да се насладят на „Тръпката на сладко тайнство и омайно вълшебство“ на 24 февруари 2017 г. от 13 часа в дегустационната зала на 11-а палата на панаирния комплекс в Пловдив.
Тази вечер ще станат ясно победителите от Международния конкурс, които ще получат своите отличия на традиционната „Нощ на Златните ритони“.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Канадец прави вино от домати, Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“, Акценти в програмата на DiVino.Taste 2014: вината от северното поречие на Рона, Бордо на опашка за наши бъчви, Франсис Форд Копола ни кани във винения парк, Експериментът - майка на виненото разнообразие, Посетители превзеха Винария 2017, Tragata Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Винарска изба Сопот, Rigid Elm Rose 2015 - Nisovo, Топ 10 на най – скъпите вина в света, Лятото и виното, Сира в бутилката, Брад Пит показа лозята си във Франция, Вино и стил - еп.2, Cabernet Sauvignon 2003 - Rousse Winery, Августиада 2017, Звукът на виното, Bergule Розе Мелник 55 - 2013 Villa Melnik, Стандартната бутилка за вино, Топ 5 на най-големите производители на вино в света, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007, Специалисти от над 50 страни в света проявяват интерес към България, От домашно вино може да пропееш, но и да ти прилошее, Electo Selection Cabernet Sauvignon 2012 Вила Любимец, 16 класически шардонета от Шабли, От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017, Melnik 55 - Libera Estate 2015, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Футуристичен винен бутик, Bio Rose Bouquet & Mavrud 2015 - Edoardo Miroglio, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, Микро дегустация на мега Пиемонте, Винената бутилка, Колекционерите на вино се насочват към портото, Discover.Vino Северна Италия

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове