Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017

Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017

Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017

Над 150 изби от 18 държави се представят в 25-ото издание на международната специализирана изложба „Винария“. Градът на виното, който пресъздава атмосферата на възрожденските къщи, е по-голям и разнообразен. В него демонстрират своите нови колекции над 60 български и чуждестранни винопроизводители. За трета поредна година той посреща посетителите със зони за дегустации, за гурме демонстрации, за презентации и майсторски класове, както и с места за отдих и магазин, където ценителите могат да купят вина на цени на производителите.

„Третото издание на единствения на Балканите мегафорум за агробизнес, храни и напитки излиза извън параметрите, заложени преди време. Тази година в него се представят над 700 фирми от 33 страни, като една четвърт са нови изложители“, каза във встъпителното си слово председателят на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив д-р Иван Соколов. Той посочи, че „Винария“ и „Фудтех“ не спират своя възход и са престижна сцена на храни, вина и спиртни напитки, допълнена и с атмосферата на Апенините в зоната „Вкусове от Италия“.

Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017

„Градът на виното и форматът за съчетаване на изложенията за храни и напитки доказа своята жизнеспособност. Изключително добри вина са представени и на международния конкурс за вина, винено бренди, ракии и спиртни напитки, съпътстващ „Винария“. Тази година премина силно с участието на 360 проби от България, Молдова, Македония, ЮАР, Азербайджан, Русия и Турция“, каза председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев. Той уточни, че акцент са местните сортове, защото в тази ниша има огромен потенциал за развитие и това ще помогне да бъде изграден добър имидж на родните вина, за да бъдат наложени по-лесно на чуждестранните пазари.

От своя страна изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев заяви, че можем да се гордеем с това, което произвеждаме. Винарските изби в страната увеличават своите пазари, подобряват качеството на виното, което произвеждат, и създават добър имидж на родното вино по света. Доказателство за това са получените над 150 златни отличия от международни конкурси на български винопроизводители само през 2016 година, като 107 са от Concours Mondial de Bruxelles“, подчерта инж. Красимир Коев. Той посочи, че през последните 10 години нито една бутилка българско вино не е компрометирала качеството си на световния пазар. Именно затова през юни България е определена за домакин на Световния конгрес на лозарите и винарите.

„Хубавото вино не може без добро мезе“, каза председателят на Асоциацията на месопреработвателите Атанас Урджанов. Той заяви, че в сектора не само се въвеждат съвременни технологии и оборудване, които подобряват качеството на храните, но има четири продукта – филе „Елена“, луканка „Панагюрска“, врат „Тракия“ и роле „Трапезица“, които са част от списъка за защитени хранителни продукти в ЕС.

Председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева обяви една от най-големите атракции за „Винария“ - „Шоколад и вино“, на която ще се дегустира висококачествен белгийски шоколад с различни български вина. Посетителите на изложението ще имат възможността да се насладят на „Тръпката на сладко тайнство и омайно вълшебство“ на 24 февруари 2017 г. от 13 часа в дегустационната зала на 11-а палата на панаирния комплекс в Пловдив.
Тази вечер ще станат ясно победителите от Международния конкурс, които ще получат своите отличия на традиционната „Нощ на Златните ритони“.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Продукти Spirits Sanctus - Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира,, 7-ото издание на DiVino.Taste приключи, вече имаме първите седем!, За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко, Enigma Experience 2010 Винарска изба Малката звезда, Soli Rose 2016 - Edoardo Miroglio, Американска рок легенда – фен на българското вино, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, Технология за производство на бяло вино, Особености на консумацията на алкохол по света, Розе от България и от Прованс, Вино, узряло с музика, и арт бутилки дебютират на „Винария 2018“, 120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград, Какво е тероар ?, Zitara Mavrud 2015 - Four Friends, Винарска изба Марян, Излезе новото издание на „Дегустацията, или как да опознаем виното“, Среща с Георги Николов Сомелиер номер 1 за 2015 г., Записването за участие в състезанието за титлата "Сомелиер на годината" приключи !, Дефиле на младото вино 2014 - Програма и участници, Виното не вреди на бременността, DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !, Разрешено ли е виното по време на пости ?, Между по-кисело и по-сладичко вино, DiVino.Taste 2016 поставя акцент върху регионалния характер на вината, Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017, Фондю и вино, Ура за сира!, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА гр. Варна 2015, Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, Divino magazine - брой 1, 16 класически шардонета от Шабли, Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“, Балканския винен фестивал е празник за душата, за сетивата и емоцията..., Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове