Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив

Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив

Маратон за ценители на виното и храната  в Международен панаир Пловдив На снимката: Много изкушения за ценителите на Дионисиевата напитка и вкусните храни ще предложи Градът на виното и деликатесите в Международен панаир Пловдив.

Ценителите на изискани вина и вкусни храни могат да дегустират няколко хиляди продукта на български и чуждестранни производители в Международен панаир Пловдив. Те са част от общо над 700 фирми от 33 държави, които показват иновации за цялата верига от полето до трапезата. Мегафорумът за селско стопанство, винена и хранителна индустрия започва на 22 февруари и продължава до 26-и.
В атрактивния Град на виното и деликатесите участници в изложбите „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“ представят изкушаващи колекции.

Посетителите ще опитат новите серии на известни български изби, бутикови винарни и чуждестранни марки, както и отличените гроздови еликсири в Международния конкурс за вина, ракии и спиртни напитки. Над 360 проби на производители от седем страни се състезаваха за наградите на „Винария 2017“. Любителите на Дионисиевата напитка ще се радват на изключително разнообразие и качество на вина от родни производители, заяви Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара.

Наред с тях, в зоната на вкусовите наслади е разположена богата палитра от месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови консерви, студено пресовани сокове, сушени плодове и зеленчуци, захарни и сладкарски изделия, биохрани, традиционни и модерни специалитети на участниците във „Фудтех 2017“. Те акцентират на автентичните съставки и методи за преработка, за да се съхранят качествата на местните храни, които стават властелин на пазара.

За първи път ще има колбаси от дивечово месо, различни видове брашно и зърнени храни, натурални оцети от годжи бери, ябълка, шипка, бъз, малина и арония. Новост е изложението за занаятчийски продукти със специално географско означение, което може да се види на 22 февруари.

Органични продукти от екоферми представя и специализираната изложба „БиоАгра“, част от Международната селскостопанска изложба „Агра“. Здравословни пчелни продукти предлагат производители в „Апи България“.
Нашите специалитети ще се конкурират с изненадите на „Вкусове от Италия“ - прошуто от черни прасета, биволска извара, сирена с шам фъстък, маслини и люти чушки, биовина, ликьори, бадемови сладкиши, зеленчукови пастети, мармалади, консерви, салами, зехтин и други изделия от Сицилия.

Постоянните открити дегустации в Града на виното и деликатесите предоставят на посетителите възможност не само да се запознаят с новите хитове на винената и хранителната индустрия, а и да дадат своите оценки в конкурса „Изборът на потребителя“. Призьорите ще бъдат обявени в събота.

В същия ден ще се проведе кулинарно състезания между деца и родители „Заедно готвим по-добре“.
Експозициите на участниците в мегафорума ще бъдат отворени от 9 до 18 ч., а в неделя – до 14 часа. С анкетна карта може да се спечели една от наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив: мотокултиватор Antor, хидрофорна помпа Wilo и комплект ножици ARS.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Виното – без вода, захар и с ограничено количество серен диоксид, България може да бъде известна не само с ракия и вино, Нова книга от издателство Гурме - Сладка теорема, Виното - характеристика и особености, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Как спретнали хитър номер на дегустатори на вино, Zitara Rose Mourvedre & Grenache 2015 - Four Friends, Вино и стил - еп.8, Отновo е време за DiVino.Taste!, Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад", „Анжелус Естейт“ (Angel’s estate) гони признание за перла на българското винарство, Оранжево вино - същност, производство и консумация, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, Времената, в които България се гордееше със своето вино, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., Пресконференция - шести Балкански винен фестивал 2017, Розе Свети Илия 2009, VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион, Deja Vu 2015 - Minkov Brothers, Оцетът на милиардера от Бенджамин Уолъс, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, Four Friends Chardonnay 2013, Les Nuits Blanches Gris 2015 - Katarzyna Estate, Каква чаша да изберем ?, Orange wine 2015 - Villa Melnik, Divino magazine - брой 5, Aureos merlot 2009 reserve Винарна Свищов, Виното и звездите, Вино от България очарова посетителите на „Мегавино“ - най-голямото изложение в Белгия, Холандия и Люксембург, Теодосий Спасов открива "Дефиле на младото вино - 2016", Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014, Ветеранът актьор Жерар Депардийо се снима във френски филм който се сравнява с хитовия "Отбивки"., Enigma Syrah 2014 - Malkata Zvezda, Кратък урок за ароматите във виното

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове