Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив

Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив

Маратон за ценители на виното и храната  в Международен панаир Пловдив На снимката: Много изкушения за ценителите на Дионисиевата напитка и вкусните храни ще предложи Градът на виното и деликатесите в Международен панаир Пловдив.

Ценителите на изискани вина и вкусни храни могат да дегустират няколко хиляди продукта на български и чуждестранни производители в Международен панаир Пловдив. Те са част от общо над 700 фирми от 33 държави, които показват иновации за цялата верига от полето до трапезата. Мегафорумът за селско стопанство, винена и хранителна индустрия започва на 22 февруари и продължава до 26-и.
В атрактивния Град на виното и деликатесите участници в изложбите „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“ представят изкушаващи колекции.

Посетителите ще опитат новите серии на известни български изби, бутикови винарни и чуждестранни марки, както и отличените гроздови еликсири в Международния конкурс за вина, ракии и спиртни напитки. Над 360 проби на производители от седем страни се състезаваха за наградите на „Винария 2017“. Любителите на Дионисиевата напитка ще се радват на изключително разнообразие и качество на вина от родни производители, заяви Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара.

Наред с тях, в зоната на вкусовите наслади е разположена богата палитра от месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови консерви, студено пресовани сокове, сушени плодове и зеленчуци, захарни и сладкарски изделия, биохрани, традиционни и модерни специалитети на участниците във „Фудтех 2017“. Те акцентират на автентичните съставки и методи за преработка, за да се съхранят качествата на местните храни, които стават властелин на пазара.

За първи път ще има колбаси от дивечово месо, различни видове брашно и зърнени храни, натурални оцети от годжи бери, ябълка, шипка, бъз, малина и арония. Новост е изложението за занаятчийски продукти със специално географско означение, което може да се види на 22 февруари.

Органични продукти от екоферми представя и специализираната изложба „БиоАгра“, част от Международната селскостопанска изложба „Агра“. Здравословни пчелни продукти предлагат производители в „Апи България“.
Нашите специалитети ще се конкурират с изненадите на „Вкусове от Италия“ - прошуто от черни прасета, биволска извара, сирена с шам фъстък, маслини и люти чушки, биовина, ликьори, бадемови сладкиши, зеленчукови пастети, мармалади, консерви, салами, зехтин и други изделия от Сицилия.

Постоянните открити дегустации в Града на виното и деликатесите предоставят на посетителите възможност не само да се запознаят с новите хитове на винената и хранителната индустрия, а и да дадат своите оценки в конкурса „Изборът на потребителя“. Призьорите ще бъдат обявени в събота.

В същия ден ще се проведе кулинарно състезания между деца и родители „Заедно готвим по-добре“.
Експозициите на участниците в мегафорума ще бъдат отворени от 9 до 18 ч., а в неделя – до 14 часа. С анкетна карта може да се спечели една от наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив: мотокултиватор Antor, хидрофорна помпа Wilo и комплект ножици ARS.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Bergule – Mavrud 2011 Вила Мелник, Domaine Bessa Valley с нова визуална идентичност, вдъхновена от Панагюрското съкровище, Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, Обстановката променя вкуса на виното, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“, Виното сваля килограми и освобождава от стреса, Discover.Vino представя специалните вина!, В салона на виното за 15-и път, Експертите са типичен пример за винената мода., Един следобед с Михаил Марковски и сомелиерите на България, Chardonnay barrigue Santa Maria 2013, Виното вече има свой дом в Бургас, Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино., Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Българската Санта Сара вече си има своя винарна, Костадинка Рахова-Димитрова стана Енолог на България за 2017, Кои са най-големите митове и истини за виното?, Spancha Sangiovese & Merlot & Cabernet Sauvignion 2016 - Rupel Winery, Villa Melnik - Family Tradition Cabernet & Merlot 2011, AplauZ Viognier Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Международен панаир Пловдив ще е център на Световния винен конкурс, DiVino обяви 50-те най-добри вина на България за 2017, Винарска изба “Манастира”, Брой 8 на DiVino Magazine е вече тук !, Винзавод Асеновград, Августиада 2017, Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay 2015 - Angelus Estate, 100 милиона литра повече ново вино през тази година, Пет рецепти с червено вино, Rose - Bratya Daskalovi 2015, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Ура за сира!, Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове