Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017

Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017

Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017

Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки участват в Международния конкурс „Винария 2017“. Повече от 300 са вината в различните категории. Напитките ще се оценяват от 24-членно жури, в което 15 са членове на Съюза на енолозите в България, който е партньор на Националната лозаро-винарска камара в организацията на конкурса.

Петима от членовете на международната комисия са носители на приза „Енолог на годината“ – Десислава Байчева, Надежда Дюлгерска, Екатерина Гаргова, Стоян Стоянов и Тихомир Трифонов. Сред дегустаторите ще са и чуждестранни експерти от Франция, Англия, Чехия, Италия. Председател на международното жури ще е д-р Димитър Гайдарски. В групата спиртни напитки в различните категории са: водки, уиски, винено бренди, ракии и ликьори. В конкурса са включени проби и на водки от Русия.

Само преди няколко дни председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев се завърна от най-голямото специализирано изложение за Русия и Източна Европа за висококачествени храни и напитки „Продекспо“, което се проведе в Експоцентъра в Москва от 6 до 10 февруари 2017 г. На него България се представи с щанд на площ от 30 кв. метра с вина от „Винзавод“ АД – Асеновград, „Винпром Русе“ АД, „Винал“ АД – Ловеч и „Винарна Стамболово“ ЕООД. Участието на страната ни на най-престижното изложение в Русия за храни и напитки е финансирано по проекта на Националната лозаро-винарска камара за промоция на вина в трети страни и по-конкретно в Русия и Беларус.

„Като цяло в Русия много бързо се развива винената култура. Непрекъснато се откриват нови винени барове, малки ресторанти с предлагане на бутикови вина, специализирани магазини. Така че това е един сегмент, който има голям потенциал за развитие“, коментира председателят на НЛВК Радослав Радев. Той увери, че следващата седмица посетителите на най-престижното винено изложение в страната и на Балканите „Винария“, любителите на Дионисиевата напитка, ще се радват на изключително разнообразие и качество вина на родни производители.

Тази година в конкурса за „Винария“ участват около 50 винопроизводители от България, Молдова, Македония, ЮАР, Азербайджан, Русия и Турция.
Победителите в Международния конкурс за вина, винено бренди, ракии и спиртни напитки ще станат ясни по време на „Нощта на Златния ритон“, която по традиция се провежда в първия ден на изложението „Винария“ – на 22 февруари 2017 г.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Топ 10 за 2015 на Wine Spectator, Divino magazine - брой 3, Divino magazine - брой 1, Специалисти от над 50 страни в света проявяват интерес към България, 25 произведения от коркови тапи, Вино и стил - еп.6, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, Вино и стил - еп.1, Среща с Георги Николов Сомелиер номер 1 за 2015 г., Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша, Десертни бели сортове, Вино, секс и още нещо ..., Експериментът - майка на виненото разнообразие, България със 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles; близо 40 % от изпратените мостри са с награда, Synergy 2011 Charonnay & Viognier - Midalidare Estate, 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ, Бяло вино и риба?, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., Посетители превзеха Винария 2017, Какво не знаем за червените вина, DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино, Любка и Никола Зикатанови за Вила Мелник, Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, 11 романтични идеи за винен туризъм в България, Four Friends Rose - 2013, 12 от най-впечатляващите винарни по света, Rose 2014 - Santa Maria, С дъх на рубин под Трихълмието, Кое вино подхожда най-много на зодията ви, Enigma Experience 2010 - Malkata Zvezda, Spancha Melnik 55 Rupel Winery 2016, Приключения по пътя на божолето, Ванилена сол - нов роман от издателство Гурме, 3 стила шардоне и как да ги откриете, Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове