Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017

Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017

Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017

Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки участват в Международния конкурс „Винария 2017“. Повече от 300 са вината в различните категории. Напитките ще се оценяват от 24-членно жури, в което 15 са членове на Съюза на енолозите в България, който е партньор на Националната лозаро-винарска камара в организацията на конкурса.

Петима от членовете на международната комисия са носители на приза „Енолог на годината“ – Десислава Байчева, Надежда Дюлгерска, Екатерина Гаргова, Стоян Стоянов и Тихомир Трифонов. Сред дегустаторите ще са и чуждестранни експерти от Франция, Англия, Чехия, Италия. Председател на международното жури ще е д-р Димитър Гайдарски. В групата спиртни напитки в различните категории са: водки, уиски, винено бренди, ракии и ликьори. В конкурса са включени проби и на водки от Русия.

Само преди няколко дни председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев се завърна от най-голямото специализирано изложение за Русия и Източна Европа за висококачествени храни и напитки „Продекспо“, което се проведе в Експоцентъра в Москва от 6 до 10 февруари 2017 г. На него България се представи с щанд на площ от 30 кв. метра с вина от „Винзавод“ АД – Асеновград, „Винпром Русе“ АД, „Винал“ АД – Ловеч и „Винарна Стамболово“ ЕООД. Участието на страната ни на най-престижното изложение в Русия за храни и напитки е финансирано по проекта на Националната лозаро-винарска камара за промоция на вина в трети страни и по-конкретно в Русия и Беларус.

„Като цяло в Русия много бързо се развива винената култура. Непрекъснато се откриват нови винени барове, малки ресторанти с предлагане на бутикови вина, специализирани магазини. Така че това е един сегмент, който има голям потенциал за развитие“, коментира председателят на НЛВК Радослав Радев. Той увери, че следващата седмица посетителите на най-престижното винено изложение в страната и на Балканите „Винария“, любителите на Дионисиевата напитка, ще се радват на изключително разнообразие и качество вина на родни производители.

Тази година в конкурса за „Винария“ участват около 50 винопроизводители от България, Молдова, Македония, ЮАР, Азербайджан, Русия и Турция.
Победителите в Международния конкурс за вина, винено бренди, ракии и спиртни напитки ще станат ясни по време на „Нощта на Златния ритон“, която по традиция се провежда в първия ден на изложението „Винария“ – на 22 февруари 2017 г.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017, Вили Гълъбова - интервю за winebg.info, Най-скъпо продаденото бяло вино, 10x - Въпрос на нос, Казанлък - столица на виното „Розе", Виното се оказва опасно за зъбния емайл, Какво е съдържанието на виното?, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, Традиционните храни и гурме деликатеси на Международната изложба „Фудтех 2018“, Защо виното се съхранява в бъчви?, Звукът на виното, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, 25 произведения от коркови тапи, Вино и стил - еп.8, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, Местно време, БНТ2 Благоевград - 10 юли 2013, Колекционерите на вино се насочват към портото, На Трапезата на Wine & Food Society, Бургаски Винен Фестивал 2016 Карта / Wine Fest Burgas 2016 map, Вили Гълъбова - интервю за winebg.info, ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018, Contour Pinot Noir 2011- Изба Карабунар, Българската Санта Сара вече си има своя винарна, Young § Crazy 2014 - Вила Мелник, Кой пие най-много вино по света, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Винен салон - Rose Wine Expo 2017, Винобалканика 2015: резултатите, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Meandra 2012 - Domain Marash, Зеленчуци на скара - с бяло или червено вино?, Salty Hills 2012 - Black Sea Gold / Солените хълмове 2012 - Черноморско злато, Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Десертни червени сортове, DIVINO Guide Българските вина 2013 е вече на пазара

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове