Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017

Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017

Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017

Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки участват в Международния конкурс „Винария 2017“. Повече от 300 са вината в различните категории. Напитките ще се оценяват от 24-членно жури, в което 15 са членове на Съюза на енолозите в България, който е партньор на Националната лозаро-винарска камара в организацията на конкурса.

Петима от членовете на международната комисия са носители на приза „Енолог на годината“ – Десислава Байчева, Надежда Дюлгерска, Екатерина Гаргова, Стоян Стоянов и Тихомир Трифонов. Сред дегустаторите ще са и чуждестранни експерти от Франция, Англия, Чехия, Италия. Председател на международното жури ще е д-р Димитър Гайдарски. В групата спиртни напитки в различните категории са: водки, уиски, винено бренди, ракии и ликьори. В конкурса са включени проби и на водки от Русия.

Само преди няколко дни председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев се завърна от най-голямото специализирано изложение за Русия и Източна Европа за висококачествени храни и напитки „Продекспо“, което се проведе в Експоцентъра в Москва от 6 до 10 февруари 2017 г. На него България се представи с щанд на площ от 30 кв. метра с вина от „Винзавод“ АД – Асеновград, „Винпром Русе“ АД, „Винал“ АД – Ловеч и „Винарна Стамболово“ ЕООД. Участието на страната ни на най-престижното изложение в Русия за храни и напитки е финансирано по проекта на Националната лозаро-винарска камара за промоция на вина в трети страни и по-конкретно в Русия и Беларус.

„Като цяло в Русия много бързо се развива винената култура. Непрекъснато се откриват нови винени барове, малки ресторанти с предлагане на бутикови вина, специализирани магазини. Така че това е един сегмент, който има голям потенциал за развитие“, коментира председателят на НЛВК Радослав Радев. Той увери, че следващата седмица посетителите на най-престижното винено изложение в страната и на Балканите „Винария“, любителите на Дионисиевата напитка, ще се радват на изключително разнообразие и качество вина на родни производители.

Тази година в конкурса за „Винария“ участват около 50 винопроизводители от България, Молдова, Македония, ЮАР, Азербайджан, Русия и Турция.
Победителите в Международния конкурс за вина, винено бренди, ракии и спиртни напитки ще станат ясни по време на „Нощта на Златния ритон“, която по традиция се провежда в първия ден на изложението „Винария“ – на 22 февруари 2017 г.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Пловдив става световна столица на спиртните напитки през 2018, Българското вино: по-малко, по-добро, по-скъпо, Компоненти на дегустацията II: Носът, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни стартира с рекорд, Как ние възприемаме виното?, Рапърът Джей Зи си купи елитна марка шампанско, Винарна Свищов, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., Лошата реколта вдига продажбите на бутилирано вино, DiVino Топ 50 за 2015, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, Cheval de Katarzyna - 2016, Ветеранът актьор Жерар Депардийо се снима във френски филм който се сравнява с хитовия "Отбивки"., Топ 10 дестинации за винен туризъм, ВИНАРНА СВИЩОВ – КУПАЖЪТ ОТ КЛАСИКА И СЪВРЕМЕННОСТ, Храни за вино и вино за храната, WiFo – да поговорим за вино и храна, Пет грешни мита за българското вино, Акценти Винзавод Асеновград, Gramatik Ekzarh 2015 - Rupel Winery, Le Rose 2015 - Katarzyna Estate, Cor Caroli Rose 2015 Afuzov Winery, Най-добрият сомелиер на България за 2013 е Пламен Димитров, Конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “Златната изба” на финалната права, Сравнителна видео дегустация на рубин и пинотаж, Компоненти на дегустацията III: Вкусът, Тероар - еп.4, Enigma Syrah 2014 - Malkata Zvezda, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, Тероар - еп.4, Изповедта на Мишел Ролан, Сомелиер на годината 2018, 1 милион евро за колекция редки вина, Музиката променя аромата и плътността на виното

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове