Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » 4 признака, че сме алергични към вино

4 признака, че сме алергични към вино

4 признака, че сме алергични към вино

След дълъг работен ден, едно от големите ни удоволствия е да си сипем чаша ароматно вино и да релаксираме в домашния уют. Да, но някои от нас, без дори да подозират, имат непоносимост към опияняващото питие.

Алергичните реакции от виното са често провокирани от сулфити, хистамина, или други вещества в него, които влияят отрицателно на организма. В интерес на истината, червеното вино съдържа по-високи нива на изброените вредители, отколкото бялото.

Симптомите са почти недоловими, но е добре да знаем за тях, така че да си спестим здравословни ядове.

Хрипове, затруднено дишане и/или кашлица

Колкото и незначителна да изглежда една кашлица, ако пристъпите на задух и кашляне продължават и след като сте си легнали, това означава, че бързо трябва да проверите дали сте алергични към виното.

Главоболие

То е естествена реакция на организма, особено след повече от една чаша, но в случай, че напрежението в главата се прояви едва при първите глътки, може да бъдете сигурност, че това е знак за непоносимост... не към дадения сорт вино или реколта, а към самия алкохол.

Демо-реакция

Кожата, която е основен орган на човешкото тяло е ключов показател, когато организмът ни страда. Ако след чаша вино забележите появата на зачервявания по лицето и/или тялото, може да бъдете сигурни, че тази реакция е свързана с алкохола, който сте консумирала.

И не на последно място, сред основните фактори за алергични реакции е този, че сме жени. Според специалистите, дамите са по-податливи от мъжете към развитието на подобни здравословни проблеми.

ladyzone.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

„Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Новите лица на ризлинг, Колко и как да пием вино, Августиада 2017, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" марки, ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018, САЛОН НА ВИНОТО 2017, Цените на виното по света, Le Rose 2015 - Katarzyna Estate, Нов върх за българското винопроизводство - 109 медала за български вина от Concours Mondial de Bruxelles, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Излезе брой 11 на DiVino Magazine, Вино - цени и рекорди, Бутилките от вино в двора и градината, Tragata Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Винарска изба Сопот, Bio Rose Bouquet & Mavrud 2015 - Edoardo Miroglio, DIVINO TOP 50 - Най-добрите български вина за 2016, В салона на виното за 15-и път, Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Bio Rose Bouquet & Mavrud 2015 - Edoardo Miroglio, Брой 16 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Червено вино и бели зъби... Възможно ли е?!, Винарски изби в България с възможност за дегустация, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Траминерите на България, 5 магазинa за вино които ще ви изумят, С дъх на рубин под Трихълмието, Discover.Vino представя вината на Южна Франция, 5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Вила Mелник, Александра Естейт Розе 2013 Мурведър и Гренаш, 24 експоната са шампионите на „Агра“, Фудтех“ и „Винария“

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове