Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » 4 признака, че сме алергични към вино

4 признака, че сме алергични към вино

4 признака, че сме алергични към вино

След дълъг работен ден, едно от големите ни удоволствия е да си сипем чаша ароматно вино и да релаксираме в домашния уют. Да, но някои от нас, без дори да подозират, имат непоносимост към опияняващото питие.

Алергичните реакции от виното са често провокирани от сулфити, хистамина, или други вещества в него, които влияят отрицателно на организма. В интерес на истината, червеното вино съдържа по-високи нива на изброените вредители, отколкото бялото.

Симптомите са почти недоловими, но е добре да знаем за тях, така че да си спестим здравословни ядове.

Хрипове, затруднено дишане и/или кашлица

Колкото и незначителна да изглежда една кашлица, ако пристъпите на задух и кашляне продължават и след като сте си легнали, това означава, че бързо трябва да проверите дали сте алергични към виното.

Главоболие

То е естествена реакция на организма, особено след повече от една чаша, но в случай, че напрежението в главата се прояви едва при първите глътки, може да бъдете сигурност, че това е знак за непоносимост... не към дадения сорт вино или реколта, а към самия алкохол.

Демо-реакция

Кожата, която е основен орган на човешкото тяло е ключов показател, когато организмът ни страда. Ако след чаша вино забележите появата на зачервявания по лицето и/или тялото, може да бъдете сигурни, че тази реакция е свързана с алкохола, който сте консумирала.

И не на последно място, сред основните фактори за алергични реакции е този, че сме жени. Според специалистите, дамите са по-податливи от мъжете към развитието на подобни здравословни проблеми.

ladyzone.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Zitara Sauvignon Blanc "Four Friends" 2014, Чаши за вино, НАД 15 ХИЛЯДИ ПОСЕТИХА ГРАДЪТ НА ВИНОТО В ПЪРВИТЕ ДВА ДНИ НА ВИНАРИЯ 2015, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, Местните сортове – още един шанс за българските вина, Vestibule Wine Ambassador, Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50, Каква чаша да изберем ?, Тероар - еп.3, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, Вила Юстина – отличие в бутилка, Alexandra Estate Rose Mourvedre & Grenache 2015, Продукти на Spiritus Sanctus - Мускат Джиало, Вионие, Розе, Какви са ползите от пиенето на вино?, Вино и красота на Августиада 2016, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Tragata Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Винарска изба Сопот, Rose - Bratya Daskalovi 2015, ХХV МЕЖДУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ЗА ЛОЗАРСТВО И ВИНАРСТВО „ВИНАРИЯ”, Creative wine arts - част 1, РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ, Вино и стил - еп.2, „Последният пир“ възпява вкуса на манията, Теодосий Спасов открива "Дефиле на младото вино - 2016", Christie's продава колекция от вина на Джоел Малин, Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., Енолог на годината 2015, Фурор на био продуктите на „Вкусове от Италия 2018“, Винобалканика 2015: резултатите, 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?, ДИРЕКТОРЪТ НА CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES ТОМА КОСТЕНОБЪЛ ЩЕ ВРЪЧИ ЛИЧНО НАГРАДИТЕ НА 18 БЪЛГАРСКИ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014, Едно фино, моля!, Вино, узряло с музика, и арт бутилки дебютират на „Винария 2018“, 5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове