Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Винарска изба Шато Бургозоне спечели наградата на exporter.bg „Златната изба на България“ за 2016 г.

Винарска изба Шато Бургозоне спечели наградата на exporter.bg „Златната изба на България“ за 2016 г.

Даниела Везиева, заместник-министър на икономиката връчва Голямата награда "Златната изба на България" за 2016 г. на Стефан Маринов, собственик на Винарска изба Шато Бургозоне

Винарска изба Шато Бургозоне спечели „Златната изба на България“ за 2016 г. Голямата награда се връчва „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.

„Златната изба“ за нови идеи във винения туризъм отиде при Винарска изба Едоардо Миролио.

Ценните призове на сайта exporter.bg бяха връчени от Даниела Везиева – заместник-министър на икономиката, на официална церемония в Народен театър „Иван Вазов“. Конкурсът „Златната изба“ се провежда под патронажа на Министерство на икономиката.

Призът „Златната изба“ за любима чуждестранна изба завоюва Aталая (Испания), представлявана у нас от Платинум Брандс.

Победителите в надпреварата за любима българска и любима чуждестранна изба бяха излъчени с гласоовете на читателите на exporter.bg.

Именно те влязоха в трудната роля на жури. В продължение на 6 месеца те гласуваха в платформата на сайта и със своите гласове подкрепиха идеята да бъдат наградени най-добрите изби – български и чуждестранни.

За първи път тази година беше връчен приз “Златна изба” за предпочитана марка българско вино. Това отново ще стане с гласовете на читателите на exporter.bg и на ценителите на виното в социалните мрежи в специална апликационна форма към платформата за гласуване в сайта.

Monogram Мавруд & Рубин на Винарска изба Вила Юстина стана първият носител на наградата „Златната изба“ за предпочитана марка българско вино.

"За мен е огромно удоволствие за втори път да бъда с вас, хората, които спазват най-старата традиция на България - производството на вина и които поставят началото на модерното българско винарство, съчетавайки традициите и съвременните технологии във винопроизводството. Хората, които допринасят за това, туристическата ни услуга да се разшири и да се превърне в един необикновен продукт“, каза в словото си при връчването на наградите „Златната изба“ Даниела Везиева – заместник-министър на икономиката.

„Вашите изби, новите над 250 изби, от миналата и по-миналата година досега показват, че това съвсем не е невъзможно. Напротив, прекрасно съчетавате производството на вина с нашата невероятна природа и с един уникален туристически продукт.

Снимка


Желая на всички много успехи. Пожелавам на Exporter.bg да продължава все така да показва тези висококачествени вина, тази позитивна бизнес среда, от която всички ние се нуждаем“, каза в заключение Везиева.

Още шест български изби бяха отличени със специален диплом „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.

Това са: Винарска изба Катаржина Естейт, Винарска изба Едоардо Миролио, Винарска изба Братанови, Винарска изба Вила Юстина, Винарска изба Меди Вали и Винарска изба Синтика.


Те станаха призьори в ожесточена конкуренция между 130 от най-успешните български изби от малкия и средния бизнес, които предлагат продукцията си на винения пазар у нас и в чужбина.

Още над 130 чуждестранни изби - модерното лице на Стария и Новия свят, влязоха в надпреварата за специалния приз „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.

И голямата награди спечели Aталая (Испания). Първите осем чуждестранни изби в класацията на читателите на exporter.bg бяха: Atalaya, Babich, Stobi, Moet & Chandon, Torres, Chateau Lafite-Rothschild, Chateau d’Yquem, Chateau Margaux.СнимкаСнимка

СнимкаСнимка

СнимкаСнимка

СнимкаСнимка

Източник: exporter.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Защо французите получават рядко инфаркт?, Black Label Cabernet Sauvignon 2015 - Terra Tangra, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области, За трети път „Августиада” в Стара Загора, Разрешено ли е виното по време на пости ?, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Брой 17 на Divino Magazine е вече на пазара!, Bergule - Syrah & Viognier 2013 Вила Мелник, Една чаша вино е равна на един час във фитнеса. И още 11 причини защо да пием божествената напитка, Траминерите на България, Най-нелепите въпроси за виното, Защо виното се съхранява в бъчви?, Дефиле "Вино и Гурме" 2016 / Wine and Gourmet Parade 2016, Сотерн – Меката на френските десертни вина, Топ 10 винени барове в Париж !, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Каква чаша да изберем ?, Merul Selection Reserve 2010 - Rumelia, Melnik 55 - Rupel Winery 2015, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, Виното сваля килограми и освобождава от стреса, Виното като любовник, Готвим бъдещето с GastronomiX 2017, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, Канадец прави вино от домати, Какво е съдържанието на виното?, Най-добрите храни-приятели на вино, На Трапезата на Wine & Food Society, Стойчо Стойчев - Продължавам да работя във винена посока..., РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС 2014, Divino magazine - брой 3, Колекционирането на вино като инвестиция, 5 магазинa за вино които ще ви изумят, София се превръща отново в столица на българското вино!

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове