Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Винен аромат от Асеновград

Винен аромат от Асеновград

Снимка
Ноември месец наближава, а с него и 15-ото издание на изложението Салон на виното в Интер Експо Център – София. Събитието ще приюти редица български изби, които ще покажат марките си, като сред тях е и Винзавод Асеновград.
Макар 65% от продукцията на компанията да се изнася за страни като Германия, Швеция, Латвия, Естония, Дания, Англия, Виетнам, Канада и Япония, няма ценители на качественото вино у нас, които да не познават техните марки.
Как думите “елегантно”, “плътно”, “пикантно” и “плодово” се използват в контекста на виното, ще разберем от сортовите вина, които винзаводът ще представи на Салон на виното.

Салон на виното в Интер Експо Център – София


Носители на награди
Серията Version Plaisir Divin на Винзавод Асеновград е носител на награди от български и международни конкурси. През 2014 г. Version Plaisir Divin Мавруд печели бронзов медал в „Конкурс на сомелиерите в Англия“, а Каберне Фран от същата серия е препоръчано вино.
Двете вина се отличават с рубиненочервен цвят, като Version Plaisir Divin Мавруд е с аромат на зряла горска къпина, сладка черна череша и горски плодове, а на вкус е сочно, плодово и зряло. В аромата на Version Plaisir Divin Каберне Фран преобладават френско грозде, зрял касис, ванилия и черен шоколад. Има кадифени танини във вкуса и продължителен послевкус.

Серия „А“
Серия „А“ на Винзавод Асеновград се състои от бели, розе и червени вина резерва. От белите се предлага Шардоне и Совиньон блан. И двете вина се отличават с жълтозелен цвят, като при първото се усеща плодов характер с деликатен дъб, а Совиньон блан е с добре развит тревист аромат на коприва и нотки на маракуя и грейпфрут.
Розето от серията има нежен аромат на ягода и вишна с преплетени минерални нотки, като финалът е сочен и приятно плодов.
Червените вина са Каберне Совиньон, Маврдуд и Мерло. Всички притежават дълбок и наситен рубинен цвят, като при Каберне Совиньон ароматът е на синя слива и черна череша, а при Маврдуд се усещат и подправки. Тонове на череша, ванилия и шоколад се откриват при виното Мерло. И трите вина имат плътен и хармоничен вкус.

Серия „Орнамент“
Серия Орнамент съдържа основно червени вина резерва - Каберне фран, Каберне Совиньон, Сира и Мавруд. Всички се отличават с наситен рубиненочервен цвят и аромат на различни горски плодове, като при виното Сира има комплексен аромат на кафе и касис, а при Каберне Совиньон и Мавруд се усещат подправки. Вината от тази серия имат хармоничен вкус и впечатляващ послевкус.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Музиката променя аромата и плътността на виното, Десертни червени сортове, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, България със 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles; близо 40 % от изпратените мостри са с награда, 4 признака, че сме алергични към вино, Виното и България, Разпознавате ли хубавото вино, Винарска изба Вила Мелник представя новите си вина на Трифон Зарезан!, Най-скъпо продаденото бяло вино, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, Todoroff Boutigue Rainbow Silver 2013, Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., V БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ, Брой 8 на DiVino Magazine е вече тук !, Най-добрите храни-приятели на вино, Най-популярните бели вина, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Вила Mелник, Има нещо странно в това вино, Кулинарни предизвикателства на фестивала „Вино и храна“, Кой пие най-много вино по света, Най-скъпите видове шампанско в света, AplauZ - Merlot 2012 Villa Melnik, Kera Tamara Chardonnay 2015 - Maryan Winery, Топ 10 винени барове в Париж !, Вила Мелник, Вино и стил - еп.5, Ден на виното на река Дунав, Merlot 2013 - Dives Winery, София се превръща отново в столица на българското вино!, DiVino.Taste 2013, Вино и стил - еп.1, Pagane Rose Syrah 2014 - Villa Lyubimets, Riverside Chardonnay 2015 -Manastira Winery, Яна Петкова: Един живот не стига за хубавото вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове