Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Винен аромат от Асеновград

Винен аромат от Асеновград

Снимка
Ноември месец наближава, а с него и 15-ото издание на изложението Салон на виното в Интер Експо Център – София. Събитието ще приюти редица български изби, които ще покажат марките си, като сред тях е и Винзавод Асеновград.
Макар 65% от продукцията на компанията да се изнася за страни като Германия, Швеция, Латвия, Естония, Дания, Англия, Виетнам, Канада и Япония, няма ценители на качественото вино у нас, които да не познават техните марки.
Как думите “елегантно”, “плътно”, “пикантно” и “плодово” се използват в контекста на виното, ще разберем от сортовите вина, които винзаводът ще представи на Салон на виното.

Салон на виното в Интер Експо Център – София


Носители на награди
Серията Version Plaisir Divin на Винзавод Асеновград е носител на награди от български и международни конкурси. През 2014 г. Version Plaisir Divin Мавруд печели бронзов медал в „Конкурс на сомелиерите в Англия“, а Каберне Фран от същата серия е препоръчано вино.
Двете вина се отличават с рубиненочервен цвят, като Version Plaisir Divin Мавруд е с аромат на зряла горска къпина, сладка черна череша и горски плодове, а на вкус е сочно, плодово и зряло. В аромата на Version Plaisir Divin Каберне Фран преобладават френско грозде, зрял касис, ванилия и черен шоколад. Има кадифени танини във вкуса и продължителен послевкус.

Серия „А“
Серия „А“ на Винзавод Асеновград се състои от бели, розе и червени вина резерва. От белите се предлага Шардоне и Совиньон блан. И двете вина се отличават с жълтозелен цвят, като при първото се усеща плодов характер с деликатен дъб, а Совиньон блан е с добре развит тревист аромат на коприва и нотки на маракуя и грейпфрут.
Розето от серията има нежен аромат на ягода и вишна с преплетени минерални нотки, като финалът е сочен и приятно плодов.
Червените вина са Каберне Совиньон, Маврдуд и Мерло. Всички притежават дълбок и наситен рубинен цвят, като при Каберне Совиньон ароматът е на синя слива и черна череша, а при Маврдуд се усещат и подправки. Тонове на череша, ванилия и шоколад се откриват при виното Мерло. И трите вина имат плътен и хармоничен вкус.

Серия „Орнамент“
Серия Орнамент съдържа основно червени вина резерва - Каберне фран, Каберне Совиньон, Сира и Мавруд. Всички се отличават с наситен рубиненочервен цвят и аромат на различни горски плодове, като при виното Сира има комплексен аромат на кафе и касис, а при Каберне Совиньон и Мавруд се усещат подправки. Вината от тази серия имат хармоничен вкус и впечатляващ послевкус.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Spancha Sangiovese & Merlot & Cabernet Sauvignion 2016 - Rupel Winery, Открийте вкуса на Бургундия, Елзас и Лоара!, Ветеранът актьор Жерар Депардийо се снима във френски филм който се сравнява с хитовия "Отбивки"., Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша, Каскада от събития представя България преди Световния винен конкурс 2016, Над 200 претенденти се борят за наградите на изложбата „Винария“, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, Етикети за вино / Wine labels, DiVino.Taste 2013, Рекорден брой изложители във ВИНАРИЯ 2015, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Каква чаша да изберем ?, Въпрос с повишена трудност !, VIA VERDE, Melnik 55 - Logodaj Winery 2015, Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, Младото вино отново на Дефиле в Пловдив, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, Бутилиране на вино в домашни условия, Стая и шампанско в Ню Йорк за 25 хил. долара, Каскада от събития представя България преди Световния винен конкурс 2016, Вили Гълъбова - интервю за winebg.info, Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!, Фестивал „Дефиле на младото вино” - предистория, Мерло барик 2012 е единственото българско вино със златен медал Decanter, DiVino Топ 50 за 2015, 5 начина да подобрим вкуса на виното, Розе за всеки джоб, Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?, New Bloom Winery - Rose 2016, Натюрморт за начинаещи дегустатори, Българските местни сортове, Sense of Tears rose 2015 - Maryan Winery, Divino magazine - брой 2, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове