Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Винен аромат от Асеновград

Винен аромат от Асеновград

Снимка
Ноември месец наближава, а с него и 15-ото издание на изложението Салон на виното в Интер Експо Център – София. Събитието ще приюти редица български изби, които ще покажат марките си, като сред тях е и Винзавод Асеновград.
Макар 65% от продукцията на компанията да се изнася за страни като Германия, Швеция, Латвия, Естония, Дания, Англия, Виетнам, Канада и Япония, няма ценители на качественото вино у нас, които да не познават техните марки.
Как думите “елегантно”, “плътно”, “пикантно” и “плодово” се използват в контекста на виното, ще разберем от сортовите вина, които винзаводът ще представи на Салон на виното.

Салон на виното в Интер Експо Център – София


Носители на награди
Серията Version Plaisir Divin на Винзавод Асеновград е носител на награди от български и международни конкурси. През 2014 г. Version Plaisir Divin Мавруд печели бронзов медал в „Конкурс на сомелиерите в Англия“, а Каберне Фран от същата серия е препоръчано вино.
Двете вина се отличават с рубиненочервен цвят, като Version Plaisir Divin Мавруд е с аромат на зряла горска къпина, сладка черна череша и горски плодове, а на вкус е сочно, плодово и зряло. В аромата на Version Plaisir Divin Каберне Фран преобладават френско грозде, зрял касис, ванилия и черен шоколад. Има кадифени танини във вкуса и продължителен послевкус.

Серия „А“
Серия „А“ на Винзавод Асеновград се състои от бели, розе и червени вина резерва. От белите се предлага Шардоне и Совиньон блан. И двете вина се отличават с жълтозелен цвят, като при първото се усеща плодов характер с деликатен дъб, а Совиньон блан е с добре развит тревист аромат на коприва и нотки на маракуя и грейпфрут.
Розето от серията има нежен аромат на ягода и вишна с преплетени минерални нотки, като финалът е сочен и приятно плодов.
Червените вина са Каберне Совиньон, Маврдуд и Мерло. Всички притежават дълбок и наситен рубинен цвят, като при Каберне Совиньон ароматът е на синя слива и черна череша, а при Маврдуд се усещат и подправки. Тонове на череша, ванилия и шоколад се откриват при виното Мерло. И трите вина имат плътен и хармоничен вкус.

Серия „Орнамент“
Серия Орнамент съдържа основно червени вина резерва - Каберне фран, Каберне Совиньон, Сира и Мавруд. Всички се отличават с наситен рубиненочервен цвят и аромат на различни горски плодове, като при виното Сира има комплексен аромат на кафе и касис, а при Каберне Совиньон и Мавруд се усещат подправки. Вината от тази серия имат хармоничен вкус и впечатляващ послевкус.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Серии, Витализирани вина дебютираха на „Винария“ и грабнаха медали, ПРОГРАМА НА 7-ИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ЕНОЛОГИЧЕН СЕМИНАР ЕНОФОРУМ БЪЛГАРИЯ 2016, Divino magazine - Брой 4, K7 2015 - Balar Wines, Защо точно шардоне?, Компоненти на дегустацията I: Окото, Мидалидаре Естейт, Кое вино подхожда най-много на зодията ви, България – „почетен гост“ на най-голямото винено изложение в Белгия, Холандия и Люксембург, Световни топ експерти ще оценяват вината по време на Балканския винен конкурс и фестивал, Излезе брой 9 на DiVino Magazine!, Българското вино: по-малко, по-добро, по-скъпо, Бордо на опашка за наши бъчви, Les Nuits Blanches Gris 2015 - Katarzyna Estate, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА гр. Варна 2015, Винотерапия за красота, Футуристичен винен бутик, Вино и стил - еп.9, Джейми Гууд: “Тук сме, за да разкажем историята”, Summer.Taste ПРОСЕКО И ЗЕХТИН – лятно, ароматно и вдъхновяващо, Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017, Подземна спираловидна домашна изба, Debut Red 2014 - Via Verde, 3 вина бяха отличени с престижния приз „Златен ритон“ в тазгодишния конкурс на „Винария“, Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Soli Rose 2016 - Edoardo Miroglio, 15 италиански вина с призове от „Винария 2015“, Винарски изби в частни домове, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, Aureos Rose Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, BIWC 2015 участници, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, Вино според характера

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове