Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Винен аромат от Асеновград

Винен аромат от Асеновград

Снимка
Ноември месец наближава, а с него и 15-ото издание на изложението Салон на виното в Интер Експо Център – София. Събитието ще приюти редица български изби, които ще покажат марките си, като сред тях е и Винзавод Асеновград.
Макар 65% от продукцията на компанията да се изнася за страни като Германия, Швеция, Латвия, Естония, Дания, Англия, Виетнам, Канада и Япония, няма ценители на качественото вино у нас, които да не познават техните марки.
Как думите “елегантно”, “плътно”, “пикантно” и “плодово” се използват в контекста на виното, ще разберем от сортовите вина, които винзаводът ще представи на Салон на виното.

Салон на виното в Интер Експо Център – София


Носители на награди
Серията Version Plaisir Divin на Винзавод Асеновград е носител на награди от български и международни конкурси. През 2014 г. Version Plaisir Divin Мавруд печели бронзов медал в „Конкурс на сомелиерите в Англия“, а Каберне Фран от същата серия е препоръчано вино.
Двете вина се отличават с рубиненочервен цвят, като Version Plaisir Divin Мавруд е с аромат на зряла горска къпина, сладка черна череша и горски плодове, а на вкус е сочно, плодово и зряло. В аромата на Version Plaisir Divin Каберне Фран преобладават френско грозде, зрял касис, ванилия и черен шоколад. Има кадифени танини във вкуса и продължителен послевкус.

Серия „А“
Серия „А“ на Винзавод Асеновград се състои от бели, розе и червени вина резерва. От белите се предлага Шардоне и Совиньон блан. И двете вина се отличават с жълтозелен цвят, като при първото се усеща плодов характер с деликатен дъб, а Совиньон блан е с добре развит тревист аромат на коприва и нотки на маракуя и грейпфрут.
Розето от серията има нежен аромат на ягода и вишна с преплетени минерални нотки, като финалът е сочен и приятно плодов.
Червените вина са Каберне Совиньон, Маврдуд и Мерло. Всички притежават дълбок и наситен рубинен цвят, като при Каберне Совиньон ароматът е на синя слива и черна череша, а при Маврдуд се усещат и подправки. Тонове на череша, ванилия и шоколад се откриват при виното Мерло. И трите вина имат плътен и хармоничен вкус.

Серия „Орнамент“
Серия Орнамент съдържа основно червени вина резерва - Каберне фран, Каберне Совиньон, Сира и Мавруд. Всички се отличават с наситен рубиненочервен цвят и аромат на различни горски плодове, като при виното Сира има комплексен аромат на кафе и касис, а при Каберне Совиньон и Мавруд се усещат подправки. Вината от тази серия имат хармоничен вкус и впечатляващ послевкус.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

12 от най-впечатляващите винарни по света, ВИНАРНА СВИЩОВ – КУПАЖЪТ ОТ КЛАСИКА И СЪВРЕМЕННОСТ, Как да си гледате на… вино?, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда, Натюрморт за начинаещи дегустатори, Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, Вино - цени и рекорди, Джулайфест 2017 в Бургас - представя български вина и интересни винени маршрути, Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, Discover.Vino - Другата Европа, Винените курсове на Midalidare Rock in the wine valley, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда, Contour Rose 2014 - Изба Карабунар, Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното, Вила Юстина – отличие в бутилка, Златния киликс при Черноморско Злато - Rose Wine Expo 2017, БАТА АГРО 2017 - Стара Загора, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, Лятно предложение: две български вина от мискет!, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, 6-ото издание на DiVino.Taste приключи, но приятните спомени остават задълго, Музиката променя аромата и плътността на виното, Дрождите влияят много върху аромата на виното, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008, 50 повода да празнуваме българското вино, Divino magazine - брой 5, Тера Тангра Органик 2013 / Terra Tangra Organic 2013, Най-скъпо продадените вина в света, Новата тенденция вина с нискоалкохолно съдържание, Златните ритони от „Винария 2016“ представи на специална дегустация сомелиер No 1 на България за 2012 година Вихрен Велков, Rose - Cabernet Sauvignon 2015 - TOHUN Winery, Сира в бутилката, Ден на виното и любовта 14 февруари, Виното като ритуал и религия

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове