Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Винарски изби » Villa Santa Maria

Villa Santa Maria

Снимка

Вината с марка „САНТА МАРИА“ се произвеждат от собствени лозови масиви – 300 декара, намиращи се по южните склонове на Сакар планина около Свиленград. Лозята са разделени на масиви за червени и бели сортове. Уникалните климатични условия, силната структура на почвата в комбинация с техниките на отглеждане, насочени към получаване на най-добрите фито-санитарни състояния на гроздето и контролирания добив на декар, позволяват на нашите вина да имат максимално изразена комбинация на тероар – лозя.

Снимка

ВИНА
SANTA MARIA MERLOT LEGERA 2013
Тъмно гранатов цвят - бистър и искрящ. Носът е средно интензивен, със сладки подправки, с нотки на месо и сини сливи в ликьор. Елегантно, средно тяло със сушени плодове и подправки в средно дългия финал.SANTA MARIA SYRAH LEGERA 2013
Цвят - красив, искрящ гранат. Развит нос с нотки на сушени листа и зелен орех. Леко до средно тяло със зрели танини и фин, пикантно нагарчащ финал.SANTA MARIA RUBIN GOLD 2013
Гранатов цвят с меки керемидени оттенъци. Фин нос с развитие - с нотки на кожа, месо, тютюн и сушени боровинки. Тялото е деликатно и гъвкаво с добре запазени аромати, повтарящи носа и дълъг, благороден финал.


SANTA MARIA CABERNET SAUVIGNON, MERLOT & SYRAH 2012
Красив тъмно рубинен цвят с меки оттенъци. Благороден нос с развити нотки на тютюн, кожа, сладки подправки и сушена арония. Средно до плътно тяло със зрели велурени танини и елегантен, дълъг финал със спомен за кожа и подправки.

SANTA MARIA MERLOT LIMITED 2012
Жив, интензивен тъмно гранатов цвят с керемидени оттенъци. Сложен нос с развит букет, в който се долавят билки, сухи цветя, землисти нотки, вишновка и печени сини сливи с карамел. Средно тяло, стопено и гладко със зрели, кадифени танини и суховат завършек. В добра кондиция за пиене в момента.SANTA MARIA CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT, MERLOT 2012
Красив рубинен цвят с меки оттенъци. Носът е доминиран от трансформирани дъбови аромати - петрол, газ, опушено дърво и пръст (земя). Средно, обемно и сочно тяло със свежи горски плодове и землисти акценти на финала.

SANTA MARIA SAUVIGNON BLANC GOLD 2015
Бистър, сламесто жълт цвят с гланц и леки зелени оттенъци. Носът е с тропически характер на зрели жълти плодове - пъпеш, папая, личи и леко тревисти нотки. Ароматно и свежо, сочно и плътно в устата с дълъг, леко пикантен финал и спомен за бял касис и мушкато.SANTA MARIA CHARDONNAY LEGERA 2015
Бледо златист цвят със зелени отблясъци. Деликатен нос със сладка ванилия, цитрусов плод и английски бонбон (тофи). Средно, стегнато и гъвкаво тяло със садък, карамелено-соленоват завършек.

SANTA MARIA CHARDONNAY GOLD 2013
Искрящ, красив златисто лимонен цвят с красиви зеленикави оттенъци. Носът е атрактивен, пикантен, доминиран от карамелено-опушени нотки, ванилия и меки, зрели жълти тропически плодве (папая, банан, маракуя). Сочно, сладко и хармонично с пикантно с леко минерален, опушен и сладостно-пикантен финал.SANTA MARIA CHARDONNAY BARRIQUE 2013
Вино от сорта шардоне, ферментирало в дъбови бъчви. Отличава се със сламено жълт цвят и със зелени оттенъци. Фин плодов аромат на праскова, ванилия, нежен аромат на масло. Вкусът му е плътен, дори мощен, но добре балансиран.

SANTA MARIA ROSE 2014
Нежен, много светъл оранжево-розов цвят. Сложен нос със сочни акценти на розов грейпфрут, землисти нотки и билки. Елегантно, стегнато тяло с добра свежест и деликатна, пикантна горчивина на финала.
SANTA MARIA ROSE CLASSIC 2014
Искрящ, светло ягодов цвят с леки оранжеви нотки. Съблазнителен нос с нотки на билки и карамел, червени плодове и подправки. Сочно и заоблено с елегантен финал.

SANTA MARIA ROSE GLASSES 2014 750ML
Красив, ягодово розов цвят. Бонбонен нос с атрактивни нотки на конфитюр от ягоди, крамел с кафе и масло. Свежо, с леко до средно тяло, заоблено и сладко с фин, билков финал.
Снимка

КОНТАКТИ
"САНТА МАРИА" ЕООД

гр. Пловдив, бул. Шести Септември 152,
офис 4-2Б, Административен център "Легис"
email: villa@santamaria.bg
web site: www.santamaria.bg
Santa Maria On Facebook

Търговски представители:
София: +359 885 11 39 55
Пловдив: +359 888 50 30 40
Варна: +359 877 88 00 00
Маркетинг и реклама: +359 885 11 39 55

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

35 оригинални етикети за вино, Легендите за чукането с чаши, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, За пръв път на български език световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел от издателство Gourmet Publishing, Rose Wine Expo 2015 през погледа на Анна Дундакова, Продукти на "Домейн Менада" серия Дамена, БАТА АГРО - най-атрактивното събитие за агробизнес у нас, Дом на виното в София, Розето и модата, Между по-кисело и по-сладичко вино, Villa Santa Maria, Виното вече има свой дом в Бургас, Les Nuits Blanches Gris 2015 - Katarzyna Estate, Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура, Правят град на виното, С дъх на рубин под Трихълмието, Фестивал „Дефиле на младото вино” - предистория, Един следобед с Михаил Марковски и сомелиерите на България, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, Ранна мелнишка лоза, Тера Тангра Органик 2013 / Terra Tangra Organic 2013, Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017, БЪЛГАРИЯ Е В ТОП 10 НА ВИНЕНИТЕ ДЕСТИНАЦИИ В СВЕТА, 24 уникални подаръка за любителите на вино, Кулинарни предизвикателства на фестивала „Вино и храна“, Защо да изберем българското вино ?, В салона на виното за 15-и път, София се превръща отново в столица на българското вино!, Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, Между по-кисело и по-сладичко вино, Повече от 5000 души посетиха четвъртото издание на DiVino.Taste, Най-популярните бели вина, Divino magazine - брой 5, Обстановката променя вкуса на виното, Sensus 2009 Spiritus Sanctus

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове