Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Готвим бъдещето с GastronomiX 2016 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ

Готвим бъдещето с GastronomiX 2016 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ

Снимка

Талантливите и амбициозни готвачи и ресторантьори в България години наред използват всеки възможен случай, за да пътуват и да се учат от онези свои колеги в Западна Европа, Скандинавия, Щатите и Азия, които създават и определят тенденциите във висшата кухня. Всеки значим кулинарен форум, където може на живо да се вдъхновят от най-добрите, е огромен тласък напред за родната висша кулинария и ресторантьорство.

За готвачите и ресторантьорите у нас обаче е важно без да пътуват надалеч, без да отсъстват за дълго и без да влагат сериозни средства, да видят и попият на живо постиженията и идеите на свои колеги, българи и чужденци, чиито имена са символ на креативност, солиден опит и градивна кулинарна философия.

Точно такава е идеята на GastronomiX – новия професионален кулинарен форум, в който утвърдени български и световни авторитети в професионалната кухня и ресторантьорството предават своите знания и опит на свои колеги. Основната цел на форума е да даде възможност на изграждащите се готвачи да получат нови умения, идеи и вдъхновение, за да овладеят по-горни нива в професията, а това да допринесе за цялостно издигане на бранша на още по-високо стъпало.
Същевременно GastronomiX се стреми и да популяризира българската висша кухня, вече утвърдените български шеф-готвачи и водещите български ресторанти.

GastronomiX 2016 ще се проведе на 9, 10 и 11 ноември като съпътстващо събитие на Специализираното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване (СИХРЕ), провеждано всяка година в столичния Интер Експо Център.

GastronomiX 2016 включва конференция с лекции-презентации на световни и български шеф-готвачи и експерти в областта на кулинарията и ресторантьорството, а също и демонстрационно готвене с различни теми.

Началният час на демонстрациите и лекциите и през двата дни е 10:00.
Демонстрационното готвене е със свободен достъп за гостите на СИХРЕ 2016.
Достъпът до програмата от лекции и презентации на GastronomiX 2016 е с платен вход или покана.

Сред лекторите в GastronomiX 2016са утвърдени шеф-готвачи като Йонас Лундгрен от Швеция, Ян Сминк от Холандия и български топ-готвачи, сладкари и бариста експерти като Димо Димов, Милен Панев, Алекс Иванчев, Борислав Екзархов, Ради Стамболов, Елица Божинова, Йоана Петрова и Йордан Дъбов.

Освен за шеф-готвачи и ресторантьори GastronomiX 2016 е полезен и интересен за кетъринг фирми и хотелиери, за доставчици и дистрибутори на продукти за ресторантската индустрия, както и за агенции за събитиен мениджмънт и медии.

Организатор и идеолог на GastronomiX e Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), а генерален спонсор на събитието - МЕТРО България.

Заповядайте на GastronomiX 2016, за да надградите професионалните си знания и умения, да се запознаете с последните тенденции във висшата кулинария, да получите нови идеи и вдъхновение!

Очаквайте скоро и пълната програма на GastronomiX 2016...

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Как да съчетаваме пица и вино, RUSALIi новата серия вина на Rupel Winery, Канадец прави вино от домати, Посетители на Августиада 2013 получиха награди, Winter Taste: Сира и шоколад – едно пикантно и вкусно събитие от DiVino, С какви храни и ястия да поднесем Розе, Wine & Food Festival - за шеста поредна година, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: Енигма, Панорамни снимки на винарски изби от цял свят, Операция на Европол срещу мрежа за фалшиви вина от Romanee-Conti, Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016, Как виното научи Пирло на футбол, Вино и стил - еп.9, Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Melnik 55 - Rupel Winery 2015, Един ден в Града на Виното, Брой 8 на DiVino Magazine е вече тук !, Със силно международно участие започна конкурсът за Винария 2014, Жените които пият две чаши вино на ден имат по-добър секс отколкото тези които не пият, Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс, Ръст на изложителите на БАТА АГРО 2018, Три български червени вина за края на лятото, Odrysia Gris 2015 - Arcadia Vineyards, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, Как да бутилираме виното?, Уникален софтуер, гарантиращ ръст на продажбите за първи път на ВИНАРИЯ 2018, Castellum - Cabernet Sauvignon 2013 - Carabunar Winery, Кои са лозаро-винарските райони в България?, Bergule Розе Мелник 55 - 2013 Villa Melnik, Защо точно шардоне?, Всички френски вина съдържат пестициди, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, Новите вина на Spiritus Sanctus за 2017, Между по-кисело и по-сладичко вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове