Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Августиада 2016 награди

Августиада 2016 награди

Снимка


Виното Сейнт Розе на Александра естейт спечели първата награда - Златна Августиада на петия Фестивал на виното и културното наследство Августиада, който се проведе в Стара Загора през уикенда.

Снимка winebg.info


Най-добрите вина бяха определени след гласуване от посетителите на изложението. Наградата бе връчена от първата Царица на Августиада 2016 Антония Дойчева.

СнимкаСнимка

Снимка


Сребърното отличие заслужи Стелиън класик на винарско имение Ейнджълс естейт, а бронзовото бе присъдено на виното Соли инвикто на Едоардо Миролио. Августиада 2016 събра ценители, производители на вино и кулинари от цялата страна. Международен акцент на Фестивала тази година бе Македония, а традиционно в Стара Загора гостува и винарска изба Чамлъджа от Турция. Общо 37 винопроизводители и кулинарни фирми оформиха свои щандове на античната улица в Регионалния исторически музей и лапидариума.

Всяка година се стараем да надграждаме и да обогатяваме Фестивала. Новото тази година е избор на Царица на Августиада 2016. Тя е тук и аз съм сигурна, че конкурсът ще се превърне в запазената марка на Стара Загора, заяви Галина Нифору, от Ойнорама председател на Българската асоциация на износителите на вино, един от организаторите на фестивала, заедно с Община Стара Загора и Търговско-промишлената палата.

Благодарим на всички партньори, без които не бихме могли да направим Фестивала толкова интересен и запомнящ се, каза и Олег Стоилов, председател на ТПП и създател на Августиада.

Любителите на виното опитаха различни вина - бяло, червено или розе, както и редица кулинарни изкушения, приготвени от гостуващите шеф-готвачи. Със своя продукция се представиха производители на сирена, колбаси, хляб и хлебни изделия, зехтин, подправки и др. Тук имаше и щанд за прочутото кафе Дъбов.

В рамките на Фестивала се проведоха: майсторски клас Непазнатите винени съкровища на Македония с водеш Ивана Смяновска, автор на Македонския винен гид и майсторски клас Румъния – винен чар и елегантност на север от България, с водещ журналистът Хория Хоснаш.

СнимкаСнимка


Гала вечер на Августиада събра ценители с избрани вина участващи във Фестивала и специален концерт на Старозагорската опера .
Всяка година акцент на Фестивала е културната история на Стара Загора. Бе проведена научна конференция, посветена на Средновековното културно наследство на Стара Загора, чийто специален гост бе посланикът на Македония у нас Мариан Гьорчев.

Използвани са материали от chambersz.com

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

ПОТЕНЦИАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ И ВИНОПРОИЗВОДСТВО Е ОГРОМЕН е мнението на чуждестранни и български дегустатори в Concours Mondial de Bruxelles 2016, Гроздовите семки са извор на здраве, Bergule Melnik 2013 - Villa Melnik, Four Friends Reserve Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Винарска Изба Тера Тангра, Винарска изба Вила Мелник представя новите си вина на Трифон Зарезан!, ПОТЕНЦИАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ И ВИНОПРОИЗВОДСТВО Е ОГРОМЕН е мнението на чуждестранни и български дегустатори в Concours Mondial de Bruxelles 2016, Вила Мелник, Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба, 3 причини да охладите червените вина през лятото и след това....., Шест български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2017, Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад", ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Винария 2016, Бутилиране на вино в домашни условия, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Aplauz Syrah Reserve 2011 - Villa Melnik, Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, Как да разберем “Натуралните вина”, Vinoar - Пийте за здраве !, Трифон Зарезан – празник на лозята и виното, Втори фестивал "Хляб и Вино" 2015 - Стара Загора, Пластмасовите бутилки – предимства и недостатъци, Един следобед с Михаил Марковски и сомелиерите на България, Вино и стил - еп.6, Alexandra Estate, Компоненти на дегустацията III: Вкусът, DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите, Винарска изба Вила Мелник представя новите си вина на Трифон Зарезан!, Вълшебното вино Малбек, Защо да изберем българското вино ?, Какво е тероар ?, Депардийо пиел по 14 бутилки вино на ден, Направете си сангрия

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове