Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » „Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing

„Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing

Снимка winebg.info


Най-смешната книга за храната и храненето!
Подходяща за всички – за вегани и за всеядни


Къде е драмата в това да си веган? Няма нищо страшно, нищо лично... Всичко обаче става лично и безкрайно драматично, когато Фаусто, човек с подчертан вкус към питателната италианска храна, се влюбва във веганката Клаудия. Драматично и много смешно – поне в книгата.

Любовта има силно чувство за хумор: преобръща света на Фаусто и го запраща в непознати територии, когато той се влюбва до уши във веганката Клаудия, красива като ангел... Оказва се, че този ангел е от войнстващите и се опитва да прекрои живота му. Той има избор, разбира се – ако иска скоро да умре, защото яде месо и сирене, това си е негова работа! Героят е въвлечен в нереално съществуване, в което вълнените пуловери са резултат от мъчения, прилагани на животни; две хапки скришно изядено сирене са причина за пълна кръвна картина с тревожни отклонения от няколко стотни; пътуване до Тайланд включва десет килограма пълнозърнест био ориз в багажа за полета Рим-Банкок...

Епизодът, в който Клаудия си хрупа тревица, като я пасе от саксията на терасата, може и да ви се стори измислен, но не е. Цялата история (както сочи и подзаглавието й) е истинска. Тази книга ще ви запознае с много факти за храната, които може да не знаете, ще ви накара да се замислите за силата на любовта и за това как се храните. А най-важното е, че ще ви разсмее до сълзи.

Фаусто Брици (р.1968) е италиански сценарист, продуцент, режисьор и писател. Създател е на девет филма като режисьор, повечето отличени с престижни награди. Сценарист е на над четиресет филма. Автор е на книгите: „Нощта преди изпитите“ и „Нощта преди изпитите – днес“, „Учебник за бивши гаджета“, „Мъжете срещу жените“, „Сто дни щастие“, „Ако ме обичаш“. Женен е за актрисата Клаудия Дзанела, героиня на последния му роман – акриса, топ модел, веганка и поборник на природосъобразния живот.

През февруари 2016, малко след като излиза книгата, се ражда дъщеря им Пенелопе Нина.
Книгата може да закупите в книжарниците или онлайн: http://www.vintageclub.bg/product/ozhenih-veganka-fausto-britsi-1297.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Enigma Experience 2010 Винарска изба Малката звезда, На Трапезата на Wine & Food Society, И замириса на..., Дегустация: златното шардоне на България, Villa Melnik - Family Tradition Cabernet & Merlot 2011, Пекин става световна столица на виното през 2018 г., Cheval de Katarzyna - 2016, Muscat Giallo 2013 - Spiritus Sanctus, Cabernet Franc & Cebernet Sauvignon - Angel 2013 - Angelus Estate, Община Асеновград ще отваря пак Музей на виното, Продукти на Винарска изба Марян, С дъх на рубин под Трихълмието, Защо точно шардоне?, Виното - характеристика и особености, С коктейл от ракия представят България като домакин на Concours Mondial de Bruxelles, Odrysia Gris 2015 - Arcadia Vineyards, Вкусът на българското вино преди и сега – какво се промени?, Соаве - Виното на Данте, Пазителят на вълшебните качества на бутилираното вино, Ранна мелнишка лоза, 5 години Балкански винен форум, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, Enigma Experience 2010 - Malkata Zvezda, Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза, Rubin 2013 - Santa Maria, Ден на отворените врати Gourmet Publishing, Международен панаир Пловдив ще е център на Световния винен конкурс, GastronomiX 2016, Creative wine arts - част 1, Summer.Taste ПРОСЕКО И ЗЕХТИН – лятно, ароматно и вдъхновяващо, Тера Тангра - Black Label, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, 37 отличени вина от България на Concours Mondial de Bruxelles, Глювайн - вино срещу грип и простуда, Muscat Giallo 2013 - Spiritus Sanctus

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове