Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » „Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing

„Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing

Снимка winebg.info


Най-смешната книга за храната и храненето!
Подходяща за всички – за вегани и за всеядни


Къде е драмата в това да си веган? Няма нищо страшно, нищо лично... Всичко обаче става лично и безкрайно драматично, когато Фаусто, човек с подчертан вкус към питателната италианска храна, се влюбва във веганката Клаудия. Драматично и много смешно – поне в книгата.

Любовта има силно чувство за хумор: преобръща света на Фаусто и го запраща в непознати територии, когато той се влюбва до уши във веганката Клаудия, красива като ангел... Оказва се, че този ангел е от войнстващите и се опитва да прекрои живота му. Той има избор, разбира се – ако иска скоро да умре, защото яде месо и сирене, това си е негова работа! Героят е въвлечен в нереално съществуване, в което вълнените пуловери са резултат от мъчения, прилагани на животни; две хапки скришно изядено сирене са причина за пълна кръвна картина с тревожни отклонения от няколко стотни; пътуване до Тайланд включва десет килограма пълнозърнест био ориз в багажа за полета Рим-Банкок...

Епизодът, в който Клаудия си хрупа тревица, като я пасе от саксията на терасата, може и да ви се стори измислен, но не е. Цялата история (както сочи и подзаглавието й) е истинска. Тази книга ще ви запознае с много факти за храната, които може да не знаете, ще ви накара да се замислите за силата на любовта и за това как се храните. А най-важното е, че ще ви разсмее до сълзи.

Фаусто Брици (р.1968) е италиански сценарист, продуцент, режисьор и писател. Създател е на девет филма като режисьор, повечето отличени с престижни награди. Сценарист е на над четиресет филма. Автор е на книгите: „Нощта преди изпитите“ и „Нощта преди изпитите – днес“, „Учебник за бивши гаджета“, „Мъжете срещу жените“, „Сто дни щастие“, „Ако ме обичаш“. Женен е за актрисата Клаудия Дзанела, героиня на последния му роман – акриса, топ модел, веганка и поборник на природосъобразния живот.

През февруари 2016, малко след като излиза книгата, се ражда дъщеря им Пенелопе Нина.
Книгата може да закупите в книжарниците или онлайн: http://www.vintageclub.bg/product/ozhenih-veganka-fausto-britsi-1297.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

24 уникални подаръка за любителите на вино, Discover.Vino - Другата Европа, Виното сваля килограми и освобождава от стреса, Пино ноар и деликатеси, Тероар - еп.1, Вино според характера, “Дефиле на младото вино” 2017, Топ 5 на най-големите производители на вино в света, Колко и как да пием вино, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Времената, в които България се гордееше със своето вино, Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор, Бутикова винарска изба Spiritus Sanctus, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, DiVino.Taste 2013 Програма, Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, Продукти на Вила Мелник: „Villa Melnik”, Варна е на второ място по консумация на вино след София, Вино и стил - еп.10, Наградиха победителите от „Световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Търсете брой 18 на DiVino Magazine!, Zitara Rose Mourvedre & Grenache -Four Friends Winery, НАД 15 ХИЛЯДИ ПОСЕТИХА ГРАДЪТ НА ВИНОТО В ПЪРВИТЕ ДВА ДНИ НА ВИНАРИЯ 2015, Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles, Костадинка Рахова-Димитрова стана Енолог на България за 2017, DIVINO TOP 50 - Най-добрите български вина за 2016, Футуристичен винен бутик, Tamianka - 2016 Rupel Winery, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Villa Santa Maria, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, СЕДМО ИЗДАНИЕ THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018), Пловдив става вино столица през ноември, Как старее виното

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове