Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ

РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ

Снимка

Близо 9 000 проби на вина от 55 държави се представят в Concours Mondial de Bruxelles 2016, който за първи път ще се проведе в България от 29 април до 1 май. Съревнованието на такъв брой вина от цял свят е прецедент в 23-годишната история на престижния международен конкурс, коментират организаторите.

Рекорден е и броят на българските вина, които се включват в конкурса. Над 260 проби на родни производители ще бъдат дегустирани от международното жури на Concours Mondial de Bruxelles 2016. През миналата година техният брой е бил 80, като 42 % от тях спечелиха златни и сребърни отличия и регистрираха своеобразен рекорд за българския винен бранш.
Снимка
Снимка архив от 2014

В дегустационните комисии на престижния конкурс ще се включат 320 водещи еножурналисти, сомелиери, търговци на вино и енолози от 52 държави. 40 от тях са българските дегустатори, като половината от родните представители в международното жури са едни от най-добрите енолози у нас. В подготовката на мострите за конкурса участват 36 изключителни професионалисти – български енолози. Събитието ще се обслужва от сомелиери от Университета по хранителни технологии, водени лично от заместник-ректора на УХТ – Пловдив проф. д-р инж. Йорданка Алексиева.

„България се представя на Concours Mondial de Bruxelles 2016 както с най-добрите си вина, така и с изключителни професионалисти, които са членове на международното жури“, коментират от Националната лозаро-винарска камара.
Конкурсът не помни такъв интерес от страна на участници и на членове на журито, които имат желание да посетят български винарски изби. Над 30 винопроизводители ще посрещнат представители на международната дегустационна комисия. Родните винарски изби ще бъдат посетени както по време на винения фест, така и в постконкурсни турове.

Concours Mondial de Bruxelles ще се проведе от 29 април до 1 май 2016 г. в Международен панаир – Пловдив и България ще посрещне енолози, сомелиери, винени журналисти и търговци на вино от 52 държави. 23-ото издание на най-престижния независим винен конкурс в света се организира от Probegex в сътрудничество с община Пловдив, Министерството на туризма, Министерството на земеделието и храните и Националната лозаро-винарска камара. Престижният конкурс ще се състои по време на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово. Организаторите приемат този факт като знак България да възкръсне на световната винена карта, а българското винарство да възкреси имиджа си на световната сцена.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Над 47 000 посетители разгледаха мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Защо да изберем българското вино ?, За седми път София ще е столица на Балканското вино, VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион, Виното като ритуал и религия, Винарски изби се превръщат в туристически атракции, Бордо на опашка за наши бъчви, Пет български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2016, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Villa Melnik, TCHERGA 10* Red 2013 - Домейн Менада, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА – една история с вкус Варна, 21 – 23 април 2017, DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите, Броени часове до „Фестивал вино и храна” - Варна 2018 г, Пет рецепти с червено вино, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Въведение в сомелиерството с Йордан Кирилчев и Благой Кузмански, Вино, узряло с музика, и арт бутилки дебютират на „Винария 2018“, Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Пластмасовите бутилки – предимства и недостатъци, White Cuvee Barel Fermented 2015 - Maryan Winery, Cabernet Franc 2013 - Spiritus Sanctus, Най-скъпо продаденото бяло вино, Sense of Tears Rose 2013 Maryan Winery, Discover.Vino World 2018 представя: огромното разнообразие от розови и пенливи вина!, 24 медала за българските вина на Mundus Vini 2013, 6-ото издание на DiVino.Taste приключи, но приятните спомени остават задълго, Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, DiVino.Taste 2013, Оранжево вино - същност, производство и консумация, Участници - Сомелиер на годината 2017, Как ние възприемаме виното?, БУРГАСКИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 СТАРТИРА НА 30 ЮЛИ

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове