Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ

РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ

Снимка

Близо 9 000 проби на вина от 55 държави се представят в Concours Mondial de Bruxelles 2016, който за първи път ще се проведе в България от 29 април до 1 май. Съревнованието на такъв брой вина от цял свят е прецедент в 23-годишната история на престижния международен конкурс, коментират организаторите.

Рекорден е и броят на българските вина, които се включват в конкурса. Над 260 проби на родни производители ще бъдат дегустирани от международното жури на Concours Mondial de Bruxelles 2016. През миналата година техният брой е бил 80, като 42 % от тях спечелиха златни и сребърни отличия и регистрираха своеобразен рекорд за българския винен бранш.
Снимка
Снимка архив от 2014

В дегустационните комисии на престижния конкурс ще се включат 320 водещи еножурналисти, сомелиери, търговци на вино и енолози от 52 държави. 40 от тях са българските дегустатори, като половината от родните представители в международното жури са едни от най-добрите енолози у нас. В подготовката на мострите за конкурса участват 36 изключителни професионалисти – български енолози. Събитието ще се обслужва от сомелиери от Университета по хранителни технологии, водени лично от заместник-ректора на УХТ – Пловдив проф. д-р инж. Йорданка Алексиева.

„България се представя на Concours Mondial de Bruxelles 2016 както с най-добрите си вина, така и с изключителни професионалисти, които са членове на международното жури“, коментират от Националната лозаро-винарска камара.
Конкурсът не помни такъв интерес от страна на участници и на членове на журито, които имат желание да посетят български винарски изби. Над 30 винопроизводители ще посрещнат представители на международната дегустационна комисия. Родните винарски изби ще бъдат посетени както по време на винения фест, така и в постконкурсни турове.

Concours Mondial de Bruxelles ще се проведе от 29 април до 1 май 2016 г. в Международен панаир – Пловдив и България ще посрещне енолози, сомелиери, винени журналисти и търговци на вино от 52 държави. 23-ото издание на най-престижния независим винен конкурс в света се организира от Probegex в сътрудничество с община Пловдив, Министерството на туризма, Министерството на земеделието и храните и Националната лозаро-винарска камара. Престижният конкурс ще се състои по време на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово. Организаторите приемат този факт като знак България да възкръсне на световната винена карта, а българското винарство да възкреси имиджа си на световната сцена.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles, Хайде на училище…по бира!, Най-скъпите видове шампанско в света, Спиро Стоянов - без всякакви компромиси, 24-членно жури ще оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2017, Продукти на VIA VERDE, AplauZ Chardonnay 2013 - Villa Melnik, За сиренето и виното, С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан, Essence - Marselan & Merlot 2011 Винарна "Малката Звезда", Вино от България очарова посетителите на „Мегавино“ - най-голямото изложение в Белгия, Холандия и Люксембург, Божоле нуво - 2016, Всичко, което трябва да знаете за розето, Angel - Syrah & Merlot 2014 - Angel's Estate, Как да сервираме и консумираме бяло вино?, Ранна мелнишка лоза, Розето и модата, Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, Вино и стил - еп.6, Специалисти от над 50 страни в света проявяват интерес към България, Divino magazine - брой 5, Александра Естейт Розе 2013 Мурведър и Гренаш, Какво не знаем за червените вина, К7 Каберне Совиньон 2013 - Балар / K7 Cabernet Sauvignon 2013 Balar, 15 любопитни факта за виното, Enigma Experience 2010 - Malkata Zvezda, Учени препоръчаха червено вино за диабетици, Deja Vu 2015 - Minkov Brothers, Специалисти от над 50 страни в света проявяват интерес към България, Хит в Дубай: Безалкохолно вино с 24-каратово злато, 10x - Въпрос на нос, Топ 10 на джаджите за любители на вино, ПОСЕТЕТЕ V-ТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015, Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове