Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел

Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел

Снимка

Събитието е част от програма на Concours Mondial de Bruxelles,
на който България е домакин през 2016 г.


Брюксел - София, 4 април 2016 г.

Над 90 посланици, дипломати и политици от Европейския парламент дегустираха български вина в Брюксел. Инициативата е част от програмата на Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе от 28 април до 1 май 2016 г. в Пловдив, за популяризиране на страната ни като винена дестинация. Организатори на събитието са официалният партньор на Конкурса за България „Пробежекс“ (Probegex), Института за стратегии и анализи, консултантите от ЕРРА и Андрей Новаков, член на Европейския парламент.

Снимка

Над 40 вида вина от 20 различни държави бяха включени в дегустацията. Всички те са получили награди в предишни издания на Concours Mondial de Bruxelles.
Официални гости на събитието бяха членове от Кабинета на Кристалина Георгиева, зам.-председател на Европейската комисия, посланикът на България към ЕС, Посланикът на Белгия, Посланиците на Ирландия и Естония, представители на американската мисия към ЕС и НАТО, търговските и земеделски аташета на Швеция, Финландия, Швейцария, Малта, Люксембург и др.

Повече от 20 български винопроизводители вече са потвърдили участие в 23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles. Te ще се съревновават за медали с над 9000 вина от 55 държави. В конкурсната и следконкурсна програма ще се включат както големи изби като „Домейн Бойар“, така и бутикови производители като „Спиритус Санктус“. За участие в престижния конкурс вече са подадени над 200 мостри български вина.

Снимка

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив се организира от Probegex в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Националната лозаро-винарска камара. Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството. Сред градовете-домакини на Concours Mondial досега са били Лисабон, Маастрихт, Валенсия, Палермо, Люксембург, Гимараеш, Братислава, Йезоло и др.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Виното помага и на бъбреците, Кой пие най-много вино по света, Вино и стил - еп.5, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Soli Rose 2016 - Edoardo Miroglio, Фестивал „Дефиле на младото вино” - предистория, Цвета Тановска и Катя Йончева: "Тенденциите в българската винена индустрия са положителни", Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов, Kera Tamara Sauvignon Blanc 2013 - Maryan Winery, Tragata Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Винарска изба Сопот, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза, Вино и стил - еп.2, Седми рожден ден на БАСВ в стил Roaring Twenties, Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2018 20-членно жури оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2018, Американска рок легенда – фен на българското вино, Кулинарно кино с гурме вечери, Излезе новото издание на „Дегустацията, или как да опознаем виното“, Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, Винени червени сортове, WiFo е първият форум за вино и храна, Как да се избавим от излишните килограми, Пиянството на зодиакалните знаци, Alexandra Estate - Merlot 2013, Vinoar - Пийте за здраве !, Тера Тангра Органик 2013 / Terra Tangra Organic 2013, Беса Валей, Дефиле "Вино и Гурме" 2016 / Wine and Gourmet Parade 2016, Terra Tangra Winery, Български вкусотии обраха наградите в конкурса „Изборът на потребителя“, От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017, Рекордно слаба реколта очакват в Европа, Гроздовите семки са извор на здраве, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове