Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел

Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел

Снимка

Събитието е част от програма на Concours Mondial de Bruxelles,
на който България е домакин през 2016 г.


Брюксел - София, 4 април 2016 г.

Над 90 посланици, дипломати и политици от Европейския парламент дегустираха български вина в Брюксел. Инициативата е част от програмата на Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе от 28 април до 1 май 2016 г. в Пловдив, за популяризиране на страната ни като винена дестинация. Организатори на събитието са официалният партньор на Конкурса за България „Пробежекс“ (Probegex), Института за стратегии и анализи, консултантите от ЕРРА и Андрей Новаков, член на Европейския парламент.

Снимка

Над 40 вида вина от 20 различни държави бяха включени в дегустацията. Всички те са получили награди в предишни издания на Concours Mondial de Bruxelles.
Официални гости на събитието бяха членове от Кабинета на Кристалина Георгиева, зам.-председател на Европейската комисия, посланикът на България към ЕС, Посланикът на Белгия, Посланиците на Ирландия и Естония, представители на американската мисия към ЕС и НАТО, търговските и земеделски аташета на Швеция, Финландия, Швейцария, Малта, Люксембург и др.

Повече от 20 български винопроизводители вече са потвърдили участие в 23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles. Te ще се съревновават за медали с над 9000 вина от 55 държави. В конкурсната и следконкурсна програма ще се включат както големи изби като „Домейн Бойар“, така и бутикови производители като „Спиритус Санктус“. За участие в престижния конкурс вече са подадени над 200 мостри български вина.

Снимка

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив се организира от Probegex в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Националната лозаро-винарска камара. Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството. Сред градовете-домакини на Concours Mondial досега са били Лисабон, Маастрихт, Валенсия, Палермо, Люксембург, Гимараеш, Братислава, Йезоло и др.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Riverside 2015 - Manastira Winery, Най-скъпите видове шампанско в света, Divino magazine - брой 5, Червено вино и бели зъби... Възможно ли е?!, Divino magazine - брой 1, Виното намалява шансовете за забременяване, Divino.Taste 2015 отива далеч отвъд винената тема, Брюксел, Хага и Рим дегустират българските вина с медали от „Световното по вино” 2016, Десертни бели сортове, Мерло барик 2012 е единственото българско вино със златен медал Decanter, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, Бяло вино с месо? Естествено!, Бордо на опашка за наши бъчви, Виното и звездите, Enigma Experience 2010 - Malkata Zvezda, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, Три аржентински вина от малбек, Австрия в бяло, Slow Food гостува на DiVino.Taste, Виното намалява шансовете за забременяване, Дойде време за седмото издание на DiVino.Taste!, Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, 4 признака, че сме алергични към вино, Продукти на Винарска изба Марян, 3 стила шардоне и как да ги откриете, Изба Боровица, Как да се избавим от излишните килограми, Ранна мелнишка лоза, Три български червени вина за края на лятото, Discover.Vino Южна Америка – 08 октомври 2015, Тракия Cabernet Sauvignon Reserve 2012 Винарска изба "Манастира", Фестивал утвърждава Варна като гурме дестинация, РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ, Търсете брой 18 на DiVino Magazine!

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове