Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив

Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив

Снимка winebg.info
Посетители се редят на опашка за билети пред Международен панаир Пловдив, за да разгледат мегафорума за агробизнес, вино и храни. Той посреща средно по 8500 гости дневно.

Международен панир Пловдив е обсаден от посетители, които идват да разгледат мегафорума за агробизнес, вино и храни, открит на 24 февруари. Всеки ден той посреща средно по 8500 човека, с хиляда повече в сравнение с миналата година, сочат данните за първите три дни. За първи път групи от страната правят резервации на билети по телефона. Най-голям е интересът към международните изложби „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“.
Толкова хубави вина не е имало от 10 години, смята технологът и изпълнителен директор на „Вила Ямбол“ инж. Красимир Аврамов. Градът на виното привлича лозаро-винарския бранш и имиджът му се харесва от гилдията, посочи той.
Това е изключително успешна реколта, особено за червените вина, потвърждава и технологът на „Винпром Карнобат“ инж. Стоян Стоянов. „През последните 4-5 години бяхме заложили на международни участия и не присъствахме на „Винария“, но смятаме, че е време да се завърнем на най-мащабния форум в България и да участваме по-активно в него“, добави той.
Винената реколта за 2015 г. се представя за първи път пред потребителите, които имат възможност да се убедят в изключително високото качество на българските вина и спиртни напитки. Градът на виното привлича и с богатата палитра от храни и кулинарни деликатеси от изложбата „Фудтех“. На щандовете са познати и нови изделия на наши производители.

Снимка winebg.info
Българските храни си връщат доверието на потребители, смятат участници в изложбата „Фудтех“.

Не сядаме нито за минута, посрещаме стотици гости всеки ден, казват от екипа на „Милк груп“, която предлага сирене, направено по една от най-старите български технологии. Сдружение „Традиционни сурово-сушени месни продукти“ показва четирите наши изделия, които вече имат запазено наименование в ЕС, затова посетителите се тълпят край експозицията.

Снимка winebg.info
Специалисти дегустират вино от новата реколта, която е най-добрата за последните десет години и за първи път се показва на изложбата „Винария“.

Българските специалитети категорично си връщат доверието на потребителите, твърди изложител. Все повече хора се убеждават, че нашето не отстъпва по качество, заявяват участници във „Фудтех“.
Голям е интересът на специалисти към експозицията на Индия, която за първи път има официално участие в изложбата. В България индийски храни и подправки се търсят, защото са нещо различно, освен това се смята, че са полезни за здравето, обясни представител на търговска верига.
Изложителите от „Агра“ също не остават нито за миг без посетители. На всеки щанд се водят преговори, сключват се много сделки за селскостопанска техника, оборудване и инвентар. Понякога се налага да разговаряме с клиенти на крак, защото местата за преговори на щанда ни са заети, каза представител на голяма компания.
Според експерти това се дължи на възхода на селскостопанското производство в България през миналата година – факт, който бе отбелязан и от министъра на земеделието и храните Десислава Танева при откриването на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив. Той продължава до 28 февруари.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, Пет грешни мита за българското вино, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън, ПРОГРАМА НА 7-ИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ЕНОЛОГИЧЕН СЕМИНАР ЕНОФОРУМ БЪЛГАРИЯ 2016, Божоле нуво - 2016, Казанлък - столица на виното „Розе", Няколко интересни и неочаквано добри комбинации с червено вино, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, Микро дегустация на мега Пиемонте, Ранна мелнишка лоза, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Брюксел, Хага и Рим дегустират българските вина с медали от „Световното по вино” 2016, Червено вино и бели зъби... Възможно ли е?!, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Търсете най-новото издание на DiVino Guide Българските вина!, DIVINO TOP 50 - Най-добрите български вина за 2016, NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, Защо да изберем българското вино ?, Любка и Никола Зикатанови за Вила Мелник, Един ден в Града на Виното, Дойде време за седмото издание на DiVino.Taste!, Десертни червени сортове, Кои са лозаро-винарските райони в България?, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Големите вина от пино ноар, Продукти на "Вила Юстина", Rose Wine Expo 2015 през погледа на Анна Дундакова, Пийте вино Вестерос, като любимите си герои от "Game Of Thrones", Класически картини пресъздадени с вино, Винарска изба Брестовица, К7 Каберне Совиньон 2013 - Балар / K7 Cabernet Sauvignon 2013 Balar, Cheval de Katarzyna - 2016, Красотата на френското вино, Мерло барик 2012 е единственото българско вино със златен медал Decanter

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове