Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив

Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив

Снимка winebg.info
Посетители се редят на опашка за билети пред Международен панаир Пловдив, за да разгледат мегафорума за агробизнес, вино и храни. Той посреща средно по 8500 гости дневно.

Международен панир Пловдив е обсаден от посетители, които идват да разгледат мегафорума за агробизнес, вино и храни, открит на 24 февруари. Всеки ден той посреща средно по 8500 човека, с хиляда повече в сравнение с миналата година, сочат данните за първите три дни. За първи път групи от страната правят резервации на билети по телефона. Най-голям е интересът към международните изложби „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“.
Толкова хубави вина не е имало от 10 години, смята технологът и изпълнителен директор на „Вила Ямбол“ инж. Красимир Аврамов. Градът на виното привлича лозаро-винарския бранш и имиджът му се харесва от гилдията, посочи той.
Това е изключително успешна реколта, особено за червените вина, потвърждава и технологът на „Винпром Карнобат“ инж. Стоян Стоянов. „През последните 4-5 години бяхме заложили на международни участия и не присъствахме на „Винария“, но смятаме, че е време да се завърнем на най-мащабния форум в България и да участваме по-активно в него“, добави той.
Винената реколта за 2015 г. се представя за първи път пред потребителите, които имат възможност да се убедят в изключително високото качество на българските вина и спиртни напитки. Градът на виното привлича и с богатата палитра от храни и кулинарни деликатеси от изложбата „Фудтех“. На щандовете са познати и нови изделия на наши производители.

Снимка winebg.info
Българските храни си връщат доверието на потребители, смятат участници в изложбата „Фудтех“.

Не сядаме нито за минута, посрещаме стотици гости всеки ден, казват от екипа на „Милк груп“, която предлага сирене, направено по една от най-старите български технологии. Сдружение „Традиционни сурово-сушени месни продукти“ показва четирите наши изделия, които вече имат запазено наименование в ЕС, затова посетителите се тълпят край експозицията.

Снимка winebg.info
Специалисти дегустират вино от новата реколта, която е най-добрата за последните десет години и за първи път се показва на изложбата „Винария“.

Българските специалитети категорично си връщат доверието на потребителите, твърди изложител. Все повече хора се убеждават, че нашето не отстъпва по качество, заявяват участници във „Фудтех“.
Голям е интересът на специалисти към експозицията на Индия, която за първи път има официално участие в изложбата. В България индийски храни и подправки се търсят, защото са нещо различно, освен това се смята, че са полезни за здравето, обясни представител на търговска верига.
Изложителите от „Агра“ също не остават нито за миг без посетители. На всеки щанд се водят преговори, сключват се много сделки за селскостопанска техника, оборудване и инвентар. Понякога се налага да разговаряме с клиенти на крак, защото местата за преговори на щанда ни са заети, каза представител на голяма компания.
Според експерти това се дължи на възхода на селскостопанското производство в България през миналата година – факт, който бе отбелязан и от министъра на земеделието и храните Десислава Танева при откриването на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив. Той продължава до 28 февруари.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Виното като любовник, Essence - Marselan & Merlot 2011 Винарна "Малката Звезда", Riverside 2015 - Manastira Winery, Един ден в Града на Виното, 37 отличени вина от България на Concours Mondial de Bruxelles, 3 причини да охладите червените вина през лятото и след това....., Ако сънуваш вино, Технология за производство на червено вино, "Платинум Брандс" стъпи на българския пазар с вина на 12 изби от цял свят, Местно време, БНТ2 Благоевград - 10 юли 2013, Община Асеновград ще отваря пак Музей на виното, Яна Петкова: Един живот не стига за хубавото вино, Жените които пият две чаши вино на ден имат по-добър секс отколкото тези които не пият, Лятно предложение: две български розета от мавруд!, Канадец прави вино от домати, Как се съчетават постни ястия с червено вино?, Лятото и виното, Как да съчетаваме пица и вино, Gomotartzi - Cabernet Sauvignon & Syrah 2013 - Bononia Estate, Four Friends Reserve Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Стая и шампанско в Ню Йорк за 25 хил. долара, По-малко от ден остава до началото на DiVino.Taste 2013, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, Илиян Петракиев - Сомелиер на 2016 годината, Дефиле на младото вино 2016, Нов върх за българското винопроизводство - 109 медала за български вина от Concours Mondial de Bruxelles, Дебютантите от „Винария 2017“ с престижни отличия и бутикови вина, Виното като ритуал и религия, Особености на консумацията на алкохол по света, Ползата от червеното вино била преувеличена, Продукти на Винарска изба Марян, Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Винарска изба Шато Бургозоне спечели наградата на exporter.bg „Златната изба на България“ за 2016 г., Какво е Малолактичната ферментация ?, Aplauz - Мерло Резерва 2010 Вила Мелник

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове