Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив

Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив

Снимка winebg.info
Посетители се редят на опашка за билети пред Международен панаир Пловдив, за да разгледат мегафорума за агробизнес, вино и храни. Той посреща средно по 8500 гости дневно.

Международен панир Пловдив е обсаден от посетители, които идват да разгледат мегафорума за агробизнес, вино и храни, открит на 24 февруари. Всеки ден той посреща средно по 8500 човека, с хиляда повече в сравнение с миналата година, сочат данните за първите три дни. За първи път групи от страната правят резервации на билети по телефона. Най-голям е интересът към международните изложби „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“.
Толкова хубави вина не е имало от 10 години, смята технологът и изпълнителен директор на „Вила Ямбол“ инж. Красимир Аврамов. Градът на виното привлича лозаро-винарския бранш и имиджът му се харесва от гилдията, посочи той.
Това е изключително успешна реколта, особено за червените вина, потвърждава и технологът на „Винпром Карнобат“ инж. Стоян Стоянов. „През последните 4-5 години бяхме заложили на международни участия и не присъствахме на „Винария“, но смятаме, че е време да се завърнем на най-мащабния форум в България и да участваме по-активно в него“, добави той.
Винената реколта за 2015 г. се представя за първи път пред потребителите, които имат възможност да се убедят в изключително високото качество на българските вина и спиртни напитки. Градът на виното привлича и с богатата палитра от храни и кулинарни деликатеси от изложбата „Фудтех“. На щандовете са познати и нови изделия на наши производители.

Снимка winebg.info
Българските храни си връщат доверието на потребители, смятат участници в изложбата „Фудтех“.

Не сядаме нито за минута, посрещаме стотици гости всеки ден, казват от екипа на „Милк груп“, която предлага сирене, направено по една от най-старите български технологии. Сдружение „Традиционни сурово-сушени месни продукти“ показва четирите наши изделия, които вече имат запазено наименование в ЕС, затова посетителите се тълпят край експозицията.

Снимка winebg.info
Специалисти дегустират вино от новата реколта, която е най-добрата за последните десет години и за първи път се показва на изложбата „Винария“.

Българските специалитети категорично си връщат доверието на потребителите, твърди изложител. Все повече хора се убеждават, че нашето не отстъпва по качество, заявяват участници във „Фудтех“.
Голям е интересът на специалисти към експозицията на Индия, която за първи път има официално участие в изложбата. В България индийски храни и подправки се търсят, защото са нещо различно, освен това се смята, че са полезни за здравето, обясни представител на търговска верига.
Изложителите от „Агра“ също не остават нито за миг без посетители. На всеки щанд се водят преговори, сключват се много сделки за селскостопанска техника, оборудване и инвентар. Понякога се налага да разговаряме с клиенти на крак, защото местата за преговори на щанда ни са заети, каза представител на голяма компания.
Според експерти това се дължи на възхода на селскостопанското производство в България през миналата година – факт, който бе отбелязан и от министъра на земеделието и храните Десислава Танева при откриването на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив. Той продължава до 28 февруари.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste, Цените на виното по света, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни стартира с рекорд, Terra Tangra Merlot 2015, Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017, Изба Боровица, Топ 10 на най – скъпите вина в света, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА – една история с вкус Варна, 21 – 23 април 2017, Истинското вино - ловец на свободни радикали!, Десерти и сладки вина - неустоима комбинация, DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите, Продукти на "Домейн Менада" серия Черга, Въведение в сомелиерството с Йордан Кирилчев и Благой Кузмански, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, Всичко, което трябва да знаете за розето, Leva Shraz reserve 2013 - Винекс Славянци, Иво Върбанов: Малките, занаятчийски изби, са част от организма “Българско Вино”, Aureos Rose Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, 100 милиона литра повече ново вино през тази година, Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!, Лятно предложение: две български розета от мавруд!, “Дефиле на младото вино” 2017, Как да си гледате на… вино?, ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 - 7 май 2017, Rose - 2016 Orbelia Winery, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Villa Melnik, ХХV МЕЖДУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ЗА ЛОЗАРСТВО И ВИНАРСТВО „ВИНАРИЯ”, DiVino Топ 50 за 2015, Discover.Vino представя специалните вина!, Пет грешни мита за българското вино, Тера Тангра Органик 2013 / Terra Tangra Organic 2013, Августиада 2017, Машина превръща водата във вино за три дни, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове