Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles

Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles

Снимка

Родни производители се борят за медал с над 9000 вина от 55 държави

София, 16 февруари 2016 г. Събирането на мостри за участие в Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе в края на април в гр. Пловдив, започна. Това обяви Меглена Михова от „Пробежекс“, официалният партньор на Конкурса в България. Крайният срок за регистрация на мострите на сайта на Конкурса (http://concoursmondial.com/en/details-entry-0) е 4-ти март 2016 г., а за изпращането на самите бутилки вино – 31 март 2016 г. Родните производители ще се борят за медал с над 9000 вина от 55 държави.

„През 2015 г. над 40 процента от участвалите в Конкурса проби от България спечелиха отличия“, коментира Меглена Михова. „18 български винопроизводители грабнаха общо 37 медала. Тогава това беше рекорд. Очакваме тази година броят на вината, които ще участват в „световното по вино“, да е още по-голям поради домакинството на страната ни“, допълва тя.

Повече от 20 български винопроизводители вече са потвърдили участие в 23-тото издание на световния конкурс, което ще се проведе от 28 април до 1 май 2016 г. в Пловдив. В конкурсната и следконкурсна програма ще се включат както големи изби като „Едоардо Миролио“, „Домейн Бойар“, „Винпром Пещера“, „Братя Минкови“, така и бутикови производители като „Спиритус Санктус“.

Цената за участие с една мостра е 150 евро, като няма ограничение в броя мостри. Вината, които ще се борят за медал, може да червени, бели, розе, био, органични и др. Трябва да са в продажба (по интернет, в търговските вериги, чрез дистрибутори или директно от избите) и да са в наличност от минимум 1000 литра. Цената им може да е под 5, но и над 70 евро. Мострите се изпращат в бутилки с оригиналните им етикети. Придружени са с официален сертификат от лаборатория за съдържанието на алкохол, остатъчната захар и др. В съпътстващата документация се упоменава региона, реколтата, сорта грозде.
Около 300 мостри на вина от традиционни винарски държави вече са получени в централата на Конкурса в Брюксел.

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив се организира от Probegex в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Националната лозаро-винарска камара. Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството. Сред градовете-домакини на Concours Mondial досега са били Лисабон, Маастрихт, Валенсия, Палермо, Люксембург, Гимараеш, Братислава, Йезоло и др.
За допълнителна информация: Евелина Терзийска, + 359 888 046 475; Верислава Йорданова, + 359 888 717 023.


Снимка

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Етикети за вино / Wine labels, WiFo – да поговорим за вино и храна, Дървена бутилка пресъздава отлежаването в барик, Винени фестивали и изложения, ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 - 7 май 2017, Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017, Любка и Никола Зикатанови за Вила Мелник, Брой 16 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Винен салон - Rose Wine Expo 2017, Какво издава виното за характера на човека ?, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, Златния киликс при Черноморско Злато - Rose Wine Expo 2017, България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles, Дрождите влияят много върху аромата на виното, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, Ветеранът актьор Жерар Депардийо се снима във френски филм който се сравнява с хитовия "Отбивки"., Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, Младото вино отново на Дефиле в Пловдив, Castellum - Cabernet Sauvignon 2013 - Carabunar Winery, Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 - Майсторски клас на тема "Совиньон блан", Rose - 2016 Orbelia Winery, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Да поговорим за вино и храна, Иво Върбанов: Малките, занаятчийски изби, са част от организма “Българско Вино”, Добра година за винопроизводителите, Ранна мелнишка лоза, В салона на виното за 15-и път, Розе за всеки джоб, За трети път „Августиада” в Стара Загора, Rose 2014 - Santa Maria, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Големите вина от пино ноар

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове