Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен

Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен

Снимка
На снимката: Експозициите на чуждестранни фирми на Международната селскостопанска изложба „Агра 2016“ са два пъти по-големи по площ в сравнение с миналата година.

Чуждестранни и български фирми показват по-силен интерес към тазгодишното издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и туризъм, който ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международен панаир Пловдив. Увеличени са значително и броят на фирмите, и ангажираните площи, макар до старта да остават двадесет дни. Според експерти това е още едно потвърждение на очакванията, че икономиката в България ще ускорява темповете си, след като постигна растеж от близо 3% през миналата година.

От седемте изложения, включени в мегафорума, най-голям е ръстът при Международната селскостопанска изложба „Агра“, Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ и Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех 2016“. Това показва, че представените в тях сектори са перспективни за бизнес и инвестиции.

Чуждестранното участие в „Агра 2016“ ще бъде много по-голямо в сравнение с миналата година. Ангажираните площи вече са два пъти повече. До момента броят на чуждите фирми е нараснал с 61%.
Същата тенденция се откроява и при „Винария“, където чуждестранните изложители вече са с 44% повече, а експозициите им се разширяват с 52%. Българските производители и дистрибутори не им отстъпват и също засилват своето присъствие. На изложбата се завръщат известни винарски изби, които не са участвали през последните 4-5 години.
Съществен подем отбелязва и „Фудтех“. Нейното тазгодишно издание ще бъде с много богата продуктова гама, покриваща всякакви видове храни, част от които ще бъдат демонстрирани за първи път на нашия пазар.
Заради засиления интерес към „Винария“ и „Фудтех“ както от чуждестранни, така и от български компании ще бъде разширен уникалният Град на виното, където съвместно се презентират вина, спиртни напитки, хранителни продукти и гурме кулинария. Той се оказа тесен да побере всички желаещи да се представят в него, затова площта му се увеличава, а широката палитра от експонати го превръща в зона за вкусови изкушения и наслади.

Мегафорумът за агробизнес, вино, храни и туризъм обхваща общо седем прояви, свързани със селското стопанство, винаната индустрия, хранителната промишленост и алтернативни форми на туризъм. В неговите рамки са също и следните изложби: „БиоАгра“, „Апи България“ - за пчеларство, „Хорека Пловдив“ - за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, и „Вкусовете на Италия“.

Инициативата стартира през миналата година и беше високо оценена от изложителите, затова сега ще се проведе в значително по-голям мащаб не само като размери, а и като разнообразие на демонстрираните иновации.
Промените привличат и повече гости от страната и чужбина. Вече има заявки за посещения на делови делегации и на групи специалисти от Украйна, Гърция, Турция, Македония и други държави. Очакват се над 30 000 посетители да разгледат мегафорума в Международен панаир Пловдив.Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Най-добрите храни-приятели на вино, ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО, Беса Валей, La Bella 2015 - Rose Katarzyna Estate, Как да съчетаваме пица и вино, Евкалипт или боровинка; шоколад или ванилия?, Какви са ползите от пиенето на вино?, Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Най-популярните цитати на известни личности за виното, ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 - Майсторски клас на тема "Совиньон блан", Винарна Свищов, Учени препоръчаха червено вино за диабетици, Вили Гълабова - за българското вино, културата на виното и домакинството на Пловдив през 2016 на CMB., Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, Rose Wine Expo 2016 - истинските ценители на съвършенството, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, Contour Pinot Noir 2011- Изба Карабунар, Виното не вреди на бременността, Домейн Менада, Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50, София се превръща отново в столица на българското вино!, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, Основни правила за етикет и протокол на масата, Ура за сира!, Нов върх за българското винопроизводство - 109 медала за български вина от Concours Mondial de Bruxelles, Речник на дегустационните термини, Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, Domaine Bessa Valley отбелязва празника на виното Трифон Зарезан, Вино, секс и още нещо ..., Джулайфест 2017 в Бургас - представя български вина и интересни винени маршрути, Седем български вина с медали от China Wine & Spirits Awards, Български совиньон блан, реколта 2012

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове