Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен

Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен

Снимка
На снимката: Експозициите на чуждестранни фирми на Международната селскостопанска изложба „Агра 2016“ са два пъти по-големи по площ в сравнение с миналата година.

Чуждестранни и български фирми показват по-силен интерес към тазгодишното издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и туризъм, който ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международен панаир Пловдив. Увеличени са значително и броят на фирмите, и ангажираните площи, макар до старта да остават двадесет дни. Според експерти това е още едно потвърждение на очакванията, че икономиката в България ще ускорява темповете си, след като постигна растеж от близо 3% през миналата година.

От седемте изложения, включени в мегафорума, най-голям е ръстът при Международната селскостопанска изложба „Агра“, Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ и Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех 2016“. Това показва, че представените в тях сектори са перспективни за бизнес и инвестиции.

Чуждестранното участие в „Агра 2016“ ще бъде много по-голямо в сравнение с миналата година. Ангажираните площи вече са два пъти повече. До момента броят на чуждите фирми е нараснал с 61%.
Същата тенденция се откроява и при „Винария“, където чуждестранните изложители вече са с 44% повече, а експозициите им се разширяват с 52%. Българските производители и дистрибутори не им отстъпват и също засилват своето присъствие. На изложбата се завръщат известни винарски изби, които не са участвали през последните 4-5 години.
Съществен подем отбелязва и „Фудтех“. Нейното тазгодишно издание ще бъде с много богата продуктова гама, покриваща всякакви видове храни, част от които ще бъдат демонстрирани за първи път на нашия пазар.
Заради засиления интерес към „Винария“ и „Фудтех“ както от чуждестранни, така и от български компании ще бъде разширен уникалният Град на виното, където съвместно се презентират вина, спиртни напитки, хранителни продукти и гурме кулинария. Той се оказа тесен да побере всички желаещи да се представят в него, затова площта му се увеличава, а широката палитра от експонати го превръща в зона за вкусови изкушения и наслади.

Мегафорумът за агробизнес, вино, храни и туризъм обхваща общо седем прояви, свързани със селското стопанство, винаната индустрия, хранителната промишленост и алтернативни форми на туризъм. В неговите рамки са също и следните изложби: „БиоАгра“, „Апи България“ - за пчеларство, „Хорека Пловдив“ - за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, и „Вкусовете на Италия“.

Инициативата стартира през миналата година и беше високо оценена от изложителите, затова сега ще се проведе в значително по-голям мащаб не само като размери, а и като разнообразие на демонстрираните иновации.
Промените привличат и повече гости от страната и чужбина. Вече има заявки за посещения на делови делегации и на групи специалисти от Украйна, Гърция, Турция, Македония и други държави. Очакват се над 30 000 посетители да разгледат мегафорума в Международен панаир Пловдив.Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

DiVino.Taste 2013, Траминерите на България, Брюксел, Хага и Рим дегустират българските вина с медали от „Световното по вино” 2016, Канадец прави вино от домати, Рапърът Джей Зи си купи елитна марка шампанско, Добра година за винопроизводителите, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, ВИНАРНА СВИЩОВ – КУПАЖЪТ ОТ КЛАСИКА И СЪВРЕМЕННОСТ, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, Santa Sara Bin 42 Rubin 2011 / Санта Сара Бин 42 Рубин 2011, Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, AplauZ Syrah 2010 - Villa Melnik, Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, ARTISTIQUE 2013 - Домейн Менада, 7-те грешки, които любителите на виното правят най-често, Вино и красота на Августиада 2016, Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, Blanc Cuvee 2012 Villa Yustina / Вила Юстина, Наградиха победителите от „Световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Компоненти на дегустацията II: Носът, Blanc Cuvee 2012 Villa Yustina / Вила Юстина, Meandra 2012 - Domain Marash, AplauZ - Rose 2013 Villa Melnik, Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“, Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles, Продукти на Винарна Свищов, Сравнителна видео дегустация на рубин и пинотаж, Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции, Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино., Италианският списък, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, Syrah 2013 - Gulbanis Wine

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове