Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен

Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен

Снимка
На снимката: Експозициите на чуждестранни фирми на Международната селскостопанска изложба „Агра 2016“ са два пъти по-големи по площ в сравнение с миналата година.

Чуждестранни и български фирми показват по-силен интерес към тазгодишното издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и туризъм, който ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международен панаир Пловдив. Увеличени са значително и броят на фирмите, и ангажираните площи, макар до старта да остават двадесет дни. Според експерти това е още едно потвърждение на очакванията, че икономиката в България ще ускорява темповете си, след като постигна растеж от близо 3% през миналата година.

От седемте изложения, включени в мегафорума, най-голям е ръстът при Международната селскостопанска изложба „Агра“, Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ и Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех 2016“. Това показва, че представените в тях сектори са перспективни за бизнес и инвестиции.

Чуждестранното участие в „Агра 2016“ ще бъде много по-голямо в сравнение с миналата година. Ангажираните площи вече са два пъти повече. До момента броят на чуждите фирми е нараснал с 61%.
Същата тенденция се откроява и при „Винария“, където чуждестранните изложители вече са с 44% повече, а експозициите им се разширяват с 52%. Българските производители и дистрибутори не им отстъпват и също засилват своето присъствие. На изложбата се завръщат известни винарски изби, които не са участвали през последните 4-5 години.
Съществен подем отбелязва и „Фудтех“. Нейното тазгодишно издание ще бъде с много богата продуктова гама, покриваща всякакви видове храни, част от които ще бъдат демонстрирани за първи път на нашия пазар.
Заради засиления интерес към „Винария“ и „Фудтех“ както от чуждестранни, така и от български компании ще бъде разширен уникалният Град на виното, където съвместно се презентират вина, спиртни напитки, хранителни продукти и гурме кулинария. Той се оказа тесен да побере всички желаещи да се представят в него, затова площта му се увеличава, а широката палитра от експонати го превръща в зона за вкусови изкушения и наслади.

Мегафорумът за агробизнес, вино, храни и туризъм обхваща общо седем прояви, свързани със селското стопанство, винаната индустрия, хранителната промишленост и алтернативни форми на туризъм. В неговите рамки са също и следните изложби: „БиоАгра“, „Апи България“ - за пчеларство, „Хорека Пловдив“ - за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, и „Вкусовете на Италия“.

Инициативата стартира през миналата година и беше високо оценена от изложителите, затова сега ще се проведе в значително по-голям мащаб не само като размери, а и като разнообразие на демонстрираните иновации.
Промените привличат и повече гости от страната и чужбина. Вече има заявки за посещения на делови делегации и на групи специалисти от Украйна, Гърция, Турция, Македония и други държави. Очакват се над 30 000 посетители да разгледат мегафорума в Международен панаир Пловдив.Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Със силно международно участие започна конкурсът за Винария 2014, Продукти на Винарна Свищов, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Каква чаша да изберем ?, От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017, За Дефилето на младото вино и някои мисли за реколта 2014, Най-скъпите видове шампанско в света, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА – една история с вкус Варна, 21 – 23 април 2017, Какво всъщност е "натурално вино"?, Фестивал „Дефиле на младото вино” - предистория, Summer.Taste Просеко & Зехтин - празнувайте лятото!, Лятно предложение: две български розета от мавруд!, Винотерапия за красота, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда, Съпътстващата програма - WINE FEST BURGAS 2015 изложбен център "Флора", Времената, в които България се гордееше със своето вино, Събират мостри на български ракии за престижен световен конкурс, Брой 13 на DiVino Magazine е вече на пазара!, DiVino.Taste 2013, Cabernet Franc & Cebernet Sauvignon - Angel 2013 - Angelus Estate, Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза, Вино според характера, Винени бели сортове, Виното сваля килограми и освобождава от стреса, На път ли е Българското виното да влезе в червената книга със застрашени видове., Kera Tamara Chardonnay 2015 - Maryan Winery, Виното вече има свой дом в Бургас, Кои са лозаро-винарските райони в България?, София се превръща отново в столица на българското вино!, Riverside - Mavrud & Cabernet Sauvignon 2013 - Manastira Winery, Най-добрите храни-приятели на вино, Дефиле на младото вино 2016, Виното не вреди на бременността, Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, Тероар - еп.5

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове