Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион

VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион

meats

Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион и включва всички винопроизводители от региона на Мелник, Петрич и Сандански.

Тя е плод на обединените усилия на участващите винарни - тоест това е общ проект, който цели да стимулира туризма в региона като цяло.
Целта и е да запознае винолюбители и експерти с богатството на един от най-винените региони в България, Мелник, който присъства във всички световни енциклопедии на виното и е център за производство и търговия на вино от древни времена.

Освен с виното, картата цели да привлече български и чужди туристи към региона и с красивата природа и възможностите за разнообразна туристическа дейност: природен и приключенски туризъм, спа и балнео, обиколка на културните и исторически забележителности, поклоннически туризъм и др.
По принцип такива карти има във всеки световен винен регион, а най-накрая го има и в Мелнишкия край, който според нас е също толкова богат на винени традиции и освен висококачествено вино, предлага отлични условия за туризъм.

Включени са винарните, отворени за посещения и пригодени за винен туризъм: Вила Мелник, Орбелус,
Орбелия, Синтика, Рупел, Дамяница и Златен Рожен, както и други винопроизводители (някои от тях имат само лозя, а някои лозя и дегустационна зала): Свети Врач, Вила Илия, Виа Верде, Стримон, Мелнишка Ласка,
Градини и лозя Капатово, изба При Шестака, изба Хърсово, изба Ново Кономлади. Тоест общо 15 винопроизводителя в региона.
Освен това на картата има и други важни винени обекти като Музея на виното в Мелник, Кордопуловата къща, вино-бар Св. Врач и Wine Gallery (магазинът в Мелник, с най-пълната колекция от само най-доброто от местните производители).

meats

Картата представя и най-популярните и привлекателни природни, културни, исторически и религиозни забележителности: минералните извори в региона на угасналия вулкан Кожух, Рупите и храмът на баба Ванга, Златолист и църквата на преподобна Стойна, исторически и археологическите музеи в Мелник, Сандански и Петрич, възможности за спорт: колоездене и парапланеризъм в Беласица, планинарство и наблюдение на птици в Пирин, рафтинг по Струма.
Картата е двуезична и се разпространява безплатно - скоро ще бъде в някои от специализираните винени обекти, хотели, туристически центрове и турагенции.

Милица Зикатанова - Вила Мелник


За повече информация: https://www.facebook.com/groups/976651715741017/

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Американците пият повече италианско вино от самите италианци, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко, Electo Selection Cabernet Sauvignon 2012 Вила Любимец, Salty Hills 2012 - Black Sea Gold / Солените хълмове 2012 - Черноморско злато, Музеят на виното, Roze Wine Expo 2016 новото старо лице на българското вино, Сравнителна видео дегустация на рубин и пинотаж, Дефиле на младото вино 2014 - Програма и участници, Айсвайн или "Ледено вино", Аншоа, розмарин и вино – тайната на вечния живот?, Брад Пит показа лозята си във Франция, ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 - 7 май 2017, Американците пият повече италианско вино от самите италианци, Gulbanis Wine - Syrah 2011, Дом на виното в София, 4 Season winter 2013 Villa Yustina, Пекин става световна столица на виното през 2018 г., 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?, Как да съхраняваме виното, Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, Излезе брой 7 на DiVino Magazine!, Продадоха имението на Робин Уилямс за 18.1 млн. долара, Хайде на училище…по бира!, Кое вино подхожда най-много на зодията ви, Българско сирене за българско вино !, Expressions Misket & Muscat 2015 - Via Verde, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, Коркът остава във виното, Alexandra Estate Reserve Vintage 2011, Красимир Коев: Цената на виното няма да се увеличи заради дъждовете, Фестивал утвърждава Варна като гурме дестинация, Сравнителна видео дегустация на рубин и пинотаж

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове