Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион

VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион

meats

Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион и включва всички винопроизводители от региона на Мелник, Петрич и Сандански.

Тя е плод на обединените усилия на участващите винарни - тоест това е общ проект, който цели да стимулира туризма в региона като цяло.
Целта и е да запознае винолюбители и експерти с богатството на един от най-винените региони в България, Мелник, който присъства във всички световни енциклопедии на виното и е център за производство и търговия на вино от древни времена.

Освен с виното, картата цели да привлече български и чужди туристи към региона и с красивата природа и възможностите за разнообразна туристическа дейност: природен и приключенски туризъм, спа и балнео, обиколка на културните и исторически забележителности, поклоннически туризъм и др.
По принцип такива карти има във всеки световен винен регион, а най-накрая го има и в Мелнишкия край, който според нас е също толкова богат на винени традиции и освен висококачествено вино, предлага отлични условия за туризъм.

Включени са винарните, отворени за посещения и пригодени за винен туризъм: Вила Мелник, Орбелус,
Орбелия, Синтика, Рупел, Дамяница и Златен Рожен, както и други винопроизводители (някои от тях имат само лозя, а някои лозя и дегустационна зала): Свети Врач, Вила Илия, Виа Верде, Стримон, Мелнишка Ласка,
Градини и лозя Капатово, изба При Шестака, изба Хърсово, изба Ново Кономлади. Тоест общо 15 винопроизводителя в региона.
Освен това на картата има и други важни винени обекти като Музея на виното в Мелник, Кордопуловата къща, вино-бар Св. Врач и Wine Gallery (магазинът в Мелник, с най-пълната колекция от само най-доброто от местните производители).

meats

Картата представя и най-популярните и привлекателни природни, културни, исторически и религиозни забележителности: минералните извори в региона на угасналия вулкан Кожух, Рупите и храмът на баба Ванга, Златолист и църквата на преподобна Стойна, исторически и археологическите музеи в Мелник, Сандански и Петрич, възможности за спорт: колоездене и парапланеризъм в Беласица, планинарство и наблюдение на птици в Пирин, рафтинг по Струма.
Картата е двуезична и се разпространява безплатно - скоро ще бъде в някои от специализираните винени обекти, хотели, туристически центрове и турагенции.

Милица Зикатанова - Вила Мелник


За повече информация: https://www.facebook.com/groups/976651715741017/

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Традиционните храни и гурме деликатеси на Международната изложба „Фудтех 2018“, Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, Sense of Tears Dimyat 2013 - Maryan Winery, София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015, Виното като ритуал и религия, Тероар - еп.2, За пръв път в България бе представен Маутай, китайската национална напитка, Alexandra Estate Rose Mourvedre & Grenache 2015, Глювайн - вино срещу грип и простуда, Как да сервираме и консумираме бяло вино?, Машина превръща водата във вино за три дни, Най-добрите храни-приятели на вино, Колекция шампанско Armand de Briganc Dynastie за $500 000, Как ние възприемаме виното?, Оранжево вино - същност, производство и консумация, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Schalkenbosch Edenhof - Pinotage 2015, Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив, Melnik 55 - Logodaj Winery 2015, Над 200 претенденти се борят за наградите на изложбата „Винария“, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, Хайде на училище…по бира!, Тероар - еп.5, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Червено, бяло, розе, пенливо - кое вино е най-полезно, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, Десерти и сладки вина - неустоима комбинация, Българското вино – дар от тракийските богове, Микро дегустация на мега Пиемонте, Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура, България със 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles; близо 40 % от изпратените мостри са с награда, AplauZ - Rose 2013 Villa Melnik, Фалира доставчик на вино за милиардери

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове