Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион

VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион

meats

Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион и включва всички винопроизводители от региона на Мелник, Петрич и Сандански.

Тя е плод на обединените усилия на участващите винарни - тоест това е общ проект, който цели да стимулира туризма в региона като цяло.
Целта и е да запознае винолюбители и експерти с богатството на един от най-винените региони в България, Мелник, който присъства във всички световни енциклопедии на виното и е център за производство и търговия на вино от древни времена.

Освен с виното, картата цели да привлече български и чужди туристи към региона и с красивата природа и възможностите за разнообразна туристическа дейност: природен и приключенски туризъм, спа и балнео, обиколка на културните и исторически забележителности, поклоннически туризъм и др.
По принцип такива карти има във всеки световен винен регион, а най-накрая го има и в Мелнишкия край, който според нас е също толкова богат на винени традиции и освен висококачествено вино, предлага отлични условия за туризъм.

Включени са винарните, отворени за посещения и пригодени за винен туризъм: Вила Мелник, Орбелус,
Орбелия, Синтика, Рупел, Дамяница и Златен Рожен, както и други винопроизводители (някои от тях имат само лозя, а някои лозя и дегустационна зала): Свети Врач, Вила Илия, Виа Верде, Стримон, Мелнишка Ласка,
Градини и лозя Капатово, изба При Шестака, изба Хърсово, изба Ново Кономлади. Тоест общо 15 винопроизводителя в региона.
Освен това на картата има и други важни винени обекти като Музея на виното в Мелник, Кордопуловата къща, вино-бар Св. Врач и Wine Gallery (магазинът в Мелник, с най-пълната колекция от само най-доброто от местните производители).

meats

Картата представя и най-популярните и привлекателни природни, културни, исторически и религиозни забележителности: минералните извори в региона на угасналия вулкан Кожух, Рупите и храмът на баба Ванга, Златолист и църквата на преподобна Стойна, исторически и археологическите музеи в Мелник, Сандански и Петрич, възможности за спорт: колоездене и парапланеризъм в Беласица, планинарство и наблюдение на птици в Пирин, рафтинг по Струма.
Картата е двуезична и се разпространява безплатно - скоро ще бъде в някои от специализираните винени обекти, хотели, туристически центрове и турагенции.

Милица Зикатанова - Вила Мелник


За повече информация: https://www.facebook.com/groups/976651715741017/

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Как да бутилираме виното?, Cor Caroli Mavrud 2014 - Afuziv Winery, Да поговорим за вино и храна, Как да сготвим миди с вино, Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!, Aplauz Syrah Reserve 2011 - Villa Melnik, Todoroff Boutigue Rainbow Silver 2013, Пекин става световна столица на виното през 2018 г., Кино и вино на "София филм фест", Фестивал „Дефиле на младото вино” - предистория, Лятото и виното, Винен оптимизъм на Балканите, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Rose - 2016 Orbelia Winery, LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, България ще избира своя Сомелиер на 2015 година, Речник на дегустационните термини, 3 вина бяха отличени с престижния приз „Златен ритон“ в тазгодишния конкурс на „Винария“, Илиян Петракиев - Сомелиер на 2016 годината, Вино и стил - еп.3, Брой 13 на DiVino Magazine е вече на пазара!, КАК ДА ОХЛАДИТЕ ВИНО ЗА 20 МИНУТИ, Революционно: ще отваряме коркова тапа без тирбушон!, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, В Израел ще пресъздадат виното на Исус, Slow Food гостува на DiVino.Taste, Винени бели сортове, Легендите за чукането с чаши, Alexandra Estate Reserve Vintage 2011, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Chardonnay Gorchivka 2013, С какво вино е подходящо да готвим, Американците пият повече италианско вино от самите италианци, Специалисти от над 50 страни в света проявяват интерес към България, Основни правила за етикет и протокол на масата

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове