Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион

VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион

meats

Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион и включва всички винопроизводители от региона на Мелник, Петрич и Сандански.

Тя е плод на обединените усилия на участващите винарни - тоест това е общ проект, който цели да стимулира туризма в региона като цяло.
Целта и е да запознае винолюбители и експерти с богатството на един от най-винените региони в България, Мелник, който присъства във всички световни енциклопедии на виното и е център за производство и търговия на вино от древни времена.

Освен с виното, картата цели да привлече български и чужди туристи към региона и с красивата природа и възможностите за разнообразна туристическа дейност: природен и приключенски туризъм, спа и балнео, обиколка на културните и исторически забележителности, поклоннически туризъм и др.
По принцип такива карти има във всеки световен винен регион, а най-накрая го има и в Мелнишкия край, който според нас е също толкова богат на винени традиции и освен висококачествено вино, предлага отлични условия за туризъм.

Включени са винарните, отворени за посещения и пригодени за винен туризъм: Вила Мелник, Орбелус,
Орбелия, Синтика, Рупел, Дамяница и Златен Рожен, както и други винопроизводители (някои от тях имат само лозя, а някои лозя и дегустационна зала): Свети Врач, Вила Илия, Виа Верде, Стримон, Мелнишка Ласка,
Градини и лозя Капатово, изба При Шестака, изба Хърсово, изба Ново Кономлади. Тоест общо 15 винопроизводителя в региона.
Освен това на картата има и други важни винени обекти като Музея на виното в Мелник, Кордопуловата къща, вино-бар Св. Врач и Wine Gallery (магазинът в Мелник, с най-пълната колекция от само най-доброто от местните производители).

meats

Картата представя и най-популярните и привлекателни природни, културни, исторически и религиозни забележителности: минералните извори в региона на угасналия вулкан Кожух, Рупите и храмът на баба Ванга, Златолист и църквата на преподобна Стойна, исторически и археологическите музеи в Мелник, Сандански и Петрич, възможности за спорт: колоездене и парапланеризъм в Беласица, планинарство и наблюдение на птици в Пирин, рафтинг по Струма.
Картата е двуезична и се разпространява безплатно - скоро ще бъде в някои от специализираните винени обекти, хотели, туристически центрове и турагенции.

Милица Зикатанова - Вила Мелник


За повече информация: https://www.facebook.com/groups/976651715741017/

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Villa Melnik, Кратък урок за ароматите във виното, Продукти на Вила Мелник: „Villa Melnik”, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Канадец прави вино от домати, Cor Caroli Mavrud 2014 - Afuziv Winery, Вино и красота на Августиада 2016, Вино и красота на Августиада 2016, Натюрморт за начинаещи дегустатори, Тера Тангра - Black Label, Най-популярните бели вина, Истинското вино - бариера пред рака!, Вили Гълабова - за българското вино, културата на виното и домакинството на Пловдив през 2016 на CMB., Slow Food гостува на DiVino.Taste, Бургаски Винен Фестивал 2016 Карта / Wine Fest Burgas 2016 map, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, Хиляди литри вино се изляха за традиционната „битка на виното” в Испания, Пино ноар и деликатеси, Най-популярните бели вина, Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg, Bergule - Розе Мелник 55 2012 Вила Мелник, Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste, Как да се насладим на истинското вино, Излезе новото издание на „Дегустацията, или как да опознаем виното“, 7-те грешки, които любителите на виното правят най-често, Акценти в програмата на DiVino.Taste 2014: вината от северното поречие на Рона, Discover.Vino World представя: вината от Италия и Франция на българския пазар, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, Най-добрите храни-приятели на вино, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА гр. Варна 2015, 15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015", Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50, Rose - Bratya Daskalovi 2015, Дефиле на младото вино 2014 - Програма и участници

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове