Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Канадец прави вино от домати

Канадец прави вино от домати

СПОДЕЛИ


Доматите ставали за вино – това упорито доказва Паскал Миш в Канада, дори се е сдобил със съответните документи, за да произведе своето “OMERTO”.40-годишният Паскал Миш е белгиец по произход и за трета поредна година предлага в Канада и САЩ новия си продукт – вино от домати. Той твърди, че напитката със златист цвят и прекрасен букет от аромати, е истинско вино и по нищо не отстъпва на еликсира от грозде, с който сме свикнали, съобщава novinar.bgКанадските любители на виното са първите, които имат късмета да го опитат. Тази година Паскал очаква с нетърпение да узрее реколтата в неговото “лозе” от 6200 стръка специални сортове домати, за да пусне на пазара поредната партида. За изминалите 2 години той е пласирал 65 000 бутилки от своето доматено вино “OMERTO”.

 Месарят от Белгия Паскал Миш се премества в Квебек, Канада преди 9 години. Желанието му да изпълни мечтата на своя прадядо се осъществява след доста усилия. Той прави дори невъзможното, за да убеди бюрократите, че доматите са плод, а не зеленчук и от тях е възможно да се произвежда алкохол, за да получи разрешително за производство и продажба. Както рекламира на своя сайт, тайната рецепта на доматеното вино се пази в семейството му вече 4 поколения.Изобретена е от неговия прадядо Омер и затова виното носи неговото име “ОМЕРТО”. Виното се прави по класическата технология, както и от грозде. След като отлежи 9 месеца, то вече няма никакъв доматен привкус и дори опитни сомелиери се затрудняват да го определят.Към необикновеното вино от домати има интерес, твърди Паскал. Той предлага своя продукт в няколко магазина в Квебек на символичните 35$ за бутилка. Мечтае да завладее и пазарите на Стария континент, но едва ли – дори и у нас по закон “вино” се нарича напитката от грозде, а домата ядем на салата.

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, Футуристичен винен бутик, Как да се ориентираме на винения пазар, Технология за производство на червено вино, Cabernet Franc & Cebernet Sauvignon - Angel 2013 - Angelus Estate, Bergule - Розе Мелник 55 2012 Вила Мелник, Гроздовите семки са извор на здраве, Три български червени вина за края на лятото, За осми път Rose Wine Expo събира розовите вина на България, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, “Yes Chef“ - „Една от великите кулинарни истории на нашето време.“, За осми път Rose Wine Expo събира розовите вина на България, Най-скъпо продадените вина в света, Винени червени сортове, Merlot 2014 - Gulbanis Wine, 6-ото издание на DiVino.Taste приключи, но приятните спомени остават задълго, Кулинарни предизвикателства на фестивала „Вино и храна“, Депардийо пиел по 14 бутилки вино на ден, Пийте вино Вестерос, като любимите си герои от "Game Of Thrones", Вкусът на българското вино преди и сега – какво се промени?, Хит в Дубай: Безалкохолно вино с 24-каратово злато, Яна Петкова: Един живот не стига за хубавото вино, Новият брой 19 на DiVino Magazine e посветен на винените конкурси, Маутай байджо – китайска наслада с изискан вкус, ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО, Villa Bassarea Chardonnay 2015, Вино и стил - еп.6, Нова книга от издателство Гурме - Сладка теорема, ПОТЕНЦИАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ И ВИНОПРОИЗВОДСТВО Е ОГРОМЕН е мнението на чуждестранни и български дегустатори в Concours Mondial de Bruxelles 2016, Cabernet Sauvignon 2015 - Spiritus Sanctus, 4 Seasons Summer Gewurztraminer - 2015 Villa Yustina, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, В салона на виното за 15-и път

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове