Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ

Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ

Снимка winebg.info

София, 10 декември 2015 г. България като домакин на световния винен конкурс, Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе през април 2016 г. в Пловдив, представят днес на официално събитие във Вашингтон, САЩ. То се организира от Concours Mondial de Bruxelles, „Пробежекс“ и българското посолство в САЩ.

На събитието ще присъстват официални лица от американските власти, представители на неправителсвения сектор във виното и винения туризъм, подбрани специализирани магазини, които предлагат и българско вино, вносители, дистрибутори.
България е представена от няколко изби: „Беса Валей“, „Едоардо Миролио“, „Катаржина Естейт“, „Винзавод Асеновград“, „Шато Бургозоне“, „Боровица“, Château Vini, „Домейн Бойар“ , Todoroff, „Вила Ямбол“, „Карабунар“ и др.

Инициативата е част от програма на Concours Mondial de Bruxelles за популяризиране на страната ни в чужбина като винена дестинация. На 8 декември 2015 г. вина от 4 български изби („Беса Валей“, „Винзавод Асеновград“, „Бургозоне“ и „Домейн Бойар“) дегустираха на официален обяд над 20 от най-влиятелните винени журналисти в Ню Йорк.


Снимка winebg.info

Concours Mondial de Bruxelles има над 20-годишна история. През 2016 г. той ще се проведе в Пловдив. България е предпочетена за домакин в надпревара с известни винарски страни. „16 български винарски изби вече са заявили участие в конкурсната програма през април догодина“, коментират от „Пробежекс“ и допълват, че очакват броят на българските винарски изби, които ще участват в надпреварата, да надхвърли 20. Над 320 професионални съдии (енолози, сомелиери, винени журналисти, купувачи и вносители на вино) от 52 националности ще дегустират и оценяват над 9000 вина от 55 държави в „града на тепетата“.

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles е от 28-ви април до 1-ви май 2016 г.и се организира от „Пробежекс“, в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Нациионалната лозаро-винарска камара.


Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, Merlot 2014 - Gulbanis Wine, Какво е Малолактичната ферментация ?, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, Sense of Tears rose 2015 - Maryan Winery, Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste, Новото лице на испанското вино, Виното като любовник, Bergule – Chardonney & Viognier 2012, Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, Кое вино подхожда най-много на зодията ви, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine, Four Friends Chardonnay 2013, Bergule Viognier 2012 - Villa Melnik, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Вино и стил - еп.2, Как да съхраним своето вино?, Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, Какво е тероар ?, Santa Maria - Cabernet Sauvignon & Petit Verdot & Merlot 2012, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Alexandra Estate Reserve Vintage 2011, Хайде на училище…по бира!, За първи път на DiVino.Taste: вината на изложителите ще могат да се купуват, Какво е съдържанието на виното?, Класически картини пресъздадени с вино, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Zitara Sauvignon Blanc "Four Friends" 2014, ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО, Класически картини пресъздадени с вино, Виното като любовник, Ден на виното и любовта 14 февруари

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове