Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Седмото издание на „Дефиле на младото вино” 23 - 29 ноември 2015 Пловдив

Седмото издание на „Дефиле на младото вино” 23 - 29 ноември 2015 Пловдив

Седмото издание на едно от най-масовите и важни събития за винен туризъм в страната - фестивалът „Дефиле на младото вино” ще се проведе в последната седмица на месец ноември в град Пловдив. Поредица от дегустации, съпроводени с лекции, както и богата културна програма са подготвили организаторите от Съвет по туризъм – Пловдив.

Посетителите на традиционното изложение на млади български вина ще могат да се насладят на вино от последната реколта на 26 водещи винопроизводителя от цялата страна. Te ще представят своите млади вина в неповторимата атмосфера на 12 емблематични места в Стария град, сред които къщи, ресторанти и открити площи. В голяма част от обектите ще бъде предлагана специално приготвена храна за дегустациите, участие във фестивала ще вземат и производителите на мед със своята екологична продукция .

meatsmeatsmeatsОфициалното откриване на „Дефиле на младото вино” е в петък (27ми ноември) от 13:00 часа когато ще тръгне традиционното Дионисиево шествие от площада пред Общината към Стария град, съпровождано от ансамбъл „Тракия”.

meatsmeatsmeats


Символичният старт на консумацията на младо вино ще бъде дадена по традиция с отваряне на „Бъчвата на младото вино“, която е предоставена от миналогодишния носител на златното отличие – ВИ „Вила Юстина”. Петък, събота и неделя дегустациите ще започват в 11 часа и продължават до 18.30 часа.

Празниците, посветени на виното започват още от понеделник, 23 ти ноември, когато се открива културната програма, предшестваща дегустациите, наречена „Дни на младото вино”. Тя ще представи атрактивни събития като спектакли, танцови атракции и лекции и дегустации, всички те със свободен вход за посетители. За пръв път в рамките на „Дните на младото вино“ се организира винен тур с музика на живо, по време на който в избрани клубове в Пловдив, посетителите ще могат да дегустират вина, под музикалния съпровод на разработен за събитието джаз репертоар с фолклорни елементи, изпълняван на китара и гъдулка от музикантите Добромир Велев и Богдан Ганев.

Акцент в програмата тази година е и специално създаденият за „Дефиле на младото вино“ спектакъл на огъня и танца „Легенди за виното“, който пловдивчани и гостите на града ще могат да видят на 26 ноември от 19.00 часа на Римски стадион. Артистите от Театър на огъня и сенките "Fireter" ще разкажат една древна легенда за Ампелос, любимия Сатир на бог Дионис, използвайки красотата на огъня и светлината.

meatsmeatsmeats

Наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина, съгласно регламента определен от дегустационната комисия, ще бъдат връчени по време на „Вечер на майсторите на виното”, която ще се състои на 28ми ноември.

Посещение на тазгодишното издание на фестивала „Дефиле на младото вино“ е включено в програмата на участниците в Седмата международна среща на туроператорите, която ще се проведе в Пловдив по същото време. Това дава възможност за международна реклама на събитието като част от националния туристически календар и популяризиране на младото българско вино като продукт от национално значение..

„Дефиле на младото вино“ се оганизира от Съвет по туризъм - Пловдив и Община Пловдив в активно сътрудничество с Националната лозаро-винарска камара, ОИ „Старинен Пловдив”, ОП „Туризъм”- Пловдив, Сол Комюникейшънс ЕООД, Фондация „Пловдив 2019”, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетеринг-фирми, производителите на сувенири и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града. Официални спонсори са: Кривицки и Сие, Обединена Българска Банка, „Техно Акташ” АД, „Актуал Индъстис” ООД, „П и М Консултинг” АД, БАСФ АД. Партньори на събитието са ресторант „Чили” и Вода „Клисура”.


meats

Текст: trakiatour.com
Снимки: Фестивал "ДЕФИЛЕ НА МЛАДОТО ВИНО"

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Кой пие най-много вино по света, Orange wine 2015 - Villa Melnik, Lenea Rose 2016 - Domain Marash, Как да си гледате на… вино?, Винен уикенд 2013, Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор, Zitara Rose Mourvedre & Grenache 2015 - Four Friends, Zitara Sauvignon Blanc "Four Friends" 2014, Дегустация: златното шардоне на България, Tamianka - 2016 Rupel Winery, Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, Бутилките от вино в двора и градината, Merlot 2014 - Gulbanis Wine, Един ден в Града на Виното, 35 оригинални етикети за вино, Вино и стил - еп.2, Odrysia Gris 2015 - Arcadia Vineyards, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2011 Вила мелник, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Фотогалерия: Най-добрите розета бяха отличени за трети път, Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, Pagane Rose Syrah 2014 - Villa Lyubimets, Златните ритони от „Винария 2016“ представи на специална дегустация сомелиер No 1 на България за 2012 година Вихрен Велков, Как да бутилираме виното?, Бяло вино и риба?, Продукти Винарска изба Манастира, Хиляди литри вино се изляха за традиционната „битка на виното” в Испания, Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Хит в Дубай: Безалкохолно вино с 24-каратово злато, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове