Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Седмото издание на „Дефиле на младото вино” 23 - 29 ноември 2015 Пловдив

Седмото издание на „Дефиле на младото вино” 23 - 29 ноември 2015 Пловдив

Седмото издание на едно от най-масовите и важни събития за винен туризъм в страната - фестивалът „Дефиле на младото вино” ще се проведе в последната седмица на месец ноември в град Пловдив. Поредица от дегустации, съпроводени с лекции, както и богата културна програма са подготвили организаторите от Съвет по туризъм – Пловдив.

Посетителите на традиционното изложение на млади български вина ще могат да се насладят на вино от последната реколта на 26 водещи винопроизводителя от цялата страна. Te ще представят своите млади вина в неповторимата атмосфера на 12 емблематични места в Стария град, сред които къщи, ресторанти и открити площи. В голяма част от обектите ще бъде предлагана специално приготвена храна за дегустациите, участие във фестивала ще вземат и производителите на мед със своята екологична продукция .

meatsmeatsmeatsОфициалното откриване на „Дефиле на младото вино” е в петък (27ми ноември) от 13:00 часа когато ще тръгне традиционното Дионисиево шествие от площада пред Общината към Стария град, съпровождано от ансамбъл „Тракия”.

meatsmeatsmeats


Символичният старт на консумацията на младо вино ще бъде дадена по традиция с отваряне на „Бъчвата на младото вино“, която е предоставена от миналогодишния носител на златното отличие – ВИ „Вила Юстина”. Петък, събота и неделя дегустациите ще започват в 11 часа и продължават до 18.30 часа.

Празниците, посветени на виното започват още от понеделник, 23 ти ноември, когато се открива културната програма, предшестваща дегустациите, наречена „Дни на младото вино”. Тя ще представи атрактивни събития като спектакли, танцови атракции и лекции и дегустации, всички те със свободен вход за посетители. За пръв път в рамките на „Дните на младото вино“ се организира винен тур с музика на живо, по време на който в избрани клубове в Пловдив, посетителите ще могат да дегустират вина, под музикалния съпровод на разработен за събитието джаз репертоар с фолклорни елементи, изпълняван на китара и гъдулка от музикантите Добромир Велев и Богдан Ганев.

Акцент в програмата тази година е и специално създаденият за „Дефиле на младото вино“ спектакъл на огъня и танца „Легенди за виното“, който пловдивчани и гостите на града ще могат да видят на 26 ноември от 19.00 часа на Римски стадион. Артистите от Театър на огъня и сенките "Fireter" ще разкажат една древна легенда за Ампелос, любимия Сатир на бог Дионис, използвайки красотата на огъня и светлината.

meatsmeatsmeats

Наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина, съгласно регламента определен от дегустационната комисия, ще бъдат връчени по време на „Вечер на майсторите на виното”, която ще се състои на 28ми ноември.

Посещение на тазгодишното издание на фестивала „Дефиле на младото вино“ е включено в програмата на участниците в Седмата международна среща на туроператорите, която ще се проведе в Пловдив по същото време. Това дава възможност за международна реклама на събитието като част от националния туристически календар и популяризиране на младото българско вино като продукт от национално значение..

„Дефиле на младото вино“ се оганизира от Съвет по туризъм - Пловдив и Община Пловдив в активно сътрудничество с Националната лозаро-винарска камара, ОИ „Старинен Пловдив”, ОП „Туризъм”- Пловдив, Сол Комюникейшънс ЕООД, Фондация „Пловдив 2019”, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетеринг-фирми, производителите на сувенири и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града. Официални спонсори са: Кривицки и Сие, Обединена Българска Банка, „Техно Акташ” АД, „Актуал Индъстис” ООД, „П и М Консултинг” АД, БАСФ АД. Партньори на събитието са ресторант „Чили” и Вода „Клисура”.


meats

Текст: trakiatour.com
Снимки: Фестивал "ДЕФИЛЕ НА МЛАДОТО ВИНО"

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Наградиха победителите от два световни конкурса: Concours Mondial и Spirits Selection 2017, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, Вълшебното вино Малбек, Discover.Vino представя специалните вина!, Как да сготвим миди с вино, Правят град на виното, Lenea Rose 2016 - Domain Marash, Въведение в сомелиерството с Йордан Кирилчев и Благой Кузмански, Белите блендове на България - игра на въображението, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Vestibule Wine Ambassador, Защо да изберем българското вино ?, Депардийо пиел по 14 бутилки вино на ден, DiVino.Taste отново представя най-доброто от българското вино!, Енолог на годината 2015, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Как да разберем “Натуралните вина”, Рекорден брой изложители във ВИНАРИЯ 2015, Sense of Tears Dimyat 2013 - Maryan Winery, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, Микро дегустация на мега Пиемонте, Гроздовите семки са извор на здраве, Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde, БАТА АГРО 2017 - Стара Загора, 5 основни етапа за начинаещи винолюбители ПРЕДИ дегустация, Съпътстващата програма - WINE FEST BURGAS 2015 изложбен център "Флора", Участници - Сомелиер на годината 2017, “Tирбушон” от бъдещето, 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?, Топ 5 на най-големите производители на вино в света, Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Какво ще опитате на WiFo, DiVino.Taste 2017 представя прочути винарски региони

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове