Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015

София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015

Снимка winebg.info

Петото издание на най-голямото винено събитие в България е вече в историята. Остават обаче положителните емоции и приятните спомени от срещите с производителите на модерното българско вино по време на DiVino.Taste 2015. Представители на повече от 65 изби показаха най-доброто от своята продукция, а посетителите имаха възможност да опитат над 450 вина.
За втора поредна година DiVino.Taste се проведе в рамките на три дни и посрещна най-много посетители от създаването си през 2011 година. Близо 6 000 души дойдоха в зала 3 на НДК в София, за да се уверят, че българското вино има голям потенциал. Зад всеки щанд хората, които създават модерното българско вино разказваха за концепцията и философията на отделните вина.

Снимка winebg.info

За изминалите четири издания, DiVino.Taste успя да се наложи като витрината на съвременното българско вино. Освен място за представяне и дегустация на качествените вина от България, DiVino.Taste предлага всяка година богата програма от майсторски класове и свободни лекции. На тазгодишното издание Фернандо Кардеса Кабрера представи едни от най-емблематичните вина от Испания –тези от Херес. Микаел Фалкман пренесе българската публика в Шампан, за да разкрие тайните на пенливите вина Taittinger. За неизследваните винени територии на съседните балкански страни разказа Ирина Софранова, а Вили Гълъбова направи ретроспекция на реколта 2009 в България. Стефанос Кундурас открехна вратата към необятния свят на гръцкото вино с дегустация на 10 вина от традиционни за южната ни съседка сортове. В последния ден Юлия Костадинова представи 10-те най-добри вина за 2014, които DiVino определи в началото на тази година.

Снимка winebg.info

Един от най-забележителните гости на DiVino.Taste 2015 беше Емил Минев, най-изявеният български шеф готвач извън пределите на страната. Той пристигна в София, за да преобрази някои от българските тероарни продукти във впечатляващо шестстепенно дегустационно меню, съчетано със седем български вина. Пред публиката на DiVino.Taste той представи и своето виждане за тероарното готвене.
Снимка winebg.info

Успешното провеждане на DiVino.Taste 2015 нямаше да е възможно без чудесно свършената работа на приятелите ни от Cult Gourmet Catering, които се погрижиха да осигурят максимално комфортна атмосфера за всички изложители. Любопитен факт е, че за трите дни на DiVino.Taste са измити повече от 50 000 чаши. За охлаждане на вината бяха използвани близо 2 тона лед!

Показателен за огромния интерес към българските вина е фактът, че на щанда на партньорите ни от Casavino виното се е продавало със скорост от 1.33 бутилки в минута!

Следващото, 6-о издание, на DiVino.Taste ще се проведе от 18 до 20 ноември 2016 г.!

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Едно фино, моля!, Защо виното се съхранява в бъчви?, Приятели и посланици на българското виното в Лондон, "Аромати от сърцето на дома" на Йоана, Най-скъпо продаденото бяло вино, Рекордно слаба реколта очакват в Европа, Компоненти на дегустацията III: Вкусът, София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015, ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, Aplauz Syrah Reserve 2011 - Villa Melnik, Операция на Европол срещу мрежа за фалшиви вина от Romanee-Conti, WiFo – да поговорим за вино и храна, Винотерапия за красота, Дефиле на младото вино 2016, Винените курсове на Midalidare Rock in the wine valley, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Aureos Rose Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, Discover.Vino Южна Америка – 08 октомври 2015, DiVino.Taste 2017 представя прочути винарски региони, Наградиха победителите от два световни конкурса: Concours Mondial и Spirits Selection 2017, За пръв път на български език световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел от издателство Gourmet Publishing, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016, Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg, Защо чашата има значение, VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион, Alexandra Estate Reserve Vintage 2011, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, 24 уникални подаръка за любителите на вино, Варна е на второ място по консумация на вино след София, Сира в бутилката, Виното помага и на бъбреците, Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове