Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите

DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите

Снимка divino

По традиция, най-големият форум на българското вино предлага богата съпъстваща програма. За тазгодишното си издание, DiVino.Taste поглежда към огромното винено разнообразие на съседните страни от Балканите. Тази част на Европа изобилства от сортове и стилове, а от съчетанието на древни традиции с модерни тенденции се получават изключителни интересни вина. По време на майсторския клас Виненият вкус на Балканите: неоткрити тероари Ирина Софранова ще ни запознае с много неизследвани територии и тайни за земята, която всички си мислим, че познаваме.

Снимка divino
Историята на гръцкото вино е бурна като историята на народа, обитавал земите на днешната ни южна съседка. Хилядолетна традиция, голямо тероарно и стилово разнообразие и сериозно развитие през последните десетилетия – така най-кратко може да се опише съвременно винопроизводство в слънчева Гърция. Страната предлага и огромно изобилие от сортове – близо 300!

Снимка divino
Макар и само на няколко часа път с автомобил от големите ни градове, гръцките винарски райони все още остават слабо познати за българската публика. А наистина заслужават внимание! Благодарение на цяло едно поколение млади енолози, получили образованието си във Франция и Калифорния, гръцкото винопроизводство направи голяма крачка напред. За да представи огромните възможности пред винарството в Гърция, за DiVino.Taste 2015 в София пристига професорът по лозарство Стефанос Кундурас. С дегустация на 10 от най-интересните гръцки сортове той ще покаже как изглежда съвременното гръцко вино.

Снимка divino
Петото издание на DiVino.Taste ще се проведе от 20 до 22 ноември, в НДК София. Билети за изложбената част и майсторските класове се предлагат онлайн в магазин Vintageclub. Пълната програма на DiVino.Taste 2015 може да намерите на 2015taste.divino.bg/.


Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Какво е тероар ?, Как да разчетеш етикета на шампанското, Виното вече има свой дом в Бургас, Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!, Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, Да отслабнем с вино!, Винарска изба Марян, Alexandra Estate Reserve Vintage 2011, Spancha Sangiovese & Merlot & Cabernet Sauvignion 2016 - Rupel Winery, В Израел ще пресъздадат виното на Исус, България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”, За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: Енигма, Произходът има значение, За Дефилето на младото вино и някои мисли за реколта 2014, Няколко интересни и неочаквано добри комбинации с червено вино, Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Най-скъпо продадените вина в света, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, Наградиха победителите от „Световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, BIWC 2015 участници, Какво не знаем за червените вина, Наградиха победителите от два световни конкурса: Concours Mondial и Spirits Selection 2017, Най-скъпите видове шампанско в света, Хайде на училище…по бира!, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области, Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Оцетът на милиардера от Бенджамин Уолъс, Петият юбилеен Балкански винен конкурс и фестивал 2016 стартира с много силна програма, Тера Тангра - Black Label, Вино и красота на Августиада 2016, Rose - Cabernet Sauvignon 2015 - TOHUN Winery, Spancha Sangiovese 2016 - Rupel Winery

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове