Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите

DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите

Снимка divino

По традиция, най-големият форум на българското вино предлага богата съпъстваща програма. За тазгодишното си издание, DiVino.Taste поглежда към огромното винено разнообразие на съседните страни от Балканите. Тази част на Европа изобилства от сортове и стилове, а от съчетанието на древни традиции с модерни тенденции се получават изключителни интересни вина. По време на майсторския клас Виненият вкус на Балканите: неоткрити тероари Ирина Софранова ще ни запознае с много неизследвани територии и тайни за земята, която всички си мислим, че познаваме.

Снимка divino
Историята на гръцкото вино е бурна като историята на народа, обитавал земите на днешната ни южна съседка. Хилядолетна традиция, голямо тероарно и стилово разнообразие и сериозно развитие през последните десетилетия – така най-кратко може да се опише съвременно винопроизводство в слънчева Гърция. Страната предлага и огромно изобилие от сортове – близо 300!

Снимка divino
Макар и само на няколко часа път с автомобил от големите ни градове, гръцките винарски райони все още остават слабо познати за българската публика. А наистина заслужават внимание! Благодарение на цяло едно поколение млади енолози, получили образованието си във Франция и Калифорния, гръцкото винопроизводство направи голяма крачка напред. За да представи огромните възможности пред винарството в Гърция, за DiVino.Taste 2015 в София пристига професорът по лозарство Стефанос Кундурас. С дегустация на 10 от най-интересните гръцки сортове той ще покаже как изглежда съвременното гръцко вино.

Снимка divino
Петото издание на DiVino.Taste ще се проведе от 20 до 22 ноември, в НДК София. Билети за изложбената част и майсторските класове се предлагат онлайн в магазин Vintageclub. Пълната програма на DiVino.Taste 2015 може да намерите на 2015taste.divino.bg/.


Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Топ 5 на най-големите производители на вино в света, Виното издава характера на човека, Броени дни остават до откриването на IV Фестивал на виното Бургас, Броени дни остават до откриването на IV Фестивал на виното Бургас, Каталог на българското вино 2013, Българското вино: по-малко, по-добро, по-скъпо, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен, Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад", Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, Mundus Vini даде 14 медала на български вина на лятната дегустационна сесия, VINOAR - Organic Aronia, GastronomiX 2016, Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Тероар - еп.5, Три български червени вина за края на лятото, СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, Със силно международно участие започна конкурсът за Винария 2014, DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино, Легендите за чукането с чаши, Обзор на Августиада 2015, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Трифон Зарезан – празник на лозята и виното, Вино - цени и рекорди, От домашно вино може да пропееш, но и да ти прилошее, VIA VERDE, NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, Български совиньон блан, реколта 2012, Как да разчетеш етикета на шампанското, Rigid Elm Rose 2015 - Nisovo, Пластмасовите бутилки – предимства и недостатъци, Божоле нуво - 2016, Chardonnay Gorchivka 2013, „Последният пир“ възпява вкуса на манията

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове