Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Пътят към по-добро здраве – чаша червено вино

Пътят към по-добро здраве – чаша червено вино

СПОДЕЛИ

Снимка

Наистина ли червеното вино има способността да подобри здравето и да ни направи по-дълголетни? Според учените отговорът на този въпрос е „Да”.

Изследователи са установили, че флавоноидите в червеното вино благоприятстват за подобряването на имунитета ни. Флавоноидите са полезни благодарение на съдържащите се в тях вещества, които помагат на тялото да се пребори с алергии и вируси.

В огледалото се оглежда тялото, а във виното – душата

Червеното вино съдържа и антиоксиданти, които предпазват от ракови образования и сърдечно-съдови заболявания. Каберне Совиньон и Пино Ноар са сред вината, съдържащи висока концентрация на антиоксиданти и флавоноиди.
Червени вина от рода на Мерлото съдържат по-малко от вълшебните вещества, но повече от всички бели вина. Без да се прекалява, добавянето на чаша червено вино към дневната диета ще подобри значително здравето ви.

Още през 16-и век швейцарският учен Парцалез заявява: „Виното е храна, лекарство и отрова – всичко това е въпрос на доза”. Приемано в големи количества виното може да повлияе изключително негативно на здравето ви.

Снимка

Сърдечно-съдовият експерт професор Роджър Кордът е изучавал години ползите на червеното вино и влиянието му върху здравето ни. В книга си "The Wine Diet " той казва, че повечето от нас трябва да пият по една чаша червено вино всеки ден.

Пияни чаши

Кордър се е съсредоточил в изследването си предимно на „френския парадокс“ - той си е задавал въпроса защо французите имат по-нисък процент на сърдечно-съдови заболявания, въпреки че похапват доста мазнини. Експертът е съсредоточил изследванията си в югозападната част на Франция, където продължителността на живота е най-голяма. Професорът е открил, че там произвеждат много местни вина, които са богати на антиоксиданти. Това откритие го е довело до по-нататъшни изследвания на виното и неговите ползи.

Добавянето на чаша червено вино към менюто ви е добър начин да вдигнете тост за доброто здраве и дълголетието.

Източник: ladyzone.bg
Снимки: Thinkstock/Guliver Photos

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“, Пино Гриджо - с много лица, 3 причини да охладите червените вина през лятото и след това....., Пластмасовите бутилки – предимства и недостатъци, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, Wines of The Ages 2017 - Пловдив, Contour Rose 2014 - Изба Карабунар, ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА “СОМЕЛИЕР НА ГОДИНАТА 2018", Вино за вегетарианци…Хмм!?, Красимир Коев: Цената на виното няма да се увеличи заради дъждовете, Топ 10 за 2015 на Wine Spectator, Пресконференция - шести Балкански винен фестивал 2017, Schalkenbosch Edenhof - Pinotage 2015, Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, Как говори цветът на виното, Енолог на годината 2015, К7 Каберне Совиньон 2013 - Балар / K7 Cabernet Sauvignon 2013 Balar, Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, И замириса на..., Новите тенденции в света на храните и напитките показва Международен панаир Пловдив, Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс, Новата тенденция вина с нискоалкохолно съдържание, Етикети за вино / Wine labels, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Merlot & Syrah Резерва 2013 Four Friends, Домейн Менада, 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?, Търсете брой 18 на DiVino Magazine!, Melnik 55 - Logodaj Winery 2015, Как ние възприемаме виното?, Енолог на годината 2015, Големите чаши предизвикват обемна измама и водят до напиване, Bergule Chardonnay & Viognier 2013 Вила Мелник, За доброто вино - да се вслушаме във вътрешния ни глас, Бяло вино с месо? Естествено!

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове