Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Пътят към по-добро здраве – чаша червено вино

Пътят към по-добро здраве – чаша червено вино

СПОДЕЛИ

Снимка

Наистина ли червеното вино има способността да подобри здравето и да ни направи по-дълголетни? Според учените отговорът на този въпрос е „Да”.

Изследователи са установили, че флавоноидите в червеното вино благоприятстват за подобряването на имунитета ни. Флавоноидите са полезни благодарение на съдържащите се в тях вещества, които помагат на тялото да се пребори с алергии и вируси.

В огледалото се оглежда тялото, а във виното – душата

Червеното вино съдържа и антиоксиданти, които предпазват от ракови образования и сърдечно-съдови заболявания. Каберне Совиньон и Пино Ноар са сред вината, съдържащи висока концентрация на антиоксиданти и флавоноиди.
Червени вина от рода на Мерлото съдържат по-малко от вълшебните вещества, но повече от всички бели вина. Без да се прекалява, добавянето на чаша червено вино към дневната диета ще подобри значително здравето ви.

Още през 16-и век швейцарският учен Парцалез заявява: „Виното е храна, лекарство и отрова – всичко това е въпрос на доза”. Приемано в големи количества виното може да повлияе изключително негативно на здравето ви.

Снимка

Сърдечно-съдовият експерт професор Роджър Кордът е изучавал години ползите на червеното вино и влиянието му върху здравето ни. В книга си "The Wine Diet " той казва, че повечето от нас трябва да пият по една чаша червено вино всеки ден.

Пияни чаши

Кордър се е съсредоточил в изследването си предимно на „френския парадокс“ - той си е задавал въпроса защо французите имат по-нисък процент на сърдечно-съдови заболявания, въпреки че похапват доста мазнини. Експертът е съсредоточил изследванията си в югозападната част на Франция, където продължителността на живота е най-голяма. Професорът е открил, че там произвеждат много местни вина, които са богати на антиоксиданти. Това откритие го е довело до по-нататъшни изследвания на виното и неговите ползи.

Добавянето на чаша червено вино към менюто ви е добър начин да вдигнете тост за доброто здраве и дълголетието.

Източник: ladyzone.bg
Снимки: Thinkstock/Guliver Photos

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Вила Юстина, Odrysia Gris 2015 - Arcadia Vineyards, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, 120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград, 5 начина да подобрим вкуса на виното, Варна е на второ място по консумация на вино след София, Summer.Taste ПРОСЕКО И ЗЕХТИН – лятно, ароматно и вдъхновяващо, DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите, Levent Riesling 2015 - Rousse Winery, RUSALIi новата серия вина на Rupel Winery, Брад Пит показа лозята си във Франция, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Pure Pink Rose 2016 - Domaine Boyar, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното, Чушки със сирене - с какво вино да ги комбинираме?, Gulbanis Wine - Syrah 2011, Голямата пролетна дегустация - SPRING WINE TASTING, Дегустация на белгийски шоколад с български вина за първи път на ВИНАРИЯ 2017, България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, Обстановката променя вкуса на виното, Пет рецепти с червено вино, Bergule - Syrah & Viognier 2013 Вила Мелник, 11 романтични идеи за винен туризъм в България, Пресконференция - шести Балкански винен фестивал 2017, Rose Anita 2016 - Rupel Winery, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, И бялото вино е полезно за сърцето?, Виното намалява шансовете за забременяване, Продукти на "Домейн Менада" серия Черга, Essence - Marselan & Merlot 2011 Винарна "Малката Звезда", БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 - Майсторски клас на тема "Совиньон блан", Merul Rose 2015 - Rumelia Wine Cellar, Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове