Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино

За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на виноГлобалните винени запаси са достигнали най-ниските си нива за последното десетилетие. Това е заключението основното заключение в най-новия доклад на Rabobank.За първи път след много поредни години на свръхпредлагане винената индустрия се доближава до баланс между търсенето и предлагането. Променящите се обменни курсове продължават да оказват неравномерно влияние върху конкурентоспобността на отделните страни производители, а икономическите проблеми се отразяват сериозно на търсенето, се казва още в доклада.

В САЩ, проблемите на пазара за грозде продължават да оказват влияние: цените се покачиха драматично и накараха много винопроизводители да си подсигурят доставки или чрез сключване на атрактивни дългосрочни договори с лозари или чрез придобиване и разширяване на лозови масиви. Първоначалните информации показват, че тазгодишната реколта в Калифорния може да бъде над средната, което ще е добре добре дошло за много винопроизводители.

Реколтата в Австралия се очаква да e с 4% по-голяма спрямо миналата година. Този ръст се дължи до голяма степен на червените сортове, които успяха да се възстановят след дъждовния гроздобер на 2011. В Нова Зеландия, реколтата тази година спада с около 18%, като в Малбъро (откъдето идват 70% от новозеландското производството) количествата са още по-ограничени (-23%). В ЮАР се радват на количества доста над очакваното (+3,5%). В Аржентина, където лозята пострадаха едновременно от градушките и сушата, се отбелязва спад от 22% в сравнение с 2011.

Докладът на Rabobank прогнозира, че проблемите в еврозоната ще продължат и занапред да са определящи за глобалните пазари.

Източник: www.divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Още за “FACES”- официалното вино на световното по футбол в Бразилия, Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Международен панаир Пловдив ще е център на Световния винен конкурс, Четвърто издание на Фестивал на виното Бургас е от 28 до 30 юли, Как спретнали хитър номер на дегустатори на вино, Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза, Slow Food гостува на DiVino.Taste, Натюрморт за начинаещи дегустатори, ГРАДЪТ НА ВИНОТО СЕ РАЗРАСТВА И ПЕЧЕЛИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ФЕНОВЕ, Angel's Share Syrah 2016 - Midalidare Estate, Беса Валей, "Аромати от сърцето на дома" на Йоана, AplauZ Syrah 2010 - Villa Melnik, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Виното помага и на бъбреците, Българските местни сортове, Винарски изби в частни домове, Храни и напитки за туризма и съпътстваща индустрия - лято 2018, WiFo е първият форум за вино и храна, Дефиле "Вино и Гурме" 2016 / Wine and Gourmet Parade 2016, КАК ДА ОХЛАДИТЕ ВИНО ЗА 20 МИНУТИ, 24 медала за българските вина на Mundus Vini 2013, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Продукти на Spiritus Sanctus - Мускат Джиало, Вионие, Розе, Rubin 2013 - Santa Maria, Чушки със сирене - с какво вино да ги комбинираме?, Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел, Гръцката изба Сигалас от остров Санторини грабна Гранд Трофея на петото юбилейно издание на Балканския международен винен конкурс ( BIWC ) 2016, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Villa Melnik, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, Пловдив стана първия град с винен тур в България, Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино, Винен аромат от Асеновград, Вили Гълабова - за българското вино, културата на виното и домакинството на Пловдив през 2016 на CMB., Четвърто издание на Фестивал на виното Бургас е от 28 до 30 юли

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове