Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015

ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015

СПОДЕЛИ

Снимка winebg.info

За втора поредна година в Mорската градина в Бургас се проведе "Фестивал на виното" от 30 юли до 2 август 2015 г. Той бе организиран от Националната лозаро-винарска камара и фирма "Експо Тийм" ООД. Фестивалът се проведе с любезното съдействие и под егидата на Община Бургас и с подкрепата на Съюза на енолозите в България и Регионалната лозаро-винарска камара "Южно Черноморие".

Над 30 винопроизводители взеха участие в тазгодишното издание на Бургаския фестивал на виното. Палитра от разнообразни български и вносни вина задоволи и най-претенциозните вкусове.

Този път темата на фестивала беше „Совиньон блан“. Професионално жури оценява вината паралелно с потребителите. В конкурсите участваха 15 вина Совиньон блан.
Приза „Вино на Бургаския фестивал на виното 2015“, присъден от професионалното жури, спечели
новозеландският Совиньон блан Confidence 2014 на винарска изба Black Cottage. (код 13)

Снимка winebg.info
Златен медал и голям почетен диплом завоюваха:
ЕМ Sauvignon Blanc 2014 на ВИ „Едоардо Миролио“ (код 15) и Villa Marvela Sauvignon Blanc на „Черноморско злато“ АД (код 7)

Сребърен медал и почетен диплом бяха присъдени на:
Angelus Estate Sauvignon Blanc 2014 на ВИ „Анжелус естейт“ (код 9)
Angel Sauvignon Blanc 2014 на ВИ „Анжелус естейт“ (код 10)
Rigid Elm Sauvignon Blanc 2014 на „Винарски съюз“ АД (код 11)

Конкурс „Изборът на потребителя“ за вино Совиньон блан
Същите вина Совиньон блан бяха предложени за дегустация на потребителите в конкурс „Изборът на потребителя“, който се организира от Национална лозаро-винарска камара и асоциация „Активни потребители“.
Класирането:
Фаворит на близо 50% от потребителите е също новозеландският Совиньон блан Confidence 2014 винарска изба Black Cottage. (код 13)

Снимка winebg.info

На второ място е „Бергуле“ Совиньон блан 2013 на ВИ „Вила Мелник“ ООД (код 12 )
На трето място е Ятрус 2014 Совиньон блан 2014 на ВИ „Тера Тангра“ ООД (код 8)

Конкурс „Изборът на потребителите“
Червени вина
Първо място: Stallion Classic 2012 – Каберне фран, Саберне Совиньон, Сира и Мерло на ВИ „Анжелус естейт“ АД (код № 3)
Второ място: Villa Marvella Каберне фран 2013 на „Черноморско злато“ АД (код № 1)
Трето място: РОТО 2010 на „Тера Тангра“ ООД (код №7)

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Как да се ориентираме на винения пазар, ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА “СОМЕЛИЕР НА ГОДИНАТА 2018", Levent Riesling 2015 - Rousse Winery, Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, RUSALIi новата серия вина на Rupel Winery, С какви храни и ястия да поднесем Розе, Продукти Spirits Sanctus - Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира,, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, AplauZ - Merlot 2012 Villa Melnik, Храни за вино и вино за храната, Записването за участие в състезанието за титлата "Сомелиер на годината" приключи !, Белите блендове на България - игра на въображението, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, USB Wine - изтеглете вино направо от лозята!, DIVINO Guide Българските вина 2013 е вече на пазара, Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, 7-те грешки, които любителите на виното правят най-често, Грузинци правят вино в глинени съдове, заровени в земята, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, ПРОГРАМА НА 7-ИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ЕНОЛОГИЧЕН СЕМИНАР ЕНОФОРУМ БЪЛГАРИЯ 2016, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Панорамни снимки на винарски изби от цял свят, Gorchivka Rose Gabernet & Merlot 2013, ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018, Зеленчуци на скара - с бяло или червено вино?, Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”, “1000 км около София”, Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“, Santa Maria - Cabernet Sauvignon & Petit Verdot & Merlot 2012, Пекин става световна столица на виното през 2018 г., България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, Rigid Elm Rose 2015 - Nisovo, Фурор на био продуктите на „Вкусове от Италия 2018“, Има два вида жени, Ръст на изложителите на БАТА АГРО 2018

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове