Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Винарски изби » VIA VERDE

VIA VERDEБрандът VIA VERDE (в превод "Зелен път") се заражда в началото на 2013 г. В основата му е вярването, че най-добрият начин да бъдеш себе си и да изразяваш ценностите си, е чрез хармоничното взаимодействие с природата, защото тя е единствтеното съвършено нещо, от което можем да черпим вдъхновение и мъдрост. Запазеният знак – водното конче, символизира именно този стремеж към промяна в перспектива на себереализирането, промяна, която в същността си е умствено и емоционално съзряване и разбиране на дълбокия смисъл на живота. Воден от тези принципи през следващите две години, екипът на VIA VERDE възстановява с много труд и желание първите 80 дка лозя на един слънчев хълм, близо до град Сандански.

meats
Към момента отглеждат лозички от традиционни червени сортове Мерло, Каберне Совиньон, Сира и емблематичния Мелник 55, като с разширяването на лозовите масиви се планират нови насаждения с по-необичайни за района бели и червени сортове. В близост ще се ситуира и винарната, чийто строеж се очаква да започне през 2016 г. До изграждането и винифицирането се извършва в партньорство с колеги от района на гр. Сандански.

meats
През пролетта на 2015 г. VIA VERDE представя първата серия Debut, реколта 2014, в която е вложена идеята за силата на предизвикателството, за новото начало, за първите стъпки към постигане на личностния потенциал. Насочена е към хората, които имат смелостта да търсят, да ескпериментират и да се развиват. За тези, които умеят да намират вдъхновение в малките неща и правят смели стъпки към реализиране на големи идеи. Самото създаване на Debut е именно такава малка смела стъпка за екипа в развитието на бранда VIA VERDE.

В серията са представени две вина - червено и розе, които се отличават с елегантен вкус, приятен аромат и лятна свежест.Debut Rose ще Ви очарова с много фин аромат, с растителни акценти на зелена праскова, деликатни нотки на ягоди и изненадващо тропическо ухание на манго. Отличава се с елегантна свежест, сочно тяло и ефирен финал.
Препоръчва се да се сервира охладено до 9-11 градуса.
Алк % - 12,5%, Сорт: Каберне совиньон


Debut Red притежава красив рубиненочервен цвят, интересен нос с акценти на тютюнев лист и черен пипер, и свежо тяло с меки танини. Приятното усещане за зрял червен плод и атрактивният пикантен завършек ще ви завладеят още с първата глътка. Препоръчителната температура за сервиране е 12-15 градуса.
Алк % - 13,0% Сорт: Мелник 55, Сира, Мерло и Каберне совиньон


Вината са произведени в малки партиди от собствени лозови масиви на възраст до 6 години. Гроздето е внимателно селектирано и винифицирано по класическа технология, без допълнителни интервенции и подобрения, с цел да се разкрият специфичните характеристики на сортовете и тероара.


meats


През номеври 2015 г. Via Verde представят новата си серия Motif, реколта 2014.
“Мотивът” е това, което придава личностен смисъл на възприеманата действителност, той е взаимовръзката между физическото проявление и вложената идея. Той е отражение на ценностите и идеалите на човек в неговите действия, творения и интерпретации във всякаква форма, които ние наричаме „изкуство“.
От Via Verde виждат във всеки човек – творец , когато открие своя мотив и успее да го сподели.
„Motif”- две чистосортови вина, направени в лимитирани партиди от най-доброто грозде от реколта 2014 г. Вината са отлежавали 9 месеца в бъчви, за да развият своя уникален характер.

Снимка winebg.info


Контакти: „Виа Верде М“ ЕООД,
e-mail: viaverdem.ltd@gmail.com,
тел: +359 887 297 370
http://viaverde-m.com
https://www.facebook.com/viaverdem

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [3 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Винарна "Малката звезда", Gorchivka - Cabernet Sauvignon 2011 - Винарна Свищов, Cabernet Sauvignon 2003 - Rousse Winery, 10 интересни факта за виното, които трябва да знаете, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Какво е тероар ?, 3 - те най-скъпите вина !, Червено, бяло, розе, пенливо - кое вино е най-полезно, DiVino Guide Българските вина 2016 е в помощ на всеки любител на виното, Гроздовите семки са извор на здраве, Издателство ГУРМЕ Ви кани на премиера на готварската книга „Така би сготвила баба ти“ на Петър Стоянович, „Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing, Оригинални мебели от винени бутилки, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, Със силно международно участие започна конкурсът за Винария 2014, 7-те грешки, които любителите на виното правят най-често, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, Сира в бутилката, Sauvignon Blanc Barrel Fermented 2015 - Maryan Winery, WiFo – да поговорим за вино и храна, САЛОН НА ВИНОТО 2017, Queen Elena Cuvee 2012 Maryan Winery, DiVino.Taste 2013, Най-популярните червени вина, Български тероари, Rose 2014 - Santa Maria, Бяло вино и риба?, Среща с Георги Николов Сомелиер номер 1 за 2015 г., AplauZ Viognier 2013 - Villa Melnik, Riverside Мускат Отонел 2013 Винарска изба "Манастира", Нов върх за българското винопроизводство - 109 медала за български вина от Concours Mondial de Bruxelles, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Всички френски вина съдържат пестициди, Как да сервираме и консумираме бяло вино?

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове