Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015

БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015

СПОДЕЛИ

Заповядайте на Бургаския фестивал на виното и
вкусете най-добрите български вина


От 30 юли до 2 август в изложбен център "Флора"

За втора поредна година в Mорската градина в Бургас ще се проведе "Фестивал на виното" от 30 юли до 2 август 2015 г. Той е организиран от Националната лозаро-винарска камара и фирма "Експо Тийм" ООД. Фестивалът се провежда с любезното съдействие и под егидата на Община Бургас и с подкрепата на Съюза на енолозите в България и Регионалната лозаро-винарска камара "Южно Черноморие".

Второто издание на Бургаския фестивал на виното ще се проведе в новия изложбен център "Флора", в Морската градина на най-добрия град за живеене в страната и най-успешно развиващия се туристически регион у нас. Целта му е да популяризира качествата и разнообразието на българските вина сред бизнеса, жителите и гостите на Бургас и региона. Заедно с големите и известни в страната и по света български производители на вино свои отличени продукти ще представят и редица нови бутикови изби, които гостоприемно отварят врати за почитателите на виното. Посетителите ще имат възможност да дегустират и чуждестранни продукти, спечелили високи отличия на международни конкурси.

Очакват се над 50 винопроизводители да вземат участие в тазгодишното издание на Бургаския фестивал на виното. Палитра от разнообразни български и вносни вина ще задоволи и най-претенциозните вкусове. От 30 юли до 2 август в изложбен център "Флора", на брега на морето, жителите и гостите на Бургас ще могат да дегустират и закупят отличените продукти от Международния конкурс за вина и спиртни напитки "Винария" 2015.

Организаторите обяват 2015 г. за година на сорта Совиньон блан.
Майсторски класове на тази тема и дегустации на отбрани совиньони ще се организират по време на събитието. Потребители и професионалисти ще дегустират паралелно и ще излъчат свои фаворити на специално събитие - конкурс.
Традиционно организираният вече години наред от Националната лозаро-винарска камара и асоциация "Активни потребители" конкурс "Продукт на потребителя" ще даде възможност посетителите да определят най-добро според тях бяло, розе и червено вино.

Блиц-курсът "Магията на дегустацията", воден от италианския сомелиер Маурицио Ферери, ще гостува на Бургаския енофест.

Номинираните винарни в конкурса "Изба на годината - Винария 2015" ще предложат своето гостоприемство на почитателите на винарския туризъм.

Изба на годината от Винария 2015 - "Едоардо Миролио" ще представи своите най-добри серии вина, получили високите оценки на потребителите от страната и чужбина.


Още много и разнообразни събития и винени предизвикателства ще очакват посетителите и тази година от 30 юли до 2 август в изложбен център "Флора" в Бургас.СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Вино и стил - еп.6, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, Bergule – Mavrud 2011 Вила Мелник, Коркът остава във виното, Zitara Rose Mourvedre & Grenache 2015 - Four Friends, Да поговорим за вино и храна, Вино с марката Шалкенбош, Казанлък - столица на виното „Розе", TCHERGA 10* Red 2013 - Домейн Менада, С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан, Излезе брой 7 на DiVino Magazine!, Дървена бутилка пресъздава отлежаването в барик, Ден на виното на река Дунав, DiVino.Taste 2016 предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина, 10x - Въпрос на нос, Merlot 2013 - Dives Winery, Spancha Sangiovese 2016 - Rupel Winery, 55 са отличените български вина на DWWA 2016, Expressions Merlot & Syrah 2015 - Via Verde, Видеоурок: цветовете на виното, За бъчвите и виното, Bergule Chardonnay & Viognier 2013 Вила Мелник, Правят град на виното, Two Rivers Chardonnay Barrique 2014 - Gulbanis Wine, 10 яки вица за виното, с които винаги може да кажете НАЗДРАВЕ!, БАТА АГРО 2017 - Стара Загора, Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, Акценти в програмата на DiVino.Taste 2014: вината от северното поречие на Рона, Винотерапия за красота, Цените на виното по света, Оцетът на милиардера от Бенджамин Уолъс, Истинското вино - ловец на свободни радикали!, Телиш/Кастра Рубра, St-Rose La Grande Belezza 2016 - Alexandra Estate, Коркът остава във виното

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове