Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015

БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015

СПОДЕЛИ

Заповядайте на Бургаския фестивал на виното и
вкусете най-добрите български вина


От 30 юли до 2 август в изложбен център "Флора"

За втора поредна година в Mорската градина в Бургас ще се проведе "Фестивал на виното" от 30 юли до 2 август 2015 г. Той е организиран от Националната лозаро-винарска камара и фирма "Експо Тийм" ООД. Фестивалът се провежда с любезното съдействие и под егидата на Община Бургас и с подкрепата на Съюза на енолозите в България и Регионалната лозаро-винарска камара "Южно Черноморие".

Второто издание на Бургаския фестивал на виното ще се проведе в новия изложбен център "Флора", в Морската градина на най-добрия град за живеене в страната и най-успешно развиващия се туристически регион у нас. Целта му е да популяризира качествата и разнообразието на българските вина сред бизнеса, жителите и гостите на Бургас и региона. Заедно с големите и известни в страната и по света български производители на вино свои отличени продукти ще представят и редица нови бутикови изби, които гостоприемно отварят врати за почитателите на виното. Посетителите ще имат възможност да дегустират и чуждестранни продукти, спечелили високи отличия на международни конкурси.

Очакват се над 50 винопроизводители да вземат участие в тазгодишното издание на Бургаския фестивал на виното. Палитра от разнообразни български и вносни вина ще задоволи и най-претенциозните вкусове. От 30 юли до 2 август в изложбен център "Флора", на брега на морето, жителите и гостите на Бургас ще могат да дегустират и закупят отличените продукти от Международния конкурс за вина и спиртни напитки "Винария" 2015.

Организаторите обяват 2015 г. за година на сорта Совиньон блан.
Майсторски класове на тази тема и дегустации на отбрани совиньони ще се организират по време на събитието. Потребители и професионалисти ще дегустират паралелно и ще излъчат свои фаворити на специално събитие - конкурс.
Традиционно организираният вече години наред от Националната лозаро-винарска камара и асоциация "Активни потребители" конкурс "Продукт на потребителя" ще даде възможност посетителите да определят най-добро според тях бяло, розе и червено вино.

Блиц-курсът "Магията на дегустацията", воден от италианския сомелиер Маурицио Ферери, ще гостува на Бургаския енофест.

Номинираните винарни в конкурса "Изба на годината - Винария 2015" ще предложат своето гостоприемство на почитателите на винарския туризъм.

Изба на годината от Винария 2015 - "Едоардо Миролио" ще представи своите най-добри серии вина, получили високите оценки на потребителите от страната и чужбина.


Още много и разнообразни събития и винени предизвикателства ще очакват посетителите и тази година от 30 юли до 2 август в изложбен център "Флора" в Бургас.СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Пино ноар и деликатеси, Всичко, което трябва да знаете за розето, Започна обратното броене до DiVino.Taste 2016, Rose Angelica 2016 - Chateau Copsa, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Blanc Cuvee 2012 Villa Yustina / Вила Юстина, Creative wine arts - част 1, Гръцката изба Сигалас от остров Санторини грабна Гранд Трофея на петото юбилейно издание на Балканския международен винен конкурс ( BIWC ) 2016, Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона !, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, 16 класически шардонета от Шабли, Riverside 2015 - Manastira Winery, Soli Rose 2016 - Edoardo Miroglio, Вино и стил - еп.7, Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов, Продукти на Винарска изба Марян, Craft Beer Taste събира микропивовари и вносители на крафт бири!, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, Cabernet Franc & Cebernet Sauvignon - Angel 2013 - Angelus Estate, Винотерапия за красота, Рапърът Джей Зи си купи елитна марка шампанско, Втори фестивал "Хляб и Вино" 2015 - Стара Загора, България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, Виното издава характера на човека, Каскада от събития представя България преди Световния винен конкурс 2016, Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, Schalkenbosch Edenhof - Pinotage 2015, Alexandra Estate, За виното – с любов ...и още нещо, Ранна мелнишка лоза, Blanc Cuvee 2012 Villa Yustina / Вила Юстина, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, БЪЛГАРИЯ Е В ТОП 10 НА ВИНЕНИТЕ ДЕСТИНАЦИИ В СВЕТА, Melnik 55 - Libera Estate 2015, Вино - цени и рекорди

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове