Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов

Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов

СПОДЕЛИ


Винарна Свищов има удоволствието да Ви представи новата си серия качествени вина LEGIO I, произведени и бутилирани под прецизното ръководство на Федерико Ричи – главния енолог на винарната.


От традицията до новаторството – това е пътят, който екипът ни от енолози извървяха, за да Ви предоставят в една чаша цялото превъзходство на вина от бели и червени сортове грозде.
Шардоне, Совиньон Блан и Розе са представителите от серията, които излизат на пазара тази пролет. Червените вина отлежават в дъбови бъчви, за да могат след една година да бъдат бутилирани заедно с неповторим аромат.

Тази серия вина носи името си от Първи Италийски легион /LEGIO I ITALICA/, който охранява северната граница на Римската империя повече от 4 века. Легионът се е подвизавал в римския военен лагер “Нове”, там, където днес е град Свищов.

Днес на същатата тази земя, стъпваш уверен, отпиваш от чаша с наслада и пред теб стои с цялата си прелест и неповторим дух Първи Италийски легион.

За да се докоснете до историята, за да пренесете непреклонният италийски дух в сърцата си, поканете на своята трапеза нашите вина.

Legio I Rose - Бледо розов цвят, вкусът е свеж стегнат и плътен, ароматът е комплексен на зрели горски плодове с флорални акценти със запомнящ се финал. Добра комбинация с карпачо от сьомга, морски дарове и бели сирена. Температура за консумация 12оС.


Legio I Chradonnay – Сламено-жълт цвят със зеленикав оттенък, ароматът е комплексен на свежи тропически плодове, банан и ананас с акценти на сладка ванилия. Добра комбинация с всички видове ястия от пиле, както и със меки сирена и плодове. Температура за консумация 12оС.


Legio I Sauvignon Blanc – Светъл зеленикав цвят с наситен аромат на свежи цитрусови плодове, зелена трева и мускус с нюанси на свежа дървесина. Добра комбинация със салати с млечен дресинг, бели меса със сос и паста. Температура за консумация 14оС.


Опиянението, което вината от новата серия дават е игра на природата с човека, която се изразява в това всеки от Вас да отпие не просто вино, а глътка традиция.

Можете да се включите в играта на Винарна Свищов до края на месец май, като отговорите на пет любопитни въпроса. 

Включете се в играта ТУК

Източник: Link

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Спиро Стоянов - без всякакви компромиси, VIA VERDE, Schalkenbosch Edenhof - Pinotage 2015, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, "Аромати от сърцето на дома" на Йоана, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, Спиро Стоянов - без всякакви компромиси, Zitara Syrah 2014 - Four Friends, Колко добре действа на тялото ви греяното вино, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, По-малко от ден остава до началото на DiVino.Taste 2013, Дебютантите от „Винария 2017“ с престижни отличия и бутикови вина, Виното като любовник, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, Как изглеждат българските вина шест години по-късно?, За пръв път в България бе представен Маутай, китайската национална напитка, Разрешено ли е виното по време на пости ?, Новите тенденции в света на храните и напитките показва Международен панаир Пловдив, Красимир Коев: Цената на виното няма да се увеличи заради дъждовете, Червено вино и бели зъби... Възможно ли е?!, Ден на отворените врати Gourmet Publishing, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Вино с марката Шалкенбош, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино., Вино - цени и рекорди, България може да бъде известна не само с ракия и вино, САЛОН НА ВИНОТО 2017, Яна Петкова: Един живот не стига за хубавото вино, Rose - 2016 Orbelia Winery, Розето и модата, Винария 2012, Майсторски клас с Алекс Гийсен, Giesen Wines, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове