Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Световни топ експерти ще оценяват вината по време на Балканския винен конкурс и фестивал

Световни топ експерти ще оценяват вината по време на Балканския винен конкурс и фестивал

СПОДЕЛИ


на снимката: Инж. Галина Нифору – Wine MBA, директор BIWC и носителите на Гранд Трофей за най-добро вино на Балканите за 2014, изба Monemvasia-Malvazia, Гърция.

Световни имена във винения бранш ще бъдат част от журито, което ще оценява вината на Балканския международен винен конкурс и фестивал ( BIWC) 2015. В екипа на оценяващите ще влезе Джулия Хардинг MW, „дясна ръка“ на Джансис Робинсън MW, светновно име във винения бранш. Освен вината на конкурса Джулия Хардинг ще дегустира и вината, които участват във Фестивала на BIWC. Oбширна статия за Балканските вина, дегустирани на фестивала ще бъде публикувана във втората по популярност винена медия в света с над 1 милион посещения дневно www.jancisrobinosn.com

Следващото световноизвестно име е Род Смит MW, който ще бъде панелен съдия по време на конкурса, както и ще води Майсторски клас на тема „La vie en rose” (Животът в розово) - сравнителна дегустация на 3 френски розета от Прованс и 3 Балкански розета с подобни качества. Още едно име ще допълни комисията - това на винения експерт Ясен Захариев от DiVino, който се утвърди като един от най-добрите дегустатори на BIWC през годините. Съзвездието от винени оценители ще се увенчае и с още едно име, което вече е доста разпознаваемо във винената индустрия и в България, това на Константинос Лазаракис MW, единствения Master of Wine на Балканите и Югоизточна Европа, председател на конкурса.

Винени търговци и журналисти от Холандия, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения, Македония и България допълват палитрата от винени експерти, които ще посетят София.

Четвъртото издание на Балканския винен фестивал ще бъде съпътствано и от още един интересен формат – “BALKAN FLAVORS”, изложение за Кулинарни Туристически Атракции организирано от Софийския филиал на Асоциация „Балкания – Балканска Асоциация за Алтернативен Туризъм“ , основана през 2009 година в Скопие. Тя е една от най-активните НПО в сектора на алтернативния и устойчив туризъм не само в Македония, но и на Балканите като цяло. Целта на това изложение е да допринесе за популяризирането на локалното кулинарно богатство и традиции, биологичното разнообразие, баланса между човека и природата, селското стопанство и културата на храненето, както и най-актуалните тенденции в туристическото търсене.

„ Очакваме над 100 винени производители да се включат в четвъртото поредно издание на Балканския винен конкурс и фестивал (28-31 май, 2015), съобщи директорът на форума Галина

Нифору. Това е най-мащабния форум за Балкански вина, като тази година конкурса привлече вина и от Мексико и Абхазия. Може би е време да помислим и за неговото разширяване. Имаме покана от престижната федерация на главните световните винени конкурси ВИНОФЕД да станем член, като поканата ни беше отправена лично от нейния президент г-н Жислен Лафлам. Това е голяма чест за нас и показва правилния път на развитие на BIWC с основна цел популяризиране и налагане на вината на най-стария винен регион в света.Допълнителна информация
Конкурсната част на BIWC 2015 ще се проведе на 28 и 29 май 2015 (четвъртък и петък) при закрити врати в Гранд Хотел София. Фестивалът, който следва и на който могат да бъдат дегустирани балканските вина, придружени от типични за страните от балканския регион продукти, е планиран за 30 и 31 май 2015 (събота и неделя) в градината на Гранд Хотел София.

Балканският винен форум ще бъде домакин на първото по рода си туристическо изложение “BALKAN FLAVORS”, посветено на гостоприемството и богатото кулинарно наследство, характеризиращи страните от Балканския полуостров. Целта на “BALKAN FLAVORS”е да се утвърди като основен канал за промоция на висококачествени туристически атракции в сферата на еногастрономията; да създаде B2B платформа, която да срещне местните субекти, предлагащи кулинарни туристически атракции с представители на реалния бизнес, както и да даде целогодишна международна видимост на изложителите чрез промоция на техните продукти в едни от най-реномираните световни туристически изложения и социални мрежи.


За повече инфомация : Весела Шишманова, Мениджър комуникации BIWC 2015,
E-mail: shishmanova@ivcommunications.com, моб.тел.: 0888 563656

инж. Галина Нифору, Wine MBA, Директор BIWC
E-mail: niforou@balkanswine.eu


СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Издателство ГУРМЕ Ви кани на премиера на готварската книга „Така би сготвила баба ти“ на Петър Стоянович, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, USB Wine - изтеглете вино направо от лозята!, 55 са отличените български вина на DWWA 2016, 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“, Как се съчетават постни ястия с червено вино?, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008, Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, 4 Seasons Summer Gewurztraminer - 2015 Villa Yustina, Bergule – Chardonney & Viognier 2012, СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР, Защо да изберем българското вино ?, Остават броени дни до откриването на Балкански фестивал на ракията в София, Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?, Въпрос с повишена трудност !, Големите вина от пино ноар, За трети път „Августиада” в Стара Загора, Иво Върбанов: Малките, занаятчийски изби, са част от организма “Българско Вино”, New Bloom Winery - Rose 2016, Rose - 2016 Orbelia Winery, Винен уикенд 2013, Над 300 марки качествени вина очакват посетителите на ІV Бургаски фестивал на виното, A Good Year 2013 Cabernet Sauvignon & Merlot & Syrah & Mavrud - Medi Valley, Salty Hills 2012 - Black Sea Gold / Солените хълмове 2012 - Черноморско злато, Седем български вина с медали от China Wine & Spirits Awards, DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино, Най-скъпо продадените вина в света, Rose - Cabernet Sauvignon 2015 - TOHUN Winery, „Последният пир“ възпява вкуса на манията, Отновo е време за DiVino.Taste!, AplauZ - Rose 2013 Villa Melnik, „Анжелус Естейт“ (Angel’s estate) гони признание за перла на българското винарство, Продукти Spirits Sanctus - Sensus, Sensus ver. 2, Rose 2016 - Terra Tangra, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове