Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал

Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал

СПОДЕЛИ


Световни имена във винения бранш ще бъдат част от журито, което ще оценява вината на тазгодишното издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал (BIWC). Към оценяващите се присъедини Джулия Хардинг MW, дясна ръка на световноизвестната Джансис Робинсън MW. Освен вината на конкурса тя ще дегустира и вината, които участват във Фестивала на BIWC. Oбширна статия за балканските вина, дегустирани на фестивала, ще бъде публикувана във втората по популярност винена медия в света с над 1 милион посещения дневно www.jancisrobinson.com

Род Смит MW също е част от журито и ще бъде панелен съдия по време на конкурса. Той ще води майсторския клас La vie en rose, по време на който ще има сравнителна дегустация на три френски розета от Прованс и три балкански розета с подобни качества. В комисията от дегустатори отново ще участва и Ясен Захариев от DiVino, който се утвърди като един от най-добрите дегустатори на BIWC през годините.

За пореден път сред оценителите ще бъде и единственият Master of Wine на Балканите и Югоизточна Европа, Константинос Лазаракис MW, който е и председател на конкурса.

Специално за BIWC в София пристигат винени търговци и журналисти от Холандия, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения и Македония.

Конкурсната част ще се проведе на 28 и 29 май, а вината от Балканския международен винен конкурс ще могат да бъдат дегустирани по време на фестивала, на 30 и 31 май, в градината на Гранд Хотел София. Вижте как може да закупите билети за фестивала.Четвъртото издание на Балканския винен фестивал ще бъде съпътствано и от още един интересен формат. Balkan Flavor е изложение за кулинарни туристически атракции, организирано от Софийския филиал на асоциация Балкания – Балканска Асоциация за Алтернативен Туризъм, основана през 2009 г. в Скопие. Целта на това изложение е да допринесе за популяризирането на локалното кулинарно богатство и традиции, биологичното разнообразие, баланса между човека и природата, селското стопанство и културата на храненето, както и най-актуалните тенденции в туристическото търсене.

Източник: divino.bg

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Бутикова винарска изба Spiritus Sanctus, Истинското вино - бариера пред рака!, Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино, AplauZ Viognier 2013 - Villa Melnik, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, Electo Selection Cabernet Sauvignon 2012 Вила Любимец, Сотерн – Меката на френските десертни вина, Вино и майсторлъшки мезета превземат Мелник, Whisky, Rum & Wine 2018, 24 експоната са шампионите на „Агра“, Фудтех“ и „Винария“, VINOAR - Organic Aronia, ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО, Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив, Сира в бутилката, Bergule Chardonnay & Viognier 2013 Вила Мелник, Винен салон - Rose Wine Expo 2017, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“, Merlot & Syrah Резерва 2013 Four Friends, Kera Tamara Sauvignon Blanc 2013 - Maryan Winery, Конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “Златната изба” на финалната права, Kera Tamara Chardonnay 2015 - Maryan Winery, Какво ще опитате на WiFo, Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, Агнешко: с розе или червено?, За Дефилето на младото вино и някои мисли за реколта 2014, Илиян Петракиев - Сомелиер на 2016 годината, Българските местни сортове, И замириса на..., AplauZ Chardonnay Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Виното намалява шансовете за забременяване, Защо да хапваме грозде, Кратък урок за ароматите във виното, Bergule – Mavrud 2011 Вила Мелник, Компоненти на дегустацията II: Носът

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове