Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал

Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал

СПОДЕЛИ


Световни имена във винения бранш ще бъдат част от журито, което ще оценява вината на тазгодишното издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал (BIWC). Към оценяващите се присъедини Джулия Хардинг MW, дясна ръка на световноизвестната Джансис Робинсън MW. Освен вината на конкурса тя ще дегустира и вината, които участват във Фестивала на BIWC. Oбширна статия за балканските вина, дегустирани на фестивала, ще бъде публикувана във втората по популярност винена медия в света с над 1 милион посещения дневно www.jancisrobinson.com

Род Смит MW също е част от журито и ще бъде панелен съдия по време на конкурса. Той ще води майсторския клас La vie en rose, по време на който ще има сравнителна дегустация на три френски розета от Прованс и три балкански розета с подобни качества. В комисията от дегустатори отново ще участва и Ясен Захариев от DiVino, който се утвърди като един от най-добрите дегустатори на BIWC през годините.

За пореден път сред оценителите ще бъде и единственият Master of Wine на Балканите и Югоизточна Европа, Константинос Лазаракис MW, който е и председател на конкурса.

Специално за BIWC в София пристигат винени търговци и журналисти от Холандия, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения и Македония.

Конкурсната част ще се проведе на 28 и 29 май, а вината от Балканския международен винен конкурс ще могат да бъдат дегустирани по време на фестивала, на 30 и 31 май, в градината на Гранд Хотел София. Вижте как може да закупите билети за фестивала.Четвъртото издание на Балканския винен фестивал ще бъде съпътствано и от още един интересен формат. Balkan Flavor е изложение за кулинарни туристически атракции, организирано от Софийския филиал на асоциация Балкания – Балканска Асоциация за Алтернативен Туризъм, основана през 2009 г. в Скопие. Целта на това изложение е да допринесе за популяризирането на локалното кулинарно богатство и традиции, биологичното разнообразие, баланса между човека и природата, селското стопанство и културата на храненето, както и най-актуалните тенденции в туристическото търсене.

Източник: divino.bg

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Terra Tangra Winery, Видеоурок: цветовете на виното, Rose Wine Expo 2015 през погледа на Анна Дундакова, Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, Discover.Vino Южна Америка – 08 октомври 2015, От домашно вино може да пропееш, но и да ти прилошее, Marselan 2015 - Rupel Winery, Bergule Melnik 2013 - Villa Melnik, Кино и вино на "София филм фест", DiVino.Taste 2015 обзор !, Трифон Зарезан – празник на лозята и виното, Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино., Вино и стил - еп.4, Zitara Rose Mourvedre & Grenache -Four Friends Winery, Любка и Никола Зикатанови за Вила Мелник, ПОСЕТЕТЕ V-ТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015, La Bella 2015 - Rose Katarzyna Estate, Акценти в програмата на DiVino.Taste 2014: вината от северното поречие на Рона, 25 произведения от коркови тапи, Вино и стил - еп.7, 120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград, Viognier 2015 - Spiritus Sanctus, Акценти Винзавод Асеновград, Беса Валей, Дойде време за седмото издание на DiVino.Taste!, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, Gorchivka Rose Gabernet & Merlot 2013, Вълшебното вино Малбек, Винен аромат от Асеновград, 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Villa Melnik, Пиянството на зодиакалните знаци, Lenea Rose 2016 - Domain Marash, По-малко от ден остава до началото на DiVino.Taste 2013

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове