Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал

Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал

СПОДЕЛИ


Световни имена във винения бранш ще бъдат част от журито, което ще оценява вината на тазгодишното издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал (BIWC). Към оценяващите се присъедини Джулия Хардинг MW, дясна ръка на световноизвестната Джансис Робинсън MW. Освен вината на конкурса тя ще дегустира и вината, които участват във Фестивала на BIWC. Oбширна статия за балканските вина, дегустирани на фестивала, ще бъде публикувана във втората по популярност винена медия в света с над 1 милион посещения дневно www.jancisrobinson.com

Род Смит MW също е част от журито и ще бъде панелен съдия по време на конкурса. Той ще води майсторския клас La vie en rose, по време на който ще има сравнителна дегустация на три френски розета от Прованс и три балкански розета с подобни качества. В комисията от дегустатори отново ще участва и Ясен Захариев от DiVino, който се утвърди като един от най-добрите дегустатори на BIWC през годините.

За пореден път сред оценителите ще бъде и единственият Master of Wine на Балканите и Югоизточна Европа, Константинос Лазаракис MW, който е и председател на конкурса.

Специално за BIWC в София пристигат винени търговци и журналисти от Холандия, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения и Македония.

Конкурсната част ще се проведе на 28 и 29 май, а вината от Балканския международен винен конкурс ще могат да бъдат дегустирани по време на фестивала, на 30 и 31 май, в градината на Гранд Хотел София. Вижте как може да закупите билети за фестивала.Четвъртото издание на Балканския винен фестивал ще бъде съпътствано и от още един интересен формат. Balkan Flavor е изложение за кулинарни туристически атракции, организирано от Софийския филиал на асоциация Балкания – Балканска Асоциация за Алтернативен Туризъм, основана през 2009 г. в Скопие. Целта на това изложение е да допринесе за популяризирането на локалното кулинарно богатство и традиции, биологичното разнообразие, баланса между човека и природата, селското стопанство и културата на храненето, както и най-актуалните тенденции в туристическото търсене.

Източник: divino.bg

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Винарска изба Брестовица, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, Червено, бяло, розе, пенливо - кое вино е най-полезно, Зеленчуци на скара - с бяло или червено вино?, Колко и как да пием вино, Aplauz Syrah Reserve 2011 - Villa Melnik, Продукти Spirits Sanctus - Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира,, ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, Пиянството на зодиакалните знаци, Акценти в програмата на DiVino.Taste 2014: вината от северното поречие на Рона, Sense of Tears Dimyat 2013 - Maryan Winery, Sees Rose 2016 - Midalidare Estate, Оцетът на милиардера от Бенджамин Уолъс, Rubin 2013 - Santa Maria, Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Серии, Колекция шампанско Armand de Briganc Dynastie за $500 000, Кой пие най-много вино по света, Топ 5 на най-големите производители на вино в света, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, Gorchivka Rose Gabernet & Merlot 2013, Остават броени дни до откриването на Балкански фестивал на ракията в София, БАТА АГРО 2017 - Стара Загора, Divino magazine - брой 2, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine, Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017, Винотерапия за красота, 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, Александра Естейт Розе 2013 Мурведър и Гренаш, Солта подобрява вкуса на виното, Каталог Августиада 2015, Най-добрите храни-приятели на вино, Вино от България очарова посетителите на „Мегавино“ - най-голямото изложение в Белгия, Холандия и Люксембург, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове