Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал

Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал

СПОДЕЛИ


Световни имена във винения бранш ще бъдат част от журито, което ще оценява вината на тазгодишното издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал (BIWC). Към оценяващите се присъедини Джулия Хардинг MW, дясна ръка на световноизвестната Джансис Робинсън MW. Освен вината на конкурса тя ще дегустира и вината, които участват във Фестивала на BIWC. Oбширна статия за балканските вина, дегустирани на фестивала, ще бъде публикувана във втората по популярност винена медия в света с над 1 милион посещения дневно www.jancisrobinson.com

Род Смит MW също е част от журито и ще бъде панелен съдия по време на конкурса. Той ще води майсторския клас La vie en rose, по време на който ще има сравнителна дегустация на три френски розета от Прованс и три балкански розета с подобни качества. В комисията от дегустатори отново ще участва и Ясен Захариев от DiVino, който се утвърди като един от най-добрите дегустатори на BIWC през годините.

За пореден път сред оценителите ще бъде и единственият Master of Wine на Балканите и Югоизточна Европа, Константинос Лазаракис MW, който е и председател на конкурса.

Специално за BIWC в София пристигат винени търговци и журналисти от Холандия, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения и Македония.

Конкурсната част ще се проведе на 28 и 29 май, а вината от Балканския международен винен конкурс ще могат да бъдат дегустирани по време на фестивала, на 30 и 31 май, в градината на Гранд Хотел София. Вижте как може да закупите билети за фестивала.Четвъртото издание на Балканския винен фестивал ще бъде съпътствано и от още един интересен формат. Balkan Flavor е изложение за кулинарни туристически атракции, организирано от Софийския филиал на асоциация Балкания – Балканска Асоциация за Алтернативен Туризъм, основана през 2009 г. в Скопие. Целта на това изложение е да допринесе за популяризирането на локалното кулинарно богатство и традиции, биологичното разнообразие, баланса между човека и природата, селското стопанство и културата на храненето, както и най-актуалните тенденции в туристическото търсене.

Източник: divino.bg

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Празничното настроение идва с Craft Beer Taste!, Презентации и майсторски класове на Discover.Vino World 2017, Винени бели сортове, Отново е време за празника DiVino.Taste !, Как говори цветът на виното, Защо да хапваме грозде, Хит в Дубай: Безалкохолно вино с 24-каратово злато, Meandra 2012 - Domain Marash, Търсете брой 18 на DiVino Magazine!, Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“, Какво не знаем за червените вина, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, Terra Tangra Cuvee 2006, Ветеранът актьор Жерар Депардийо се снима във френски филм който се сравнява с хитовия "Отбивки"., Между по-кисело и по-сладичко вино, Готвим бъдещето с GastronomiX 2017, Sense of Tears rose 2015 - Maryan Winery, Брюксел, Хага и Рим дегустират българските вина с медали от „Световното по вино” 2016, Технология за производство на червено вино, Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, Илиян Петракиев - Сомелиер на 2016 годината, Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!, ВИНАРНА СВИЩОВ – КУПАЖЪТ ОТ КЛАСИКА И СЪВРЕМЕННОСТ, Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, Топ 10 на джаджите за любители на вино, В салона на виното за 15-и път, Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, Видеоурок: цветовете на виното, За сиренето и виното, Gorchivka - Cabernet Sauvignon 2011 - Винарна Свищов, Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay 2015 - Angelus Estate, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Meandra 2012 - Domain Marash

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове