Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното

Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното

СПОДЕЛИОт 30 юли до 2 август в изложбен център "Флора"

За втора поредна година в морската градина в Бургас ще се проведе „Фестивал на виното“ от 30 юли до 2 август 2015 г. Той е организиран от Националната лозаро-винарска камара и фирма „Експо Тийм“ ООД. Фестивалът се провежда с любезното съдействие и под егидата на Община Бургас и с подкрепата на Съюза на енолозите в България и Регионалната лозаро-винарска камара „Южно Черноморие“.
Второто издание на Бургаския фестивал на виното ще се проведе в новия изложбен център "Флора" в Морската градина на най-добрия град за живеене в страната и най-успешно развиващия се туристически регион у нас. Целта му е да популяризира качествата и разнообразието на българските вина сред жителите и гостите на Бургас и региона. Заедно с големите и известни в страната и по света български производители на вино свои отличени продукти ще представят и редица нови бутикови изби, които гостоприемно отварят врати за почитателите на виното. Посетителите ще имат възможност да дегустират и чуждестранни продукти, спечелили високи отличия на международни конкурси.
Очакват се над 50 винопроизводители да вземат участие в тазгодишното издание на Бургаския фестивал на виното. Палитра от разнообразни български и вносни вина ще задоволи и най-претенциозните вкусове. От 30 юли до 2 август в изложбен център "Флора", на брега на морето, жителите и гостите на Бургас ще могат да дегустират и закупят и отличените продукти от Международния конкурс за вина и спиртни напитки "Винария" 2015.
Организаторите обявиха 2015 г. за година на сорта Совиньон блан. Майсторски класове на тази тема и дегустации на отбрани совиньони ще се организират по време на събитието. Потребители и професионалисти ще дегустират паралелно и ще излъчат свои фаворити на специално събитие - конкурс.
Традиционно организираният вече години наред от Националната лозаро-винарска камара и асоциация "Активни потребители" конкурс "Продукт на потребителя", ще даде възможност посетителите да определят най-добро според тях бяло, розе и червено вино.
Блиц-курсът "Магията на дегустацията", воден от италианския сомелиер Маурицио Ферери, ще гостува на Бургаския енофест.
Номинираните винарни в конкурса "Изба на годината - Винария 2015" ще предложат своето гостоприемство на почитателите на винарския туризъм.
Изба на годината от Винария 2015 - "Едоардо Миролио" ще представи своите най-добри серии вина, получили високите оценки на потребителите от страната и чужбина.
Още много и разнообразни събития и винени предизвикателства ще очакват посетителите и тази година от 30 юли до 2 август в изложбен център "Флора" в Бургас.

Национална лозаро-винарска камарa
„Експо Тийм“ ООД
СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Стандартната бутилка за вино, Световните винени сортове, Aplauz - Мерло Резерва 2010 Вила Мелник, DiVino.Taste 2016 предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина, Най-популярните бели вина, Каталог Августиада 2015, Ванилена сол - нов роман от издателство Гурме, Дървена бутилка пресъздава отлежаването в барик, ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Винарска изба “Манастира”, Ethno Chardonnay 2010, Машина превръща водата във вино за три дни, Излезе брой 11 на DiVino Magazine, GastronomiX 2016, 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“, Как старее виното, „Последният пир“ възпява вкуса на манията, Divino.Taste 2015 отива далеч отвъд винената тема, Melnik 55 - Libera Estate 2015, Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay 2015 - Angelus Estate, Gulbanis Wine - Syrah 2011, Дефиле на младото вино 2014 - Програма и участници, Винени бели сортове, Старозагорка популяризира наше вино в кътче, защитено от ЮНЕСКО, Етикети за вино / Wine labels, Най-добрият сомелиер на България за 2013 е Пламен Димитров, Любка и Никола Зикатанови за Вила Мелник, Дефиле "Вино и Гурме" 2016 / Wine and Gourmet Parade 2016, Храни за вино и вино за храната, Над 300 марки качествени вина очакват посетителите на ІV Бургаски фестивал на виното, Вино от България очарова посетителите на „Мегавино“ - най-голямото изложение в Белгия, Холандия и Люксембург, Domaine Bessa Valley отбелязва празника на виното Трифон Зарезан, Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите, В салона на виното за 15-и път

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове