Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното

Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното

СПОДЕЛИОт 30 юли до 2 август в изложбен център "Флора"

За втора поредна година в морската градина в Бургас ще се проведе „Фестивал на виното“ от 30 юли до 2 август 2015 г. Той е организиран от Националната лозаро-винарска камара и фирма „Експо Тийм“ ООД. Фестивалът се провежда с любезното съдействие и под егидата на Община Бургас и с подкрепата на Съюза на енолозите в България и Регионалната лозаро-винарска камара „Южно Черноморие“.
Второто издание на Бургаския фестивал на виното ще се проведе в новия изложбен център "Флора" в Морската градина на най-добрия град за живеене в страната и най-успешно развиващия се туристически регион у нас. Целта му е да популяризира качествата и разнообразието на българските вина сред жителите и гостите на Бургас и региона. Заедно с големите и известни в страната и по света български производители на вино свои отличени продукти ще представят и редица нови бутикови изби, които гостоприемно отварят врати за почитателите на виното. Посетителите ще имат възможност да дегустират и чуждестранни продукти, спечелили високи отличия на международни конкурси.
Очакват се над 50 винопроизводители да вземат участие в тазгодишното издание на Бургаския фестивал на виното. Палитра от разнообразни български и вносни вина ще задоволи и най-претенциозните вкусове. От 30 юли до 2 август в изложбен център "Флора", на брега на морето, жителите и гостите на Бургас ще могат да дегустират и закупят и отличените продукти от Международния конкурс за вина и спиртни напитки "Винария" 2015.
Организаторите обявиха 2015 г. за година на сорта Совиньон блан. Майсторски класове на тази тема и дегустации на отбрани совиньони ще се организират по време на събитието. Потребители и професионалисти ще дегустират паралелно и ще излъчат свои фаворити на специално събитие - конкурс.
Традиционно организираният вече години наред от Националната лозаро-винарска камара и асоциация "Активни потребители" конкурс "Продукт на потребителя", ще даде възможност посетителите да определят най-добро според тях бяло, розе и червено вино.
Блиц-курсът "Магията на дегустацията", воден от италианския сомелиер Маурицио Ферери, ще гостува на Бургаския енофест.
Номинираните винарни в конкурса "Изба на годината - Винария 2015" ще предложат своето гостоприемство на почитателите на винарския туризъм.
Изба на годината от Винария 2015 - "Едоардо Миролио" ще представи своите най-добри серии вина, получили високите оценки на потребителите от страната и чужбина.
Още много и разнообразни събития и винени предизвикателства ще очакват посетителите и тази година от 30 юли до 2 август в изложбен център "Флора" в Бургас.

Национална лозаро-винарска камарa
„Експо Тийм“ ООД
СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Технология за производство на бяло вино, Rose 2013 - Dives Winery, Стойчо Стойчев - Продължавам да работя във винена посока..., Лятно предложение: две български вина от мискет!, Топ 10 на джаджите за любители на вино, Zitara Rose Mourvedre & Grenache -Four Friends Winery, Още за “FACES”- официалното вино на световното по футбол в Бразилия, Вино и стил - еп.5, Черга Розе 2012 Домейн Менада, Chardonnay Gorchivka 2013, Защо виното се съхранява в бъчви?, Продукти на VIA VERDE, DiVino обяви 50-те най-добри вина на България за 2017, Особености на консумацията на алкохол по света, ГРАДЪТ НА ВИНОТО СЕ РАЗРАСТВА И ПЕЧЕЛИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ФЕНОВЕ, Какво ще опитате на WiFo, Telish- Chalet Merlot 2007, Акценти в програмата на DiVino.Taste 2014: вината от северното поречие на Рона, Продукти на Вила Мелник: „Villa Melnik”, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Българската Санта Сара вече си има своя винарна, V БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, Колекция шампанско Armand de Briganc Dynastie за $500 000, Теодосий Спасов открива "Дефиле на младото вино - 2016", Защо чашата има значение, LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, Фестивала на виното розе / Rose Wine Expo 2015 приключи, Най-скъпо продаденото бяло вино, Една чаша вино е равна на един час във фитнеса. И още 11 причини защо да пием божествената напитка, София ще се превърне в Балканска столица на виното на 28-29 май 2016, Как да се ориентираме на винения пазар, Експертите са типичен пример за винената мода., България не си пада особено по виното, показва изследване, Cabernet Franc 2013 - Spiritus Sanctus

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове