Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“

Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“

СПОДЕЛИ

60 000 чаши бяха използвани за дегустациите на „Винария 2015“

Търговски вериги изкупиха цялото налично количество от вината, удостоени с приза „Златен ритон“ на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2015“. Това съобщиха от Националната лозаро-винарска камара (НЛВК). Деловия форум се проведе от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив, на него се представиха близо 120 фирми от 8 държави.

Наградата, известна като „Винен Оскар“, получиха: „Меди Валей“ за “Excentric Incanto Chardonnay & Sauvignon Blanc“, „Винал“ – Ловеч за „Мерло специална резерва 2010“ и „Давинус“ – Чехия за „Sommelier Select Ризлинг Влашки 2013“, късен гроздобер. Така „Златен ритон“ за първи път от 20 г. напусна границите на България. Италианско вино беше на стотни от голямата награда и догодина може да имаме още един приз в чужбина, което е свидетелство за авторитета на нашия Международен конукрс за вина и спиртни напитки, коментираха от НЛВК.Тази година изложението за първи път бе организирана по едно и също време с Международната селскостопанска изложба „Агра“. Новият формат доведе няколко пъти повече посетители на „Винария 2015“ в сравнение с предишните издания, въпреки дъжда и снега.
60 000 чаши са били използвани за дегустации в уникалния Град на виното, където свои колекции показаха близо 50 български и чуждестранни изби. Той е част от концепцията за обновяване на изложбата, а ефектът надмина очакванията. Посетителите се чувстваха по-уютно, изложителите бяха равнопоставени, затова останаха доволни, обобщиха от НЛВК.

Такова беше и мнението на участници. Във фокуса бяха продуктите, подчерта представител на нова малка изба. Според негов колега това е важно, защото крайният потребител оценява качествата на напитките, а не блясъка на щанда, и това дава шанс на всички да привлекат вниманието на публиката.

„По цял свят специализираните изложения за вина и храни вече не са толкова платформа за правене на бизнес, колкото мрежа за обмен на опит и информация, за срещи с крайните потребители. Тази година на „Винария“ правим нещо подобно по много атрактивен начин, за да се впишем в новата тенденция“, коментира преди откриването Радослав Радев, председател на НЛВК, чиято е концепцията за обновяване на изложбата. Елемент от нея беше и присъствието на повече от 10 чуждестранни търговци и еножурналисти, които ще популяризират нашите вина и спиртни напитки на външния пазар.
Вече се обмисля идеята в следващото издание на изложбата Градът на виното да се разшири, за да се доразвие тазгодишният експеримент за съвместно представяне на напитки, храни и гурме кулинария.То дава тласък и на алтернативни форми на туризъм. У нас се създават 10-20 нови изби годишно и всички се ориентират към предлагането на цялостна услуга, съчетаваща винен и гурме туризъм, посочи Радослав Радев. Според него районите с най-развит винен туризъм у нас са Югоизточна България, Югозападна България (около град Сандански), Пловдивска и Великотърновска област.

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Discover.Vino - Другата Европа, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, DIVINO Guide Българските вина 2013 е вече на пазара, DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, GastronomiX 2016, За виното – с любов ...и още нещо, Истинското вино - ловец на свободни радикали!, Винарска изба Вила Мелник представя новите си вина на Трифон Зарезан!, Meandra 2012 - Domain Marash, Винарски изби в частни домове, Истинското вино - бариера пред рака!, Villa Melnik - Family Tradition Cabernet & Merlot 2011, В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?, Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!, Българската Санта Сара вече си има своя винарна, Aplauz - Мерло Резерва 2010 Вила Мелник, Има два вида жени, Легендите за чукането с чаши, Винарски изби в частни домове, Terra Tangra Winery, Как да се справим с безсънието, USB Wine - изтеглете вино направо от лозята!, Революционно: ще отваряме коркова тапа без тирбушон!, Дефиле на младото вино 2014 - Програма и участници, Лятно предложение: две български розета от мавруд!, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, 1 милион евро за колекция редки вина, Вино - цени и рекорди, Как да разберем “Натуралните вина”, В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?, Бутилиране на вино в домашни условия, Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша, Звукът на виното, Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове